Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kuru dallardan yapabileceğiniz duvar dekorasyon fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kuru dallardan yapabileceğiniz duvar dekorasyon fikirleri

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

Yaşam alanlarında doğal materyaller kullanmak ve doğadan ilham almak ortamdaki stres faktörlerini azaltmada oldukça etkili. Hem var olan materyalleri kullanarak tasarruf edip hem de mekanda şık tasarımlar oluşturabilirsin. Kuru dalları kullanarak tarzını ve kişisel zevklerini ortaya koyarak yaşam alanları hoş bir şekilde dekore edebilirsin.

Vazolardan yararlanabilirsin

Kuru dal dekoratif bir objedir ve bu nedenle pek çok alanda kullanılabilir. Seçeceğin vazolara dilediğin kadar kuru dal yerleştirebilir ve bu tasarımını duvar dekorasyonunda etkili bir şekilde kullanabilirsin. Duvarlardaki ahşap raflarla mükemmel bir uyum yakalayacak bu tasarımın salaş dekorasyon için idealdir. Kişisel zevklerine göre cam, ahşap ya da desenli vazo seçeneklerine yönelebilirsin.

Doğal çerçeveler tasarlayabilirsin

Duvar dekorasyon sürecinde doğal ve şık bir tasarım yaratmak istiyorsan kuru dallardan çerçeveler yapabilirsin. Hem tablo hem de fotoğrafların için estetik bir aksesuar oluşturabilirsin. Asimetrik çerçeveler istiyorsan farklı boyutlardaki dallardan yararlanabilirsin. Kuru dalları, hasır ipler ya da sıcak silikon ile bir araya getirmeyi tercih edebilirsin. Kişisel zevklerine göre kuru dallardan oluşturduğun çerçeveleri boncuk ve püskül gibi detaylarla çarpıcı tasarımlarla buluşturabilirsin. Çerçevelerinle uyumlu renklerde aksesuarlar seçerek yaşam alanında bütünleşmiş bir dekorasyon elde edebilirsin.

Fotoğraf askısı yapabilirsin

Anıların hep gözünün önünde olsun istiyorsan duvar dekorasyon aşamasında fotoğraf askısı da yapabilirsin. Kuru dallardan sarkıtacağın iplere seçeceğin fotoğrafları tutturabilirsin. Bunun için iplerden ya da kıskaçlardan yararlanabilirsin. Ataç kullanmak da etkili bir seçenek olabilir. Anıların doğal fotoğraf askısı kullanarak hazırladığın duvar dekorasyonu tasarımınla hep seninle olacak.

Yılbaşına yeni bir soluk getir

Duvar dekorasyon tasarımları için farklı ve yaratıcı seçeneklere mi ihtiyaç duyuyorsun? Yılbaşı ağacı süslemek yerine kuru dalları tercih edebilirsin. Yılbaşı süslerini kuru dallara tutturarak duvar dekorasyon aşamasını tamamlayabilirsin. Tasarımını raflarda ya da vitrininde sergileyebilirsin. Kuru dallardan oluşan yılbaşı ağacını tavana tutturmayı da tercih edebilirsin.

LED lambalardan yararlanabilirsin

Duvar dekorasyon sürecinde tüm duvarı kaplayacak büyük tasarımlar da yaratabilirsin. Bu tür tasarımlar koltuk arkası, yemek odası dekorasyonu ve boş kalan duvarlar için şık bir seçenek olabilir. Büyük boyutlarda seçtiğin kuru dalları duvara monte edip arka kısımlar için LED lambalar yerleştirebilirsin. Böylece sıcak ve loş bir ortam elde edebilirsin. LED lambalarınla uyumlu aydınlatmalarla dekorasyonunu şık ve modern bir şekilde tamamlayabilirsin. Doğadan ilham alan bu tasarımını kuru dallarla uyumlu tonlarda sehpa modelleriyle kombinleyebilirsin.

Ağaç dallarından askılar oluşturabilirsin

Kuru dallardan askı oluşturmak duvar dekorasyon tasarımı için estetik bir uygulama olabilir. Kuru dalları doğal haliyle kullanmak yerine farklı renklere boyamayı da tercih edebilirsin. Modern ve minimal bir dekorasyon istiyorsan kuru dallardan oluşan askını beyaz tonlarında boyayarak yaratıcı bir tasarım elde edebilirsin. Canlı ve renkli bir yaşam alanı tasarlıyorsan simli ve sedefli boyalarla tasarımını gösterişli bir şekilde sergileyebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message