Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Klasik dekorasyonun olmazsa olmazları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Klasik dekorasyonun olmazsa olmazları

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Her dönem kemikleşmiş bir alıcısı bulunan klasik dekorasyon, belli başlı parçalarla ve değişmeyen dokunuşlarla ön plana çıkar. Çoğunlukla şatafatlı ve gösterişli parlak öğeleri akla getirse de esasen geçmişin o oturaklı havasını bugüne taşıyan asil ve zengin görünümlü bir tarzdır. Asla eskimeyecek ve demode olmayacak bir şıklığın en bilindik adresi klasik dekorasyon, görkemli ve şık bir imajın popülaritesini hiç kaybetmeyen yoludur. Peki klasik dekorasyon stilini diğer tarzlardan ayıran özellikler neler, hangi araçlarla öne çıkıyor ve sınırları nelerdir? İşte klasik dekorasyonun olmazsa olmazları ve çarpıcı örnekleri…

Klasik dekorasyon deyince detaylar akla gelir

Klasik dekorasyon söz konusu olduğunda en ayırt edici özellik tarih boyunca zamandan bağımsız olarak güncelliğini koruması ve geçmişin en karakter sahibi tasarım unsurlarını yaşanılan zamana taşımasıdır. Mimari incelikler, dekoratif unsurlar, kumaş ve döşeme tercihleri klasik tarzın temelini oluşturur. Örneğin bir giriş koridorunu görkemli ve şık görünüşe kavuşturan şey, altta yatan incelikle işlenmiş klasik ayrıntılardır. Yüksek bir tavanın işlemeli kartonpiyer uygulamasıyla süslendiğini ve altın renkli otantik bir avizeyle tamamlandığını düşün; antik bir çağrışım yaratan sütun uygulamaları ile işlemeli dresuar ve diğer aksesuar seçimleriyle her şeyin birbiriyle ahenk içinde olduğu bir oda hayal et… İşte sana bariz ayırt edici özellikleriyle muhteşem bir klasik salon dekorasyonu örneği.

Klasik dekorasyon bol aksesuar demek değildir

Klasik dekorasyon denildiğinde çoğumuzun aklına şunlar gelir: Bol aksesuar, yoğun ve göz alıcı gösteriş, aşırı süs ve kalabalık bir oda. Oysa bu her durumda doğru bir kanaat olmaz. Klasik dekorasyonlar gösterişli ve kalabalık olabileceği gibi, yalın ve basit de olabilirler. Sade bir klasik oturma odası dekorasyonu düşünüyorsan konforlu ve sade bir oturma grubu, birbiriyle uyum içindeki renklerin oluşturduğu yumuşak hava, perde ve kırlentlerdeki geleneksel motifler ile sakin karakterli yalın bir klasik tarz yaratabilirsin.

Mobilya tercihi: Klasik tarzın belirleyici yüzü

Modern alternatiflerle, geometrik çağdaş görünümlü mobilyalarla klasik mobilyaların yarattığı nostaljik ambiyansı asla yakalayamazsın. Bu açıdan bakıldığında klasik dekorasyon için en uygun mobilya seçimini yapman büyük önem arz ediyor. Aksi taktirde kafası karışık bir odan olacaktır. Her ayrıntısıyla başlı başına bir klasik tarz yakalamak istiyorsan yıllara meydan okuyan, zamanının çok ötesinde bir estetik anlayışa sahip  koltuk modellerinden vazgeçmemen gerekiyor. Klasik koltuk modellerinin en çarpıcı örnekleri Chesterfield ya da Chester olarak da anılan, kapitone dikişli, deri, kolları ve sırtı aynı düzeyde olan ve elegan bir görünüme sahip göz kamaştırıcı kanepe modelleridir. Bunun yanında klasik dekorasyon tarzına uyum sağlayacak zarif ve ağırbaşlı birçok koltuk çeşidi bulabilirsiniz. Eskitme tarzı mobilyalar da klasik dekorasyon ile özdeşleşmiş modellerdendir. Birbiriyle uyumlu birkaç adımı takip ederek kolaylıkla arzuladığın klasik dekorasyonu elde edebilirsin. Boyasıyla, aksesuarıyla, döşemesiyle özen gösterilen her alan istediğin performansı sergileyecektir.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message