Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Küçük Yatak Odası İçin Dekorasyon Önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Küçük Yatak Odası İçin Dekorasyon Önerileri

Yayınlanma tarihi: 4.05.2020

Küçük bir yatak odan var ve üzerine üzerine mi geliyor? Nasıl dekore etsem de kullanışlı bir oda haline getirsem diye mi düşünüyorsun? Evet, seni anlıyoruz. Küçük yatak odaları belki ilk bakışta kullanışsız ve dezavantajlı gibi görünse de bu dezavantajı birkaç kolay ipucuyla avantaja çevirmek aslında çok kolay. Küçük yatak odası dekorasyonu yaparken öncelikle kalabalık ve bir sürü gereksiz sayılabilecek mobilyadan kurtulup, zevkine göre seçtiğin ürünler kullanarak sade ve ferah bir şıklık elde edebilirsin. Dilersen çok fonksiyonel mobilyaları da alandan tasarruf etmek için kullanabilirsin. Bu mobilyalar küçük odalar için tasarlanmış olup, yatak ve dolap özelliği taşıyabilmektedir. Mobilyalarını doğru şekilde seçip, yerleştirdikten sonra geriye sadece küçük dokunuşlar ve doğru seçim objeler kullanıp odanın keyfini sürmek kalıyor.

Küçük ev yatak odası dekorasyonunda mobilya seçimi nasıl olmalı?

Küçük yatak odası dekorasyonu yaparken mobilya seçimi ve yerleşimi çok önemlidir. Oda zaten küçük olduğundan çok fazla dekor ve obje ile doldurmak odayı iyice küçük gösterebileceğinden doğru mobilya ile daha büyük ve ferah bir alan yaratmak seninde kullanım alanını rahatlatacaktır. Odanın içine alabileceğinden fazla mobilya koymak hareket mesafeni de kullanım alanını da kısıtlar. Çekmeceleri ve saklama alanları olan yatakları tercih ederek ihtiyaç fazlası dolaplardan kurtulabilirsin. Hem daha konforlu bir alana sahip olmuş olursun hem de fazla yer kaplayan eşyalara para harcamamış olursun. Küçük yatak odası dekorasyonu yaparken yatağını odadaki en geniş duvara koyman da alan kullanım açısından farklılık yaratır. Yatağın her iki tarafını da açıkta bırakarak bu alanları hareket açısından kullanıma açık hale getirebilirsin. Büyük takım mobilyalar yerine de kendi zevkine göre ve odanın boyutlarına göre özel yatak ve gardıroplar hazırlatarak da ferah bir yatak odasına sahip olabilirsin. 

Dekorasyonun için ipuçları ve öneriler

Küçük yatak odanın dekorasyonu sırasında uygulayacağın küçük dokunuşlarla odan güzelleştirmek mümkün. Bunlardan bazıları:

Dekorasyonun için ipuçları ve öneriler

Küçük yatak odası dekorasyonunda oda da kullanılan duvar renklerini uyumlu olarak seçilmeli böylelikle perdeler göz yormadan bir bütünlük sağlayacak ve odanızın daha geniş görünmesini sağlayacaktır. Bu şekilde seçeceğin perdelerle hem daha modern bir görüntü sağlamış olursun hem de gözün birbirinden farklı yorucu renklerle yorulmamış olur. Küçük yatak odası dekorasyonunda odada kullanabileceğin dekoratif aynalar ile odanın daha büyük görünmesini sağlayabilirsin. Geometrik desenli aynalar ya da daha minimal bir görünüm için ahşap ve duvara dayalı olarak kullanabileceğin rustik tarzda aynalar odana hoş bir hava katar. Küçük yatak odası dekorasyonunda doğru aydınlatma da çok önemlidir. Özellikle odanın duvar renklerini koyudan yana seçmişsen iyi aydınlatan ve odanın genel havasına uyum sağlayan aydınlatmalarla odanı dekore edebilirsin. Küçük yatak odası dekorasyonunda obje seçiminde de seçici olarak minimal dokunuşlarla daha ferah ve kreatif bir odaya sahip olabilirsin.  Yatak odalarında odanın hava temizliğine yardımcı olan bitkileri de karton veya örgü saksılıkların içine koyarak dekoratif amaçlı kullanabilirsin.

Küçük yatak odasında kullanılacak duvar renkleri nelerdir?

Küçük yatak odası dekorasyonunda koyu renkler kullanılmamalı diye bir şart olmasada tercihen açık tonların kullanılması odanın daha büyük ve ferah görünmesini sağlayacaktır. Özellikle odadaki bir duvarı renkli bir tonda boyayıp diğer duvarları açık ton bir boyayla boyamak da odaya ayrı bir hava katacaktır. Maviler, şeftali tonları gibi sıcak ve soğuk tonları birlikte kullanarak da odaya canlılık katabilirsin. Bi’Boya bu konuda sana çok farklı renklerde seçenekler sunuyor. Sıcak nötr duvar boyaları ile odanda harika bir atmosfer yakalayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message