Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Laminat zemin nasıl temizlenir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Laminat zemin nasıl temizlenir?

Yayınlanma tarihi: 18.03.2020

Yaşadığın evin temiz, rahat ve uzun ömürlü olmasını istiyorsan laminat zemin tam sana göre. Ayrıca fiyatlarının çok uygun olması da çok tercih edilme sebeplerinden biridir. Laminat zeminin her zaman şık ve temiz görünmesi için sık sık temizlemek ve tercih edilen ürünün doğru olması gerekmektedir. Birden fazla yöntem ile parkeleri kolaylıkla temizleyip ilk günkü haline getirebilirsin.

Adım adım laminat zemin temizleme

Pakeleri temizlemek için önceliğin doğru paspası seçmek olmalı. Sert fırça kılı olan paspasları değil kılları daha yumuşak ya da toz paspasları seçmelisin. Bir diğer kritik nokta ise doğru bir temizlik maddesi seçmektir. Kimyasalların sertliği sebebi ile zarar gören parkelere sahip olmak istemiyorsan ahşap zemin için en doğru temizleyiciyi temizlemek şarttır. Böylelikle doğru ahşap zemin temizleyici hem temizleme görevini hem de bakım görevini üstlenir. Laminat parkelerin ömrünü de uzatmış olursun. Ancak herhangi bir kimyasal kullanmak istemezsen arap sabunu ile bir fincan sirkeyi karıştırabilirsin. Bu da doğal bir temizleme ve bakım görevini üstlenmiş olur. Parkelerinin pırıl pırıl görüneceğine emin olabilirsin.Parkelerin sıvı ile teması da önemli bir konu. Eğer parke yüzeyi sıvı ile fazla bir temas halinde kalırsa kabarır sonra çürümeye başlar. Parke yüzeyler de bu sorunla sıklıkla karşılarız. Bunun önlemini almak içinse silme işlemini gerçekleştirirken nemli bir bez veya fiber bezler ile gerçekleştirmelisin. Sonrasında ise parkenin çok miktarda sıvı ile temas edip etmediğine iyice bakmalısın. Dikkatli olsan da bazen yine de bir ıslaklık kalır hatta su yüzünden lekeler oluşabilir. Bu lekeleri önlemek ve daha düz bir görüntü oluşturabilmek için çözüm kurulamadan geçmektedir. Tercih edeceğin üzere nemli bez ya da fiber bez ile silme işlemini tamamlayıp üstünden kuru paspas ile geçmelisin. Kurumlama işlemini tüm yüzey üzerinde gerçekleştirmelisin. Sonra parkelerinin ilk günkü kadar parlak görünmesini istiyorsan cilalama işlemini yapmalısın. Bu işlem sürekli olarak yapılırsa zemine zarar verebilir. Bunu aklından çıkarmamalısın. Laminat parkelerin ömrü kısalmasın ve yüzeyi zarar görsün istemiyorsan bu işlemi sıklıkla gerçekleştirmemelisin.

Laminat parke temizleme tüyoları nelerdir?

Yazının başında da söylediğimiz gibi yumuşak kıllı fırçalar seçmelisin. Eğer laminat parke yüzeyinde saç boyası, mürekkep, yapıştırıcı gibi lekeler var ise korkmayın çözüm çok basit. Alkolü ve suyu eşit derecede olmak üzere bir kaba koyup karıştır. Ortaya çıkan bu karışım ile hafifçe parkeyi sil. Lekelerin yok olduğunu göreceksin.Laminant parke yüzeyine dökülen suyu kurusun diye beklemek en büyük hatalardan biridir. Sıvının yüzeye döküldüğünü gördüğün an müdahale etmelisin.  Böylelikle sıvının parkenin diplerine doğru nüfuz etmesini engellemiş olursun. Aynı zamanda oluşabilecek lekelerin de önüne geçmiş olursun.Laminat parke renklerinin solduğunu mu düşünüyorsun? Bu durumu kurtaracak önerimiz sirke! Sirke ile suyu eşit derecede bir kaba koyup karıştır. Sonrasında hafifçe parkelerin üstünden geç. Ancak sirkeyi tek başına kullanmamaya dikkat edin. Çünkü sirke tek başına kullanılırsa zemini zedeleyebilir.

Laminat parke temizleme tüyoları nelerdir?

Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message