Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Merdiven ve tırabzanları boyamanın püf noktaları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Merdiven ve tırabzanları boyamanın püf noktaları

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Merdivenler, iç mekanda büyük yer kaplaması nedeniyle dekorasyon için de önemli parçalardan biridir. Yıllar geçtikçe kullanıma bağlı olarak bazen yenilenmesine ihtiyaç vardır. Yenilenmeyi eskiyen merdivenin basamaklarını ve tırabzanını küçük dokunuşlarla tamir ederek veya boyayarak yapabilirsin. Merdiven boyama ve tırabzan boyama yaparak eskimiş merdivenini tamamıyla değiştirmek senin elinde. Peki kendi başına bu işi nasıl yapabilirsin? Merdiven boyama ve tırabzan boyama konusunda merak ettiklerini senin için araştırdık.

Merdiven boyama ve trabzan boyama başlamadan önce neler yapılır?

Öncelikle boyayacağın alanın yanında yolluk, halı ya da başka bir nesne varsa kaldırarak işe başlaman gerekir. Boya kokusunun rahatsız etmemesi için odayı boya yapmadan önce havalandırmalısın. Bu şekilde rahatlıkla boya yapacağın alanı kendine yaratmış olursun. Boyanın yere damlamaması için kullanmadığın eski kumaşları, gazete kağıtlarını veya naylonu yere serebilirsin. Pürüzsüz bir yüzeye ulaşmak için merdivende çivi gibi çıkıntı bir yer varsa çekiç yardımıyla çiviyi içe doğru sokmalısın. Yüzeyde oyuklar varsa da ahşap dolguyla boşlukları doldurabilirsin. Şimdi boya yapmaya hazırsın!

Tırabzan boyama nasıl yapılır?

Tırabzan boyama yaptıktan sonra merdivenleri de boyayacaksan; tırabzan boyama yaparken boya yere damlamasın, merdivenleri kirletmesin dersen önce trabzan boyama yaparak boyamaya başlamalısın. Fakat eğer merdivenleri boya yapmayacaksan trabzan boyama işlemine başlamadan önce merdiven basamaklarını eski gazete kağıtlarını kullanarak kapatmalısın.Tırabzan üzerindeki tozları elektrikli süpürge veya nemli bez yardımıyla temizlemen gerekir. Trabzan üzerindeki eski boyayı çıkarmak için zımpara kağıdından yardım alabilirsin. Zımparadan sonra boya yüzeye daha kolay tutunacaktır. Seçeceğin bir astar boya ile astar boyamasını yapabilirsin. Astar boyanın kuruması için bir süre beklemen gerekir. Daha sonra evinin dekorasyonuna uygun olarak bir boya seçimi yapman gerekir. Seçeceğin boya koyu renkli ise 2 kat; eğer açık renk ise 3 kat uygulayarak boyama işlemini tamamlayabilirsin. Son olarak vernik uygulamalısın. Vernik sayesinde boya daha parlak gözükecektir ve uzun yıllar kullanılacaktır.

Merdiven boyama nasıl yapılır?

Tozlar, boyama yaptıktan sonra yüzeyin pürüzlü gözükmesine neden olur. Bu yüzden merdiven boyama için basamaklardaki tozu süpürerek ve silerek işleme başlayabilirsin. Trabzan boyama yaparken yapıldığı gibi yüzeyden eski boyayı sökmek ve pürüzleri düzeltmek için zımparalanmalıdır. Zımpara işleminden sonra astar boya ile astar uygulamalısın. Astar boya kuruduktan sonra merdiven boyama yapabilirsin. Açık renkli boyalar için 3 kat, koyu renk boyalar için 2 kat boya yapmalısın. Her boya katında boyanın kuruduğundan emin olduktan sonra diğer kata geçmeyi sakın unutma! Merdiven boyama için yapman gereken son aşama vernik işlemidir. Merdiven boyama ve tırabzan boyama için seçtiğin boyalar farklı renk ise sırasıyla yapman gerekir. Boyanın kesiştiği yerlere bant çekerek boyaların birbirine karışmasını engelleyebilirsin. Aynı zamanda temiz bir iş çıkarmış olursun.Tarzına uygun, birbirinden farklı boya renklerine ve çeşidine sahip Bi’Boya sayfasını ziyaret ederek kendine boya seçebilir ve kolayca temin edebilirsin. Üstelik Bi’Boya kullanmadığın, fazla gelen boyaları iade alıyor!

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message