Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Mermer Tezgah Çatlağı Nasıl Yapıştırılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Mermer Tezgah Çatlağı Nasıl Yapıştırılır?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Mermer tezgah çatlağı, herhangi bir nedenle mermerin içten veya dıştan partiküllerinin birbirinden ayrılması ve dezenforme olması olarak tanımlanabilir. Kalitesi ne olursa olsun, her mermer belirli bir süre sonra çatlayabilir veya kırılabilir. Buna, kullanım alışkanlıklarının yanlış olması, çeşitli kimyasalların temas etmesi veya sıcak sıvıların dökülmesi neden olabilir. Tüm bu nedenlerin yanı sıra, mermerin fiziksel temas sonucunda da çatlayabildiği bir gerçek. Sebep ne olursa olsun, mermer tezgah çatlağı, bazı yöntemlerle onarılabilir ve kırılmış olduğunun farkına varılmaması sağlanabilir. İşte mermer neden çatlar sorusunun cevabı ve çatlayan mermerin nasıl yağıştırılabileceğine dair yapman gerekenler…

Mermer Neden Çatlar?

Mermer, doğada doğal hallerde bulunan ve sıcak magma tabakalarının kireç taşlarına teması ile oluşan birer mineral bileşenleridir. Bu bileşenler, kimi zaman kimyasal veya fiziksel ayrışmalar sonucunda çatlayabilir. Genellikle, kireç taşlarını çatlatabilen asit bazlı çözeltiler ve mineral bulandırıcı sıcak sıvılar, bu çatlamaya neden olabilir. Çatlamalar, kimyasal veya fiziksel olabilir. Kimyasal çatlamalar geri dönüşü olmayan çatlamalardır ve yapıştırılması söz konusu değildir. Fiziksel çatlamalar ise bazı yöntemler sayesinde ortadan kaldırılabilir ve mermer daha önce hiç çatlamamış gibi onarılabilir. Mermer tezgah çatlağı, en sık görülen çatlamalardır. Buna neden olan şey ise; mermerin yukarıda bahsi geçen sebeplerden dolayı aşınması veya çatlaması durumudur. Peki mermer tezgah çatlağı nasıl yapıştırılır?

Çatlayan Mutfak Mermeri Nasıl Tamir Edilir?

Mermer tezgah çatlağı, bir kaç adımda yapıştırılabilir ve normal kullanımı sağlanabilir. Bunun için derz dolgular en öncelikli tercih edilen seçeneklerdir. Dilersen, derz dolgu alçıları ile karışım yaparak elde edebilir veya hazır derz dolgu tabanca ekipmanlarını temin edebilirsiniz. Derz dolgu, yüzey ile temas ettiği zaman aradaki kaynaşan veya kaybolan partiküllerin yerine geçer. Burada güçlü bir yapıştırıcı etki gösterir. Kokusu ve rengi açısından gayet ideal bir seçenek olan derz dolgu ile mermer tezgah çatlağı kolaylıkla onarılabilir. Derz dolguyu kendi ellerinle yapacaksan, sert olmamasına ve çok fazla alçı kullanmadığına emin olman gerekir. Aksi durumda, yapışkanlık özelliğini kaybedebilir ve su ile temas ettiğinde sökülebilir. 

Mermerdeki Çatlak Nasıl Kapatılır?

Sadece mermer tezgah çatlağı için değil; aynı zamanda tüm mermer çatlakları için de aynı yöntemi kullanabilirsin. Eğer derz dolgu temin edemediysen; özel mermer yapıştırıcılarını da tercih edebilirsin. Bunun için polyester reçine esaslı su bazlı yapıştırıcılar harika birer seçenek olabilir. Bu yapıştırıcıları kullandıktan sonra 15 dakika içerisinde zımpara yardımı ile etrafını iyi bir şekilde zımaparalaman gerekir. Bu sayede, daha düz ve daha akışkan bir yüzey elde etmiş olursun. Aksi takdirde özellikle mermer tezgah çatlağı onarıyorsan; sular onarılan kısımda askıda kalabilir. Akışkanlığı sağlamak üzere, zımparalama işlemini iyi bir şekilde yapman gerekir. İşlem bittikten sonra nemli bir bezle etrafını iyice temizlemeyi unutma!

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message