Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Lamine Parke Nasıl Döşenir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Lamine Parke Nasıl Döşenir?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Parke, kullanılan en eski yer döşemesi malzemelerinden biridir. Yer döşemesi çeşitlerinden biri olan lamine parke nedir? Lamine parke, yer döşemesi çeşitleri arasında ön plana çıkan 3 katmandan oluşan doğal bir kaplama malzemesidir. Lamine sözcüğünün Türkçe karşılığı yapıştırmadır. Lamine parke, üst, orta ve alt katman olmak üzere 3 farklı kalınlıktaki katmanın yapıştırılması ile elde edilir.

Lamine ve laminat parke arasındaki fark nedir?

Lamine parke, %100 doğal mazlemeden üretilir ve sadece dayanıklılığını arttıran iklimleme ve kurutma gibi işlemlerden geçerek son halini alır. Laminat parke ise sıkıştırılmış talaş üzerine reçine emdirilerek üretilir ve içeriğinde MDF olarak adlandırılan doğal olmayan bir malzeme kullanılır. Kısaca laminat parke preslenmiş talaş üzerine reçine emdirilmiş kağıt baskıdır ve maliyeti düşüktür.

Lamine parke kesimi ve döşemesi nasıl yapılır?

Dayanıklı ve doğal olması ile sıkça tercih edilen lamine parke birbirinden pratik 5 adım ile döşenir. Cep dostu lamine parke fiyatları ile hayalindeki zemine kavuşabilirsin.

1. Adım

Lamine parke döşeme işlemi öncesi yapman gereken temel şey, parkeyi döşeyeceğin alanı pürüzsüz hale getirmek olmalı. Bunun için parkenin altına beton alt döşeme denilen lamine parke altı şilte döşemelisin. Döşeme işlemi sırasında tüm çivi başlarının döşemeye girdiğinden ve tamamen gömüldüğünden emin olmalısın. Beton alt döşemenin tamamen düz olması gerekir bu yüzden bu aşamaya dikkat etmelisin. Eğer beton, karo, vinil veya taş alt döşeme üzerine bu parkeyi döşemeyi düşünüyorsan parkenin montajına başlamadan önce altına su geçirmez bir membran sermende fayda vardır. Döşeme ile zemini kapladıktan sonra döşemenin yüzeyi kazıyarak pürüzsüz bir hale getirmelisin. Aksi halde döşemenin üzerindeki pütürler parkeyi çizebilir. 

2. Adım

Kapladığın yer döşemesinin ölçülerini çıkarmalı ve ihtiyacın olan döşeme altığını ve parkeyi metre kare cinsinden hesaplamalısın. Hesaplama sonrası alt döşemelere döşeme atlığı sermeli ve daha sonra parkeyi döşeme aşamasına geçmelisin. Döşeme altığı sermen için atlığı uygun ölçülerde kesmeli, döşeme altlıklarını kestikten sonra yan yana sermeli ve maskeleme bandı ile sabitlemelisin. Bu işlemin ardından parkeyi döşemek için hazırsın.

3. Adım

Temel hazırlıklar sonrası asıl işin başladığı montoj aşamasına geldin. Bu aşamada 48 saat öncesinde odaya yatay olarak serilen ve kullanılması için belirlenen parkeleri monte etmeye başlamalısın. İlk lamine parke panelini odanın sol köşesine kısa kenarı duvara bakacak şekilde monte etmelisin. Panelleri uc uca geçirerek monte etmeye devam etmeli ve parkeleri güneşin odaya giriş yönüne göre döşemelisin. Bu şekilde ilk sırayı tamamlamalısın. Tüm odayı lamine parke panelleri ile döşeyene kadar devam etmeli ve durmamalısın. Serilen döşeme altlıkları sayesinde laminat parke panelleri döşeme kenar çıtasına gerek kalmadan mükemmel bir biçimde yerinde tutunur. Yan odada lamine parkeden halıya veya herhangi bir döşeme malzemesine geçiş yapacaksanız eşik çıtası kullanmalısın.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message