Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Koronavirüs ev dekorasyonunu nasıl etkiledi?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Koronavirüs ev dekorasyonunu nasıl etkiledi?

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Nerede o eski “normal” günler? Salgının getirdikleri ile birlikte sokakta olduğu kadar evin içinde de hayat düzenimizi değiştirmek zorunda kaldık. Dışarıdan izole olup evde daha fazla zaman geçirdikçe, yaşam alanı ve ev dekorasyonu kalitesinin üzerimizde ki etkisine yakından tanık olduk. Karantina sürecinde evde güvenlik, konfor ve sakinliğe olan ihtiyacın öne çıkması ile birlikte ev dekorasyonu trendlerinde de değişiklikler oldu.

Her boş alan artık bir aktivite köşesi

Karantina ile birlikte evdeki yaşam alanlarını farklı aktiviteler için daha elverişli kullanma gereksinimi arttı. Vereceğimiz ev dekorasyonu tavsiyelerinden ilham alarak, evdeki ihtiyacına göre spor, çalışma ya da çocukların için bir oyun alanı oluşturmak için boş alanlar yaratabilirsin.Daha rahat ve fonksiyonel bir eve sahip olmak için, öncelikle, alan tasarrufu sağlamalısın. Bu işe odalarında ki obje sayısını azaltarak başlayabilirsin, hem böylece temizlik yükün de azalacaktır. Ayrıca saklama alanlarını artırmak bir diğer harika çözüm! Dekore edeceğin odanın boyutuna göre yaptıracağın ısmarlama mobilyalarına saklama alanı detayları ekletebilirsin. Yatak odasında katlanabilir bir yatak seçerek ayrı bir depo dolabına monte etmek senin için muhteşem bir seçenek olabilir. Bu ev dekorasyonu sayesinde sana kalan ekstra alanı egzersiz için kullanabilir, daha sonra spor ekipmanlarını depo dolabına tekrar kaldırabilirsin. Artık evden çalışmaya başladıysan görüntülü görüşmelerin için güzel bir arka plana sahip, iyi ışık alan ve sessiz bir çalışma alanı oluşturman ideal olur. Bunun için ayrı bir oda bulamıyorsan, evin boş olan bir köşesini kullanmak mümkün. Hafif ve az yer kaplayan bir çalışma masası ile kendi ofisini evin istediğin yerine kurabilirsin.

Evinde huzur alanlarını nasıl oluşturabilirsin?

Karantina boyunca kendimizi evde daha iyi hissetmek tartışmasız çok önemli bir hale geldi. Neyse ki, ev dekorasyonu için huzur verecek parçalar seçerek kendine ait bir yenilenme alanı oluşturabilirsin. Kendine huzurlu bir yaşam alanı oluştururken, ev dekorasyonu için seçeceğin bazı özel materyaller ile enerji tasarrufu sağlayabileceğin aklında bulunabilir. Bu sebeple tercih edilen mantarın, yer döşemesi ya da eşyalarda kullanımı gittikçe popüler hale geliyor. Tasarrufunun yanı sıra, bırak renklerin, evindeki açık alanların ve bitkilerin gücü seni sakinleştirsin! Eğer bir balkona ya da bahçeye sahipsen, evde hapsolma duygusundan kurtulabileceğin bu yegane mekanları daha da özelleştirebilirsin. Ev dekorasyonunu tamamlamak için canlı renkleriyle içini ferahlatacak çiçekleri kendin tasarlayacağın saksılara dikebilirsin. Açık alanlara sahip değilsen, ev içindeki aydınlatmanı artırman ve daha fazla bitki edinmen sıkıntını azaltmaya yardımcı olacaktır.Güneş ışığının ve çocukluk yıllarının rahatlatıcı etkisini anımsatan sarı tonlarını ev dekorasyonu için kullanabilirsin. Özellikle kreme çalan sarı tonları, kendini sahilde hissedebilmek için harika bir seçenek. Kremsi sarı renklerin, beyaz ya da krem ile olan uymunu ev dekorasyonunda kullanabilirsin. Senin için seçtiğimiz Hanımeli ve Şampanya Krem duvar boyası renklerine Bi’Boya‘dan göz atabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message