Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Küçük ama etkili 10 dekorasyon önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Küçük ama etkili 10 dekorasyon önerisi

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Ufak dokunuşlarla yaşam alanını bambaşka bir yere döndürmek için öneri mi arıyorsun? İhtiyacın olan 10 dekorasyon önerisi ile kolay ve etkili bir değişime hazır ol!

Büyük tablolarla renkli duvarlar oluştur

Salon ya da yatak odası gibi mekanlarda aksesuar kullanmakta güçlük çekiyorsan, büyük ölçekli tablolar imdadına koşacaktır. Büyük ölçekli tablolar duvarda kullanıldığı zaman farklı bir eşyaya ihtiyaç duyulmaksızın odaya dekoratif bir hava katacaktır. Yalnız tablo seçimine de dikkat etmekte fayda var. Minimal olmayan, karmaşık desenli tablolar odayı olduğundan daha kalabalık göstererek göz yorabilir.

Ayna kullanarak büyük oda illüzyonu verme

Ayna kullanımı, karşısındaki objeleri yansıtarak kullanıldığı odada büyüklük algısı yaratır. Böylece küçük odaların olduğundan daha büyük ve ferah algılanmasını sağlar. Bu sebeple ayna küçük evler için son derece etkili bir dekoratif objesidir. Bunun için yapman gereken çok basit, aynaları katmanlı bir şekilde büfe, dolap gibi mobilyalara yerleştirerek istediğin etkiyi elde edebilirsin.

Dokulu duvarların verdiği sıcaklık hissi

Duvarlarında kullanabileceğin dokulu duvar kağıtlarıyla evine sıcak bir dokunuş katabilirsin. Örme, hasır dokulu toprak renklerinden tercih edebileceğin duvar kağıtları ile odanın havasını anında değiştirebilirsin.

Köşe raflarıyla yeni bir depolama alanı

Odandaki iki duvar arasındaki köşelere yerleştirebileceğin raflarla ister kitaplığına sığmayan kitaplarına yeni bir alan yaratabilir, istersen de dekoratif eşyalarını, mumlarını, saksılarını yerleştirebileceğin şık bir dekorasyon alanı yaratabilirsin.

Çoklu işlevli mobilyalar

Çok amaçlı mobilyalar küçük evler için tercih edilebilecek birden fazla işlevi olan dekorasyon objeleridir. Aynı anda yatak ve depolama alanı işlevi görebilen baza yataklar, koltuk ve depolama alanı olabilen çekmeceli koltuklar, çalışma masası ve kitaplık olabilen mobilyalar böyle bir arayıştaysan imdadına koşacaktır.

Aksesuarlardan dekorasyon yaratma

Bazen depolama alanları yetersiz kaldığında takıları, yüzükleri ve diğer aksesuarları yerleştirecek yer bulamayabilirsin. İşte bu noktada aksesuarlarını dekorasyon objesine dönüştürebilirsin. En sevdiğin kolyelerden başucundaki komodinin üzerine istediğin gibi yerleştirerek dekoratif bir uyum sağlayabilirsin. Üstelik her zaman elinin altında olacaklardır.

Duvara dekoratif amaçlı asılan tabaklar

Son yıllarda moda olan vintage akımının bir yansımasını da duvarlarımızda görmeye başladık. Özellikle çeşitli desenlerdeki porselen tabakları duvarlarında bir dekorasyon ögesi olarak kullanarak bu akımı evine kadar getirerek moda bir görüntü yaratabilirsin.

Yatak odasında cibinlik kullanımı

Yatak odası dekorasyonunda kullanabileceğin alternatiflerden biri olarak cibinlik tercih edebilirsin. Yatağının üstüne yerleştireceğin bir cibinlikle odana vintage bir hava katabilirsin.

Duvarları değil yerleri boyamak

Evet yanlış duymadın, yerleri boyamak. Yaşam alanımızdan sıkıldığımızda aklımıza ilk gelen şey duvarları boyamaktır. Fakat daha farklı ve eğlenceli bir fikir olarak duvarları değil parkeleri boyayabilirsin!

Farklı tarzları bir arada kullanmak

Minimal şekilde döşediğin salonunda antika dekorasyon unsurları kullanarak kontrast yaratıp orijinal bir sonuç elde edebilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message