Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Maksimalist dekorasyonun olmazsa olmazları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Maksimalist dekorasyonun olmazsa olmazları

Yayınlanma tarihi: 22.06.2020

Dekorasyon, iç ve/veya dış alanı sakinleri için daha çekici ve işlevsel olarak yararlı hale getirme sanatı ve bilimini ifade eder. Bir oda, bina, mutfak vb gibi dekorasyon tarzı veya trendi, başka bir deyişle, bir mimari iç düzen ve planlama işi olarak tanımlayabiliriz. Dekorasyonun bir çok çeşidi var. Modern, geleneksel, minimalist, endüstriyel, bohem, İskandinav vs. Bugün dekorasyonun başka bir dalından, maksimalist dekorasyondan bahsedeceğiz.

Nedir bu maksimalist dekorasyon?

Maksimalizm, katmanlama, koleksiyonlara ve eksantrik tasarım seçeneklerine özel vurgu yapan renk, desen ve dokuların cesur bir karışımı ile karakterize edilen bir tasarım stilidir. Trendin arkasındaki felsefe “daha fazlası daha fazla” dır. Yani gösterişli, iddialı öizgiler, cesur renkler, büyük ve kendine has özellikleri olan eşyaların kullanıldığı bir akım diyebiliriz. Kısa bir açıklama ile minimalistin tam tersidir.

Maksimalist yaşam tarzı seni yansıtıyor mu?

Öncelikle yapmayı planladığın dekorasyon, seni yansıttığı için mi yoksa moda olduğu için mi seçtiğinden emin olmalısın. Bunun kararını vermek önemli, çünkü orası senin yaşam alanın olacak. Bu, beyaz duvarlar, beyaz mobilyalar ve kendini mutlak temellerle sınırlayarak sakinlik ve güzellik yaratmak demek. Maksimalistler için hep daha fazlası daha fazlasıdır. Mümkün olduğu kadar çok renk ve deseni bir araya getirmek ve belirli bir odadaki çeşitlilik ve malzeme miktarı ile farklılık meydana getirmek anlamına gelir. Maksimalist moda, yüksek baskılar ve parlak renkler, evet, ama bundan daha fazlası. Bu ekstra süslemeler eklemek ve bu ekstra katmanı eklemek … ve sonra bir tane daha eklemekle ilgili. Maksimalizm yeni bir moda konsepti değildir, ancak birkaç yıl süren minimalizmden sonra kesinlikle geri dönüş yapmaktadır. 


Minimalizm ve maksimalizm: Hangisini seçmelisin?

Minimalist yaklaşım, anlaşılması kolay net ve sofistike bir görünüm üretmeyi amaçlayan işlevsellik için sadece gerekli unsurları kullanır. Genellikle bu yaklaşım, ev tasarımları, web sayfası tasarımlarında daha iyi kullanıcı deneyimi sunmak için kullanılırr. Minimalizmin yükselen trendi, birçok markanın bu popüler tarzdan yararlanmak için yeniden markalaşmaya yönelmesine sebep oldu.Modern tasarım uygulamaları söz konusu olduğunda hangisinin daha iyi çalıştığı, Minimalizm veya Maksimalizm hakkında yaygın bir tartışmadır; ancak tasarımda ikili bir yargı yoktur. Her birinin, hangi yaklaşımın sizin için en uygun olduğunu anlamaya yönelik güçlü ve sınırlamaları vardır.‘Ben kesinlikle maksimalistim’ diyorsan, olmazsa olmazlara birlikte gözatalım;

Maksimalist dekorasyonun ‘olmazsa olmaz’ ları

Çok fazla renk yükleDaha fazla sanat eseri daha iyiKonfor için çaba göster ve sadece sevdiğiniz dekoru yaratMaksimalizm bir kitap aşığının rüyasıdır – çok fazla kitabın olamaz!Mükemmellik için değil, kişiselleştirme için çabalaBoho (bohem) tarzı dekorasyon maksimalizm için mükemmel bir eşleşmeVintage eşyalar ekleEvinde maksimalist bir tarz yaratmanın yanlış bir yolu yoktur. Sadece sevdiğin şeylerden daha fazlasını evine ekleyeceksin. Bu dekorasyon için kural da yoktur. Renklerden korkma, duvarların için Bi’Boya ‘nın geniş renk skalasından faydalanabilirsin. Tek ihtiyacın, gerçekten eşsiz bir alan yaratmak için bir tutku. Sen hangi tarzsın?

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message