Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kışın Yapılabilecek Tadilatlar Hangileri?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kışın Yapılabilecek Tadilatlar Hangileri?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Uzun zamandır aynı evde oturuyorsun ve artık evin sana monoton gelmeye mi başladı? Ya da eski kullanışlılığını kaybettiğini mi düşünüyorsun? Ve şu an evini değiştirme gibi bir durumun ve planın yoksa en mantıklı çözüm tadilat yapmak olacak. Yapacağın iyi bir tadilatla evini en az eskisi kadar şık ve kullanışlı hale getirmek mevsim yaz da olsa kış da olsa her zaman mümkün. 

Kışın tadilat yapılır mı?

Kış geldi evet, peki mevsim tadilat yapmaya engel mi? Bu soruya ‘hayır’ yanıtı verenlerdensen bu yazımız senin tam için. Eğer kışın tadilat yapılır mı diyenlerdensen bu yazıdan sonra fikrinin değişeceğini söyleyebiliriz. Evlerimiz evlerimiz güzel evlerimiz. Bizi kıştan koruyan mekanlarımız. Evet sonuçta kış gelse de biz evdeyiz ve tadilat yapmak için herhangi bir engel yok. Yani kapıları pencereleri yenilememek için ya da boya badana yapmamak için kış bize neden engel olsun ki. Peki gerçekten kış aylarında evde tadilat nasıl yapılır ve ne tür tadilatlar yapılabilir. Gel buna birlikte bakalım.

Kışın işine yarayacak tadilat önerileri

Mevsimin soğuk olması nedeniyle kışın evde belli bölümlerde tadilat yapabilirsin. Örneğin kışın duvarları boyamak isteyebilirsin. Sıcak çikolatanı alıp, elinde boya rulosu ile oldukça keyifli zaman geçirebilir aynı zamanda da evini güzelleştirebilirsin. Evde uyum ve ahenk yakalayabilmen için duvarlar son derece önemli. Hele ki bir süredir boyanmamışlarsa ister aynı renkle istersen de içini ısıtacak bir renk seçimi ile oldukça şık bir tadilat sürecini tamamlayabilirsin.

Madem kış neden kış balkonun olmasın?

Kış geldi çattı ama bir kış balkonun yok mu? Balkonu son dönemde çok trend örnekleri olan cam balkonlar kullanarak kış balkonu oluşturabilirsin. İçine küçük bir elektrikli soba yerleştirip güzel kış çiçekleriyle harika bir kış balkonu sahibi olabilirsin. 

Kışın evde yapılabilecek dekorasyon önerileri

Çoğu zaman dekorasyon da tadilatla bir arada yapılır öyle değil mi? Hele ki kış dekorasyonu evlerde olmazsa olmazdır. Duvarları boyadın, hatta belki kapıları da içine sinen renklerle güzelleştirdin. Peki ya bu renklere uyacak mobilya ve dekorasyon elemanları? Kış mevsimine özel tasarlanmış duvar aksesuarları, çiçek aranjmanları vb. diğer öğeler boyanı tamamlayacaktır. Boya badanayı tamamlayıcı diğer bir öneri de duvar kağıtları ve/veya duvar çıkartmaları. Kış motifli çıkartmalar, kar taneleri is tasarlanmış duvar kağıtları kışın ev tadilatına renk katan öğeler olabilir.

Cesur ve yoğun renklerle mevsime uyum sağla

Duvar boyalarında bu yıl yeni tonlar cesurca kullanılmaya başladı. Dijitalleşen dünya etkileşimi ile tüketicilerin ihtiyaç ve taleplerinin birleşiminden ortaya çıkan trend boya renklerini kullanarak evini kendi yaşam tarzına da modaya da uydurabilirsin. 2019 yılının en trend renkleri arasında yer alan canlı sarı, turuncu ve yeşillerle evinin duvarlarını şımartabilirsin. Tadilata hemen başlaman için ve trendi bir an önce yakalayabilmen için Bi’Boya’nın renk skalasına bakmak isteyebirsin. Favori rengini bulduktan sonra bir tıkla hemen sahip olabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message