Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kuru yapraklarla yapabileceğiniz 5 farklı sonbahar dekorasyonu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kuru yapraklarla yapabileceğiniz 5 farklı sonbahar dekorasyonu

Yayınlanma tarihi: 17.02.2020

Sonbahar temalı dekorasyon uygulamaları, yaşam alanlarının sıcak ve salaş bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Ev dekorasyonunda sonbahar esintileri yaratmanın en güzel yollarından biri de doğadan ilham almaktan geçiyor. Kuru yaprakları değerlendirerek dekoratif şık dokunuşlar yapabilirsin. Rengarenk sonbahar yaprakları dekorasyon için kolaylıkla yapabileceğin tasarımlar sunuyor.

1.Doğadan ilham alan panolar yapabilirsin

Sonbahar dekorasyonu için duvarlarında şık bir şekilde sergileyebileceğin pek çok tablo tasarımı yapabilirsin. Benzer renk tonlarında yapraklar seçebileceğin gibi sonbahar renklerinin her tonunu da tablolarına taşıyabilirsin. Boş bir panoya sıcak silikon tabancası ile istediğin yaprakları tutturabilirsin. Yaprakların tonlarıyla uyumlu bir çerçeveyle tasarımını tamamlayabilirsin. Bu açıdan altın tonlarındaki çerçeve kullanımı oldukça popüler. Sonbahar dekorasyonu, yine aynı tonlardaki simli detaylarla canlı hale getirebilir. Tablo tasarımını tamamlamadan önce çerçevelerinle uyumlu sim renklerini yaprakların üzerine ekleyebilirsin.

2.Boş kavanozları değerlendirebilirsin

Şeffaf ve boş kavanozlar sonbahar dekorasyonu için kullanışlı bir aksesuara dönüştürülebilir. Kuru yaprakları bu kavanozlara doldurarak yaşam alanın için hoş bir tasarım oluşturabilirsin. Farklı boyutlarda kavanozlar tercih ederek birbiriyle uyumlu aksesuar setleri yaratabilirsin. Kavanozların ağız kısmına hasır ipler sararak tasarımına şık bir sonbahar dekorasyonu detayı ekleyebilirsin. Kavanozların etrafına çeşitli renklerde tealight ve fenerler ekleyerek sonbahar oda dekorasyonu için etkili bir uygulama yapabilirsin. Bu uygulama, sıcak ve salaş bir mekan tasarlamana yardımcı olacak.

3. Vazolarını canlandırabilirsin

Sonbahar dekorasyon fikirleri içerisinde kuru dalların vazolarda sergilenmesi popüler bir uygulama. Kuru dalları tarzına uygun vazolarda sergileyerek sonbahar ev dekorasyonu etkili bir adım atabilirsin. Kuru dalların renkleriyle örtüşen halı ve perde gibi aksesuarlarla dekorasyonunu taçlandırabilirsin. Vazo seçiminde ahşap ve tonlarından yararlanarak sonbahar dekorasyonu için bütünleşmiş bir dokunuş yapabilirsin. Vazoların içerisine doğal temayı destekleyecek taşlar da ekleyebilirsin.

4. Kozalaklardan yararlanabilirsin

Kuru yaprakları çeşitli kozalak çeşitleri ile kombinleyerek masa ve sehpa üzerine koyabileceğin şık aksesuarlar kazanabilirsin. Bunun için canlı renklerde kaseler kullanabilirsin. Böylece kaselerin içerisindeki kuru yaprak ve kozalaklar çarpıcı bir şekilde göze çarpacaktır. Masa ve sehpa örtüsü için de canlı tonlardaki modellerden yararlanarak da kuru yaprakları ön plana çıkarman mümkün.

5. Kapı süsü yapmak çok kolay

Kuru dallar sonbahar dekorasyonu için kapı süsü olarak da kullanılabilir. Islatarak yumuşattığın kuru dallara istediğin şekli kolaylıkla verebilirsin. Kapı süsü formunda saracağın kuru dalları kozalaklarla tamamlayabilirsin. Kırmızı ve turuncu gibi canlı renklerdeki kurdelelerle tasarımına estetik görünümler kazandırabilirsin. Sıcak silikon tabancasıyla tasarımını destekleyecek pul ve boncuk gibi detaylar ekleyebilirsin. Bakır zincirler de hoş bir sonbahar esintisi yaratacaktır. Tercihine göre salaş püsküller kullanmayı da deneyebilirsin. Tasarımının şeklini korumak için kuru dalların üzerine hafifçe saç spreyi sıkabilirsin. Vernik kullanarak da kapı süsünün kalıcı bir şekilde korunmasını sağlayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message