Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Merdiven Altı Dekorasyon Önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Merdiven Altı Dekorasyon Önerileri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Evin her yerini efektif bir şekilde kullanmanın farklı yollarını arıyorsan, merdiven altı dekorasyon önerilerine göz atmanda fayda var. İlk bakışta, kullanışsız gibi görülen bu alanı, muhteşem dekorasyon önerileri ile son derece fonksiyonel ve estetik bir hale getirebilirsin. Farklı merdiven altı dekorasyonu modelleri ile ev içinde kendine ekstra depolama alanları yaratabilir hatta merdiven altı oda dekorasyonu fikirleri ile merdiven altında çamaşır odası, hobi odası ve çalışma alanı gibi farklı kullanımlara uygun yeni mekânlar oluşturabilirsin. Merdiven altı dekorasyonları nasıl yapılır, öğrenmek istiyorsan, okumaya devam et!

1. Merdiven altı dekorasyonu ile alternatif depolama alanları oluşturabilirsin

Merdiven altında en az bir kişilik bir hareket alanı bırakıp kalan kısımları depolama alanı olarak değerlendirebilirsin. Yeterli alanın varsa kapaklı dolap sistemlerini tercih edebilir; daha dar boşluklar için ise açık raf ünitelerini kullanabilirsin. Bu alanı ister günlük hayatta kullanmadığın eşyalarla doldur; istersen de bir kitaplık olarak tasarla. Her iki seçenekte de dekorasyonda büyük ölçüde yer kazanacağın kesin!

2. Merdiven altı dekorasyonunda kitap okuma köşesine yer verebilirsin

Depo olarak kullanabileceğin yeterli alanın yoksa merdiven altını basit bir kitaplık ve oturma elemanının yer aldığı bir keyif köşesine dönüştürebilirsin. Bunun için sandıklı bank özelliğine sahip oturma elemanlarını tercih edebilir; oturulan yüzeyin iç kısmını depolama alanı olarak değerlendirebilirsin. Merdiven altı dekorasyonunda görsel açıdan estetik bir duruş sergileyen kitaplık tasarımları oluşturabilirsin. Böylece kendin için oluşturduğun bu samimi kitap okuma köşesinde favori kitaplarına kolayca ulaşabilirsin.

3. Merdiven altı dekorasyonu ile kullanışlı bir hobi odası tasarlayabilirsin

Uzun zamandır yapmak istediğin ve sürekli ertelediğin hobilerine daha çok zaman ayırmanın vakti geldi! Ev dekorasyonunda hobine yer açmak için çeşitli merdiven altı oda dekorasyonu önerilerinden faydalanabilirsin. Çalışmalarını sürdürebileceğin küçük bir masa, bu masaya entegre olabilen bir oturma elemanı ve uygun aydınlatma koşulları ile hobine özel bir çalışma alanı tasarlayabilirsin.

4. Döner merdiven altı dekorasyonu fikirleri

Normal merdivenlerin haricinde, döner merdivenlerin kullanıldığı mekânlarda merdiven altı dekorasyonları için daha yaratıcı fikirlere ihtiyaç duyabilirsin. İlk etapta, merdiveninin tam döner mi yoksa yarım döner mi olduğuna bakmak gerekiyor. Tam döner merdivenlerin altında oluşan dairesel boşluk, bekleme alanına dönüştürüldüğünde ortaya etkileyici dekorasyon önerileri çıkıyor. Şık bir berjer, sunum sehpası ve dekoratif bir lambader ile dingin bir köşeye dönüştürülen döner merdiven altları, bazı mekânlarda ayakkabılık veya kitaplık olarak da değerlendirilebiliyor. Yarı döner merdivenlerin altında kalan kısımlar ise çok farklı amaçlarla kullanılabiliyor. Genellikle üçgen formunda oluşan bu boşluk, en çok depolama alanına dönüştürülerek değerlendiriliyor.Merdiven altı dekorasyonu önerilerinde merdivenin formuna ve mekânın tasarım çizgisine bağlı olarak sayısız alternatif üretilebiliyor. Sen de yaratıcılığını kullanarak, mekânın gereksinimlerine uygun bir merdiven altı dekorasyonu önerisi geliştirebilirsin. İlk bakışta “ölü alan” olarak değerlendirilen bu boşlukları, dekorasyonun anahtar parçası haline getirebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message