Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Minimalizmin temsilcisi İskandinav stili dekorasyonun duvar aksesuarları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Minimalizmin temsilcisi İskandinav stili dekorasyonun duvar aksesuarları

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

Minimalizmin ön plana çıktığı son yıllarda hem evlerde hem de iş yerlerinde eşya azaltımına ve daha az renk kullanımına gidiliyor. Minimalist dekorasyon tarzları araştırıldığında en göze çarpan stillerden biri de İskandinav stili oluyor. Sen de yaşam alanında sadeliğe yönelmek istiyor, bir yandan da eşsiz bir görüntüye sahip olmak istiyorsan İskandinav stili tam sana göre! Genellikle siyah, beyaz ve gri renklerin kullanıldığı bu stilde oldukça sade hatlara sahip aksesuarların kullanıldığı görülüyor. Kuzey esintileri taşıyan bu tarzı tam anlamıyla yaşatmak istiyorsan minimal duvar dekorasyonu önerilerine de ihtiyacın olacak! İşte evinde kullanabileceğin, hem ekonomik hem de kolay ulaşabileceğin İskandinav stili duvar aksesuarı önerileri…

Duvar dekorasyonlarının olmazsa olmazı: Duvar kağıdı

Her dekorasyon stilinde olduğu gibi İskandinav stili dekorasyonlarda da duvar kağıdı oldukça sık kullanılıyor. Önemli olan duvar kağıdı deseninin seçimi. Stilin genelinde olduğu gibi İskandinav stili duvar kağıtlarında da sadelik göze çarpıyor. Genellikle siyah ve beyaz renklerden oluşan İskandinav duvar kağıdı çeşitleri, ufak desenler veya çizgiler taşıyabiliyor.

Hem estetik hem kullanışlı raflar

Özellikle küçük evlerde fazladan saklama alanına her zaman ihtiyaç var! İskandinav stili dekorasyonlarda da raf kullanımına sıkça rastlanıyor. İskandinav duvar rafı çeşitleri genellikle ince ve sade hatlara sahip oluyor. Siyah, beyaz veya ahşap renkte olabilen raflara fazlaca eşya koymamak gerekiyor. Raflarında da minimalizmi koruyan İskandinav stili dekorasyonda, raflara az sayıda kitap, mumluk veya çerçeve yerleştirilebiliyor.

İskandinav dekorasyon denince ilk akla gelen: Ampul

Diğer dekoratif stillerde pek rastlanmadığından olsa gerek, İskandinav stili dekorasyonlarda en çok dikkat çeken aksesuarlardan biri ampuller oluyor. Bu dekoratif stilde ampuller yalnızca avize içinde kullanılmıyor. Tek başlarına tavandan sarkabildiği gibi, ampuller farklı mekanizmalar yardımı ile duvarlarda da yerini alabiliyor. Aydınlatma ünitesi olarak kullanılabildiği gibi, yalnızca görsel süsleme amacıyla da ampuller tercih edilebiliyor.

Çiçekler ile eve canlılık kazandır

Çiçekler ve çiçeklerin içinde bulunduğu saksılar, her dekoratif stilde olduğu gibi İskandinav stilinde de yerini alıyor. Bu dekoratif stilde genellikle kaktüsler ve yeşil yapraklı bitkiler tercih ediliyor. Ayrıca bitkilerin içinde bulunduğu saksılar da genellikle parlak renklerden ziyade yumuşak ve doğal renklere sahip oluyor.

Her duvarın ihtiyacı tablolar

Tablo kullanımı İskandinav stili dekorasyonlarda da ön plana çıkıyor. Ancak fazlaca rengin kullanıldığı büyük tablolardansa, minimal hatlara sahip az renkli tablolar duvarları süslüyor. Çerçevelerin de aynı şekilde tek renk ve ince olmasına dikkat ediliyor.

Ayna ile yaşam alanını daha geniş göster

Fazlaca renk kullanmadan duvarları hareketlendirmenin en kolay yolu ayna kullanımı. Farklı boyutlarda ve şekillerde ayna kullanımının mümkün olduğu bu dekoratif stilde, aynaların yardımı ile yaşam alanını daha geniş ve ferah göstermek de mümkün oluyor.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message