Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Maskülen dekorasyonda öne çıkan özellikler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Maskülen dekorasyonda öne çıkan özellikler

Yayınlanma tarihi: 18.03.2020

Maskülen dekorasyonun, sade ve modern, abartıya yer vermeden şık bir şekilde oluşturulması gerekiyor. Bu tarz dekorasyonlarda genellikle soft ve pastel tonlar tercih ediliyor. Ayrıca maskülen dekorasyon oluşturmak için eski ve yeni rahat bir şekilde bir arada kullanılabiliyor. Minimal ve sade çizgileri barındıran maskülen tarzda dekorasyon ile yaşam alanına bambaşka bir hava katabilirsin. 

Ahşap ürünlerle sıcaklığı her yerde hisset

Ahşap kullanımının son yıllarda oldukça artması ile maskülen dekorasyon içinde kullanılmasına neden olmuştur. Maskülen tarzda pek sık karşılaşmasak da son zamanlarda bazı detaylarda karşımıza çıkıyor. Kendi alanını yaratırken daha sıcak ve daha doğal bir ortam oluşturmak için küçük mobilyalar ve aksesuarlarda ahşap kullanabilirsin.

Uyumlu renklerle birlikteliği yakala

Maskülen dekorasyon oluşturabilmek için dikkat çeken renkleri kullanmaktan kaçınmalısın. Bu tarz için özellikle siyah, beyaz ve gri en çok tercih edilen renkler olmakla birlikte yardımcı renkler olarak da krem, kahve ve bakır tonlarını tercih ediliyor. Siyah renk kullanımının çok fazla olduğu bu tarz dekorasyonlarda ortaya çıkan soğukluğu yok etmek için açık pembe ve krem renklerini yastık, vazo gibi küçük aksesuarlarda kullanabilirsin. 

Maskülen dekorasyon için tablo kullanmayı unutma!

Maskülen tarz dekorasyonda duvarları hareketlendirmek için tablolara yer vermelisin. Ama kullanacağın tablolar maskülen dekorasyona uyumlu olmalı. Bu detayı unutmamalısın. Bu tarza uygun olarak; sade ve abartıdan uzak seçimler yapmalısın. Ayrıca duvar dekorasyonun için ahşap ve tuğla da kullanabilirsin.

Metal kullanımını ihmal etme

Maskülen dekorasyon için olmazsa olmazlardan biri de metalin çok sık kullanılmasıdır. Metal aksesuarların tercih edildiği endüstriyel dekorasyonu kendi tarzına uygun hale getirip metal aksesuarlarla yaşam alanında çok daha iyi bir görünüm elde edebilir.

Aksesuar kullanımını minimumda tutmalısın

Maskülen dekorasyon oluşturmak istiyorsan dikkat etmen gereken önemli noktalardan biri de aksesuar kullanımında aşırıya kaçmamak olacaktır. Sade ama iddialı olan bir tablo, büyük birkaç tane mum, farklı tasarıma sahip bir biblo, sade, büyük ve kaliteli bir saat ile dekorasyonunu tamamlayabilirsin. Aksesuar kullanımının yanı sıra taş duvar görünümlü duvar kağıdı kullanıp sert bir geçiş yaparak maskülen dekorasyonunu destekleyebilirsin. Aksesuar kullanımı için ilgi alanlarına yönelebilirsin. Gezi, ilgi duyduğun spor, hayvan figürleri ya da farklı tasarımlı bir kitaplık ile uyum yakalayabilirsin.

Rahat ve modern mobilya seçimi

Yaşam alanını değiştirmeye karar verdin hem de maskülen tarzda. Duvarlar, aksesuarlar her şey tamam. Peki ya mobilyalar? Diğer konularda olduğu gibi mobilya seçiminde de tercihini sadelikten yana kullanmalısın. Sade ve rahat, modern bir şekilde dizayn edilmiş, koyu renkli mobilyalar seçerek maskülen tarzını ortaya çıkarabilirsin. En sık tercih edilen koltuklar deri ya da süet forma sahiptir. Siyah deri bir koltuk ile salonuna klasik bir hava katabilirsin. Klasik olan koltuk seçimini biraz daha hafifletmek için diğer ürünlerde açık renkleri seçerek modern bir havaya sahip olabilirsin.Maskülen dekorasyon için en iyi siyah rengi bulmak için BiBoya‘ya göz atabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message