Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kumaş Orta Sehpa Modelleri ile Dekorasyon
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kumaş Orta Sehpa Modelleri ile Dekorasyon

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

 Orta sehpa, salonda ve oturma odasında mobilyaların tamamlayıcı parçasıdır. Dekorasyona sağladığı katkı ve işlevsellik onu günlük hayatın vazgeçilmezi yapmıştır. Kumaş döşemeli orta sehpayı diğer sehpalardan farklı kılan özelliği ise ahşap, cam ve metal malzemenin yanı sıra kumaşın da kullanılmasıdır. Modeline göre farklı malzemelerin bir arada kullanıldığı kumaş kaplama orta sehpa ile dekorasyonda mükemmellik yaratmak istiyorsan: Senin için araştırdığımız kumaş orta sehpa modelleri ile dekorasyonun püf noktalarını birlikte inceleyelim.

Modern ya da klasik kumaş orta sehpa ile tarzında yeniliği yakala

Kumaş orta sehpa, geleneksel sehpalardan farklı tasarımıyla öne çıkarak dekorasyonda fark yaratıyor. Böylelikle küçük bir dokunuşla tarzında yenilik yapmak isteyenlere avantaj sağlıyor. Ayrıca istediğiniz renk ve modelde özel tasarım yaptırma imkanı sunuyor.* Mobilyaların modern tarzda ise kumaş orta sehpayı düz ve sade modellerden seçmelisin. Bu modeller genellikle düz ayaklı, geometrik formlu, sade detaylı modern çizgiler taşır. Sehpa döşemesi modern kapitone dikişli ya da kapitonesiz olan modeller arasından seçim yapabilirsin. Üst yüzeyi cam, ahşap ya da metalik, yan tarafları kumaş kaplı modeller  arasından tarzına uyan bir model bulabilirsin. Tamamı kumaş kaplama olan modern kumaş orta sehpa tercihi yaparak  tarzının zirvesine çıkabilirsin.* Klasik tarzdaki sehpa ise oymalı ahşap ayakları ve baklava kapitone dikişleri ile dikkat çeker. Detaylarda ise püsküller, parlak düğmeler, sırma biyeler bulunur. Klasik tarz kumaş orta sehpa mobilyalarınla uyum sağlar.* Koltuklar, halı ve perdelerin rengi ile uyumlu ya da kontrast renklerde kaplanmış sehpa tercihi ile dekorasyonda mükemmelliği yakalayabilirsin. Koltuk döşemesinin rengi toz pembe ise bir ton koyu renk kumaş kaplı orta sehpa ile  odana zarif ve şık bir hava katabilirsin. Eğer istersen toz pembe ile zıt renge sahip sehpa da tercih edebilirsin.* Koltuk döşemen desenli ise desenin içindeki renklerden birini seçerek istediğin renkte kumaş orta sehpaya sahip olabilirsin.

Sehpanın üstündekiler dekorasyona katkı sağlarken aynı zamanda seni de anlatır

Sehpa üstüne koyduğun vazo, çiçek, şamdan gibi dekoratif objeler ile odanın atmosferini bir anda değiştirebilirsin. Dekoratif objeleri bir tepsi içinde toplaman kumaş orta sehpanın üstünü dağınık görünümden kurtarır. Cam bir vazonun içine ametis, kuvars gibi doğal taşlar koyarak kumaş orta sehpanda sergileyebilirsin. Yine canlı küçük skulentler ya da teraryum koyarak sehpayı ilgi çekici odak noktası yapabilirsin. Antika plaklar, küçük antika objeler, dergiler ve kitaplar ile hem kişiliğini yansıtır hem de dekorasyona katkı sağlayabilirsin. Kumaş orta sehpa üzerinde sehpa örtüsü kullanarak ortama nostaljik bir hava katabilirsin. Düz renk kumaş ile kaplı sehpa için işlemeli ve desenli, desenli kumaş ile kaplı sehpa için düz renk dantelli ya da fistolu kumaş orta sehpa örtüsü modellerinden birini seçebilirsin.  

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message