Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kitsch tarzı dekorasyonda öne çıkan püf noktaları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kitsch tarzı dekorasyonda öne çıkan püf noktaları

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Kitsch tarzı dekorasyon, genel anlamda “yüksek sanat” zevklerinden ziyade, popüler zevklere hitap eden bir sanatı ve nesneleri temsil eder. Bu tür nesneler bazen bilerek ironik veya esprili bir şekilde değerlendirilir. Kelime Almanca kökenli olup, ilk olarak, 19. yüzyıl sanatının belirli bölümlerine yanıt olarak uygulandı. Daha sonra sanat eleştirmenlerinin abartılı duygusallık ve melodram olarak değerlendirecekleri şeyi destekleyen bir estetikle, sanat eserinde kullanılmaya başlandı. Dolayısıyla kitsch stili, duygusal sanat ile yakından ilişkilidir.

Kİtsch stilinde göze çarpan detaylar nelerdir?

Kitsch stili genellikle bazı kişiler tarafından nahoş, karmaşık ve ucuz olarak nitelendirilir. Aynı zamanda keyifli, hoş ve romantik temalar ve görseller içerdiği için de dekorasyonda tercih sebeplerinden biri olur. Genellikle kişinin ruh durumuna ve onun doğal güzellik standartlarına yüzeysel bir düzeyde hitap etmeye çalışır. Tuhaf veya ilginç olarak da yorumlanır.Pek çok insan için kitsch dekoru fazlasıyla cesur ve gösterişli olup, eğlenceli ve çekici bulanlar da vardır.Çoğunlukla, Kitsch stili, iç dekorun olağan ilkelerini (denge, ölçülülük ve uyum) görmezden gelir. Bu tarz, önceden planlama veya organizasyon olmaksızın mümkün olduğunca çok unsuru dahil etmekle ilgilidir.Tek kural sevdiğin her şeyi dahil etmektir. Hiçbir sınırlama veya kısıtlama olmaksızın yaratıcılığını keşfetmeye istekli olmalısın.Bu tarzın gerçeği, iyi tasarlanmış bir dengesizlikte, iyi koordine edilmiş bir tasarımda ve ironide yatmaktadır. İç dekorasyon için kitsch seçerken, uyumsuzluğu birleştirmenin gerçek bir sanat olduğunu unutma!

Kitsch tarzı dekorasyonun olmazsa olmaz püf noktaları!

Böylesine çelişkili bir tarzda bile, birkaç içsel özellik ayırt edilebilir:

Kitsch tarzı dekorasyonun olmazsa olmaz püf noktaları!

Tasarım renklerinde, şekillerinde ve malzemelerinde uyumsuzluk. Örneğin, mat yumuşak renklerin yanı sıra asidik, yoğun renkler, fütüristik ile birlikte klasik veya tipik mobilyaların kullanımı, parlak plastik ile birlikte ahşap veya taş kombinlemesi tercih edilir.Dekorasyonda, mobilyalarda ve dekorda farklı tarzların belirgin işaretleri vardır.Başlıca avantajı, diğer stillere uyarlanabilir olmasıdır. Belirli gereksinimleri karşılamak için yeniden tasarlanmış, ayrı yönlerin kombinasyonlarına veya belirli bir tasarıma dayalı olabilir. Farklı zamanların trendlerini bir araya getirir. Kitsch tarzı dekorasyonda 1960’ların mobilyası ile modern zaman kumaşlarının, duvar boyalarının ve aksesuarlarının birleştirilmesi gibi tercihler yaygındır.Kitsch stili, taklit edilebilecek her şeyin kullanılabildiği bir tarzdır. Mermer benzeri duvar boyaları, kristal benzeri cam avizeler, dermantine kaplı deri koltuklar, ahşap benzeri plastik duvar panelleri, yapay hayvan derisi, yaldızlı poliüretan frizler çok kullanılır.Kitsch tarzı dekorasyonda iç tasarımın karakteristik bir özelliği, inanılmaz miktardaki dekordur. Nesnelerin birbiriyle birleşmemesi kesinlikle önemli değildir, asıl önemli olan lüks ve bolluk hissi yaratmaktır. Bu yön, tıpkı bir mıknatıs gibi, güzel bir hayatın mevcut tüm unsurlarını aynı anda çekmeye çalışır.Kitsch stilinde, iç mekanda bulunması gereken bir diğer eşya da ayna! Odayı yalnızca görsel olarak sınırsız hale getirmeye değil, aynı zamanda çevredeki nesneleri de yansıtarak odaya daha parlak ve olağanüstü özellikler kazandırmak için kullanabilirsin.

Kitsch stilinde renkleri nasıl seçmelisin?

Her türlü rengin kaotik kullanımı kitsch stilinin özel bir özelliğidir. Bu yönün renk şeması belirli bir çerçevede netleştirilemez, bu nedenle parlak, radikal ve düzensizdir. Gösterişli ve neon tonların kombinasyonları özel ilgiyi hak eder.Aklına gelecek her rengi, ister duvar boyasında, ister koltuk kaplamasında, ister duvara asacağın bir tabloda kısacası her yerde kullanabilirsin. Yalnızca renkler değil, aynı zamanda baskıları da birleştirebilirsin. Motifleri hayvansal çizimlerle bir arada kullanabilir ve çiçek süslerini de soyut desenlerle birlikte harika bir tasarıma dönüştürebilirsin.

Kitsch stilinde renkleri nasıl seçmelisin?

Kitsch tarzı dekorasyon, içinde biraz çılgınlık varsa uygulayacağın tarzda bir değişiklik diyebiliriz. Evinde sadece bir yeri ya da eşyayı bu tarz ile yeni bir kimliğe büründürebilirsin. Yeni stiline “merhaba” demeden önce Bi’Boya‘nın, birbirinden parlak, desenli, rengarenk ve cıvıl cıvıl boya kataloğuna göz atmalısın! 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message