Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mix & Match Akımına Uygun Dekorasyon İpuçları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mix & Match Akımına Uygun Dekorasyon İpuçları

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Klasik yemek masası, klasik sandalyeler, konsollar, avizeler, klasik yatak odası takımları ya da her parçası modern tarzı yansıtan evler… Her yerde aynı stilleri görmekten sıkıldınız mı? Sırf klasik halılarınıza uysun diye aldığınız perdelerden memnun değil misiniz? Belki de bütçeniz komple bir takım yerine birkaç parçayı değiştirmeye yetiyor. O halde size güzel bir haberimiz var! Mix&match akımı tam size göre. Tüm dünyada son yılların en çarpıcı ve özgür akımı mix&match akımı dilimize karıştır & yakıştır olarak çevriliyor. Peki ne demektir bu mix and match akımı ? Farklı renkleri, desenleri, tarzları ve hatta farklı dönemleri bir araya getirerek bu sentezden bir uyum yakalamak olarak açıklanabilir. TDK’nin “seçmeci” anlamını verdiği eklektik kelimesi de eklektik dekorasyon adıyla bu akıma karşılık geliyor. Mix&match akımı moda, sanat ve mimaride kullanıldığı gibi dekorasyonda da eğlenceli bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. 

Nelere dikkat edilmeli ?

Mix&match akımı kuralsız ve tamamen sizin yaratıcılığınıza bağlıdır. Ancak yine de uygulamada evinizdeki ya da ofisinizdeki dengeyi sağlamak ve olası bir karmaşayı önlemek için size birkaç ipucu verebiliriz. Öncelikle evinizin her alanında konforu sağlayın. Sahip olduğunuz her parça, rahatlıkla kullanabileceğiniz ve kullanmaktan keyif alacağınız parçalar olsun. Ayrıca dekorasyonda karıştır yakıştır demek gelişigüzellik, uyumsuzluk demek değildir. Yani zıtlıklardan faydalandığınız dekorasyonunuz özgür olduğu kadar birbiriyle dengeli de olmalıdır. Örneğin yemek masanızın sandalyeleri farklı modelde olacaksa ya boyutları ya da renkleri uyumlu kombinlemelisiniz. Eşyaların birbirine uzaklığı, odadaki konumu, ölçüleri ve renkleri bütündeki ahenk için dikkat etmeniz gerekenler arasında.

Dekorasyonda mix and match

Sıra geldi mix&match akımını kendi süzgecimizden geçirmeye. Antika eşyalara meraklıysanız ya da yıllar öncesine ait büfenizi atmaya kıyamıyorsanız, onu modern koltuklarla tamamlayabilirsiniz. Yüksek tavanlı salonunuz için Alaska evlerindekine benzer taş görünümlü şömine kullanabilir, önündeki etnik desenli halınızda keyif yaparken, metal raflı kitaplığınızdan aldığınız kitabı okuyabilirsiniz. Özgün parçalardan hoşlananlardansanız örneğin ahşap bank, ağaç kolon, kuş yuvası, telefon kulübesi görünümlü dolap gibi ürünleri modernize edebilirsiniz. Mix&Match akımında vintage, modern, İskandinav, endüstriyel, country, bohem gibi birçok tarzı birleştirmek sizin elinizde. Deri- kumaş kaynaşması, cam-ahşap birlikteliğine de şans verebilirsiniz. Bunun yanında mix&match akımında zıtlıklardan şıklık elde etmenin bir başka yolu da desenler. Zikzak desenler, puantiyeler, çizgiler, küçük- büyük çiçekler, ekoseler ve geometrik şekillerin bir ya da birkaçını canlı ve pastel renklerle dekore edebilirsiniz. Eğer dekorasyonunuza karakterli parçalar hakim ise, duvar kağıtlarınızı açık renklerle bezemeniz kargaşayı önleyecektir. Parçaları minimal tutup, duvarlarda farklı renkler patlatmak da istediğiniz zıt havayı oluşturabilir. Böylelikle sevdiğiniz hiçbir eşyadan, tarzdan ve renkten vazgeçmeyerek kendinize has bir hava yaratabilir, mix&match akımı ile kimsede olmayan evlere sahip olabilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message