Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Küçük m2 evlerde düzenleme önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Küçük m2 evlerde düzenleme önerileri

Yayınlanma tarihi: 28.05.2020

Dar ve küçük yaşam alanlarını doğru dekoratif yaklaşımlarla düzenleyerek kullanışlı alanlar yaratabilirsin. Küçük ev düzenleme için kolaylıkla uygulayabileceğin ipuçlarına dikkat ederek işlevsel yaşam alanları yaratmaya ne dersin?

Sürgülü kapaklar kurtarıcıdır

Yer problemi yaşanan mekanlar için kapaklı dolaplar yerine sürgülü tasarımları tercih edebilirsin. Küçük ev düzenleme sürecinde vestiyerden gardroba kadar pek çok mobilya için sürgülü modellere ulaşabilirsin. Aynalı modellere göz atarak daha geniş görünen mekanlar tasarlayabilirsin. Aynalı tasarımlar mekana derinlik kazandırdığı için de sıklıkla tercih ediliyor. Sürgülü dolap kapaklar sayesinde ekstra yere ihtiyaç duymadan depolama alanlarını verimli bir şekilde kullanabilirsin. Reflekte yani yansıtmalı materyallerden üretilmiş tasarımlarla da yaşam alanlarına derinlik kazandırabilirsin.

Yemek odasını işlevsel hale getirebilirsin

Yemek odası dekorasyonunda mobilyalarla uyumlu vitrin seçenekleri sıklıkla kullanılır. Ancak mekanda vitrin koymak için yeterli bir alan bulunmayabilir. Bu durumda yenilikçi tasarımlar sunan yemek masası tasarımlarını tercih edebilirsin. Açılıp kapanan yemek masası modellerinin orta kısmında depolama alanı bulunduran seçenekler mevuttur. Bu masa tasarımları sayesinde ekstra bir depolama alanına ihtiyaç duymadan yemek takımı gibi ürünleri kolaylıkla gruplayabilirsin. İhtiyaç duyduğun zamanlarda pratik bir şekilde ulaşman gereken eşyaları düzenli bir şekilde bu alanda saklayabilirsin. Yemek odası tasarımında zigon sehpalar kullanarak ihtiyaç duymadığın zamanlarda bir kenara kaldırabildiğin şık mobilyalara sahip olabilirsin. Böylece fazla yer kaplamayan ancak işlevsel çözümler sunan tamamlayıcı bir ürünle buluşabilirsin.

Ayna kullanımıyla mekana derinlik kazandırabilirsin

 Küçük ev düzenleme uygulamalarından daha fazla verim almak ve kullanışlı mekanlar yaratmak için ayna kullanabilirsin. Yaşam alanının dekorasyon stiline ve ihtiyaçlarına uygun olarak farklı kesimlerde ayna modelleri kullanarak küçük ev düzenleme uygulamaları yapabilirsin. Dar ve kullanışsız bir antre için çerçevesiz kesime sahip modelleri değerlendirebilirsin. Geleneksel stillere hitap eden oymalı ve işlemeli çerçeveye sahip aynaları klasik dekorasyonlar için tercih edebilirsin. Modern ve yenilikçi mekanlar tasarlamak için çok parçalı ve asimetrik aynalar ile dekorasyonuna canlılık kazandırabilir ve daha geniş görünen mekanlar oluşturabilirsin.

Açık renklerden vazgeçmemelisin

Küçük ev düzenleme ve dekore etme uygulamalarında duvar renklerinden mobilya seçimine kadar açık tonlara ağırlık vermelisin. Böylece yaşam alanlarını boğucu olmaktan uzaklaştırabilirsin. Olduğundan daha geniş ve aydınlık görünen mekan tasarımları için beyaz ve krem tonlarındaki duvar renklerini tercih edebilirsin. Duvar kağıdı kullanmak istersen de bu renkleri tercih edebilirsin. Hangi yaşam alanını dekore edersen et mobilya ve aksesuar seçiminde pastel ve açık tonlara yönelmelisin. Böylece küçük ev düzenleme uygulamalarından olabildiğince fazla verim alabilirsin. Bi Boya’nın İpek Mat Boya ve Su Bazlı Parlak Boya ürünlerinin tarzına uygun renklerini tercih ederek küçük ev düzenleme sürecinde şık dekoratif uygulamalar yapabilirsin. Geniş renk yelpazesine sahip boya seçeneklerini tercih ederek yaşam alanlarının ihtiyacına uygun duvar renkleri ile buluşabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message