Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Masif Parke Nasıl Döşenir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Masif Parke Nasıl Döşenir?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Yer döşemeleri için son yıllarda, temizliği kolay olan ve hoş görünen ahşap parke modelleri kullanılıyor. Estetik görünümü ve sağlıklı yapıları ile modern dekorasyonlarda, laminant ve masif parke modelleri gibi ahşap parkeler farklı renk tonları kullanılmaya devam ediyor. Daha çok yatak odası, salon, çocuk odası gibi mekanlarda tercih edilen parkeler günümüzde su geçirmez özellikli üretilmesinden dolayı mutfak, banyo gibi zemine su değen mekanlarda da rahatlıkla kullanılabiliyor. Temizlemesi kolay olan ahşap parkeler, toz tutmuyor. Bu sayede senin ve sevdiklerin için hijyenik bir ortam sağlıyor. 

Masif parke nedir?

Ahşap tüm doğallığıyla her daim insanlığın kullandığı vazgeçilmez bir malzemedir. Ahşabın organik yapısını bozmadan doğal yapısını koruyarak üretilen masif parke, ahşap zemin döşemeleri arasından en çok tercih edilenidir. Uzun ömürlü olması, hem ısı hem de ses izolasyonu sağlaması ve sistire olabilmesi gibi bir çok özelliğinden dolayı yıllardır yaşam alanlarında kullanılır. Kolay temizlenebilen ve izolasyon sağlayan masif parke çeşitleri evinin daha hijyenik olmasını ve sıcak görünüme kavuşmasını sağlar. Ayrıca masif parke yeterince dekoratif göründüğünden dolayı parke  kullandığın alanlarda büyük halı kullanmanız da gerekmez. Masif parke fiyat ve özellikleri doğru orantılı olarak değişiklik gösterir. Özellikleri iyi olan ve uygun masif parke fiyatları için parke satış noktalarıyla iletişime geçebilirsin. 

Masif parkenin özellikleri nedir?

 

Masif parkenin özellikleri nedir?

Doğal yapısı bozulmayan bir parke çeşididir.Diğer parkelere oranla çok daha sağlıklıdır.Farklı renk tonlarıyla estetik görünüme sahiptir.Uzun yıllar kullanılabilir.Mükemmel ısı ve ses yalıtımı özelliğine sahiptir.Zımpara ve cila yapılabilir.Doğal bir malzeme olduğundan dolayı geri dönüşümlüdür.Ekonomiktir ve çevre dostudur.

Masif parke döşemesi hakkında bilmen gerekenler

Masif parke döşemesini toplamda 1 hafta gibi bir sürede tamamlayabilirsin. Bu noktada masif parke altına ne döşenir bilmen gerekir. Masif parke döşeme sırasında gerekli olan malzemeleri temin ettikten sonra döşeme işlemine başlayabilirsin. Uygulama yapacağın alanın metrekaresine göre parke altına döşenecek şilte ve parkeyi uygun ölçülerde almalısın. Şilteyi alanın zemine döşedikten sonra parkeleri uygun testere yardımıyla girintili, çıkıntılı yerlere tam oturacak şekilde keserek yerleştirmelisin. İç içe geçirdiğin parkeleri arasına tutkal yapıştırarak sabitlemelisin. Tutkalın kurumasını beklediğin süre içerisinde 1 veya 2 kere sistre(zımpara) yapman gerekebilir. Önce kaba daha sonra da ince zımpara yaptıktan sonra cilalama işlemine geçebilirsin. Zımpara yaptıktan hemen sonra cila sürmek yerine en az bir gün sonra cila yapman daha sağlıklı sonuçlar almanı sağlar. Cila yaparken de önce ilk kat sonra da iki kat olacak şekilde bitirme cilası uygulaman gerekir. Eğer parke işleminde bekleme sürelerine uymaz, bir gün içerisinde tamamlarsan; bir süre sonra parkede dönme, kalkma, parke aralarının açılması gibi sorunlarla karşılaşabilirsin. Talimatlara uyarak masif parke döşemesi yaptığında mükemmel bir zemine sahip olabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message