Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Köpük Kartonpiyer Nedir? Nasıl Yapıştırılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Köpük Kartonpiyer Nedir? Nasıl Yapıştırılır?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Evde estetik bir görünüm oluşturmayı kim istemez ki? Üstelik ince detaylara sahip bu görünümü yakalamak için ustaya ihtiyaç duyulmayacaksa, sanırım kimse hayır demez. Modası hiç geçmeyen kartonpiyerleri artık rahatlıkla uygulayabilirsin. Nasıl yapılacağının cevabı köpük kartonpiyerde saklı.Birkaç yıl önce alçıdan üretilen kartonpiyerler günümüzde strafor denilen köpük malzemeden üretilmekte. Bu malzemenin en büyük özelliği ise yüzde 95’nin havadan oluşması ve oldukça hafif olması. Alçı kartonpiyer gibi ağır olmadığından dolayı düşme riski yaratmaz. Ayrıca hafif olmasından dolayı köpük kartonpiyer düşse bile, herhangi bir yaralanmaya yol açmaz. Aynı zamanda plastik boya ile istediğiniz renge boyayabilir, her odaya uygun ambiyansı yakalayabilirsin. Köpük kartonpiyer tavan ile sağlıklı bir şekilde ısı yalıtımı gerçekleştirebilirsin.

Köpük kartonpiyer nasıl yapıştırılır?

Hafif ve dayanıklı yapısı ile farkını ortaya çıkaran köpük kartonpiyer, zahmetsiz işlemleri ile tercih sebebi olmakla birlikte perde ve kornişleri gizleme de oldukça başarılıdır. Dekoratif yapısı alçı kartonpiyerden farklılık göstermemekte fakat alçıya göre hem daha sağlıklı ve dayanıklı hem de daha az maliyetlidir. Köpük kartonpiyeri uygulamadan önce ihtiyacın olabilecek malzemeler, metre, spatula, yapıştırıcı, kurşun kalem, sünger ve maket bıçağıdır. Malzemelerin elinin altında olması işini kolaylaştıracağı gibi, kısa sürede tamamlamanı sağlayacaktır. Montaj adımlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Köpük kartonpiyer nasıl yapıştırılır?

Yapıştırmaya öncelikli olarak köşelerden başlamak doğru olacaktır. Kartonpiyer yüksekliğinin yarısı kadar ölçü kesilecek yerden hizalanır ve dışarı doğru kesilir. Tavandan yere doğru 12 santimetrelik işaretler çizilir ve bunlar kurşun kalem ile birleştirilir. Korniş kısımlarında ise, bitiminden itibaren köpük kartonpiyerin monte edileceği yere doğru 2 santimetrelik işaretler çizilir ve diğer çizgilerle birleştirilir.  En eğlenceli kısım yani yapıştırma işleminin başladığı yere gelmiş bulunuyorsun. Yapıştırılacak olan köpük kartonpiyerin altına yapıştırıcıyı sürün. Ve işaretleme yaptığın yerden itibaren yapıştırmaya başlayın. Dikkat etmen gereken en önemli nokta, malzeme birleşim yerlerinin aynı hizaya gelmesi, eğer köpük kartonpiyer figürlü ile ağız ağıza gelmesine dikkat edeceğiz.  Yapıştırma işlemi bittiğinde kurumasını bekleyin. Kuruma işlemi bittikten sonra sünger yardımı ile ek yerleri temizleyip, pürüzleri düzeltebilirsiniz.  Temizleme işlemenin üzerinden 2 – 4 saat sonra son rötuşlarınızı tamamlayın.

Köpük kartonpiyer nasıl yapıştırılır?

Genellikle akıllara köpük kartonpiyer köşe kesimi nasıl yapılır sorusunu getirse de, burada dikkat edilmesi gereken ayrıntı montaja köşelerden başlamaktır. Aparat içerisinde yapıştırılacak şekliyle sağ taraftan yerleştirin ucu kesim noktasına getirin ve sağ taraftan kesin. Diğer köşeyi aparata aynı şekilde yerleştirip sol taraftan sürüp, sol tarafı kesin ve yapıştırıcıyı sürerek, köşelerden başlayarak yapıştırın. Taşan yapıştırıcıları nemli bir sünger ile temizleyebilirsin.Köpük kartonpiyer, montaj ve kullanım rahatlığı sağlamasının yanında oldukça dayanıklı olduğu için tercih edilmektedir. Evin tüm odalarında ve nemli olmasına rağmen banyoda bile kullanabilir, istediğin görüntüyü alçı kartonpiyerden kısa sürede sağlayabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message