Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kışın en zorlu koşullarına dayanıklı çiçekler neler?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kışın en zorlu koşullarına dayanıklı çiçekler neler?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Kış aylarındaki kasvetli soğuklara, kara ve ayaza dayanabilen çiçekler neler? Kötü hava koşullarında bile iyi bir bakımla güzelliklerinden hiç eksilmeyen çiçekler; Kış bahçesi dizaynına ve Kış bahçesi iç dekorasyonuna göz kırpar. Tıpkı bir mucize gibi; karlara, lodosa, kirli havalara sitem edercesine çiçek açan bu bitkiler neler? Şimdi makaleye konu olan kış bahçesi çiçeklerini listeleyelim; Atatürk çiçeği, kardelen, kasımpatı, çuha çiçeği, gardenya ve açelya… Bu muhteşem çiçeklerin özellikleri nedir ve dekorasyonda nerelerde konumlandırılmalısın bir göz atmak isteyebilirsin.

Atatürk Çiçeği (ponsetya)

Adını Atamız; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten alan bu çiçek, aynı zamanda dünyanın pek çok noktasında noel yıldızı, poinsettia ve ponsetya diye de bilinir. Sütleğengiller familyasında can bulan bu kış bahçesi çiçekleri ana vatanı Meksika ve orta Amerika olduğu bilinir. Atatürk Çiçeği toprağında geçirgenlik isteyen bir bitkidir. Bu çiçek çok sıcağı ya da çok soğuk ortamları sevmez. Kış aylarında fazla sulanmamalıdır. Hafta bir sulanması yeterli olur. Sulama suyunun oda sıcaklığında olmasına dikkat etmeliyiz. Doğrudan Kullandığımız soğuk su bitki köklerinde tahriplere neden olabilir. Hatta en güzeli sulama suyumuzun dinlendirilmiş olması sağlanmalı. 10-19 derece arası yaşam bulan bu çiçek dekorasyonda evimizi bir kış bahçesine dönüştürebilir. Pencere önleri en çok tercih edilen noktalardandır. Kış bahçesi çiçeklerine örnektir.

Kardelen

Karlı günlerde çiçekleriyle adeta baharı müjdeleyen bu kış bahçesi çiçekleri, kış bahçesi dizaynında en çok kullanılan bitkiler arasında. İyi bir bakımla sadece karda değil su üzerinde bile açtığı görülür. Nergisgillerden bir çiçek türüdür. Humuslu toprakta kolayca yetiştirilebilsin. Soğuk ve ıslak toprağı tercih eder. Toprak seçimin de mineral yoğunluğu fazla olan ürünler tercih etmelisin. -15 dereceye varan soğuklara bile dayanıklı çiçekler verebilen bu bitki, aynı zamanda çok hassastır. Ona dokunulmasını sevmez. Mart aynına kadar açmaya devam eder. Kış bahçesi çiçekleri kardelenler, balkon dekorasyonunda ya da kış bahçesi dizaynının da en iyi alternatif bitkilerdendir. Bembeyaz çiçekleriyle bahçe ve balkonlarınıza yeni hava katar.

Kasımpatı (Krizantem)

Kasımpatı doğrudan güneş ışığını sevmez. Yılda bir kere vitamin ve mineral desteği vermelisin. Başka cisimlerle teması olmamalıdır. Kış aylarına dayanıklı bu bitkinin mukavemetine devam ettirebilmesi için çok az sulanmalıdır. Kış aylarında bu bitkiyi iç dekorasyonda kullanabiliriz. Kış bahçesi çiçeklerine çiçekçiler tarafından en fazla alternatif olarak sunulan bitkidir.

Çuha Çiçeği

Göz alıcı renkleriyle yaşam alanlarımızı süsleyen bu bitkiler bakımı kolay ve dekorasyon dostudur. Baş ağrılarına, migrene ve uykusuzluklara iyi geldiği bilinir. Haftada bir kez sulanması uygundur. Soft, Retro, sessiz ve sade dekorasyonlara çok uyumlu bu bitki, rengârenk çiçekleriyle ev, bahçe ve balkonlarımızı hareketlilik katar.

Gardenya çiçeği

Gardenyalar; beyaz ve sarı renklerde bulunabilir. Kış bahçesi çiçekleri kardelenler, sulama ve sıcaklık gereksinimleri kardelenlerle aynıdır. Pencere kenarlarında, balkonlarımızda ve bahçelerimizde dekor olarak kullanabileceğimiz gardenya çiçeği tropikal bir bitkidir.

Açelya

Yazımızda sona sakladığımız bu kış bahçesi çiçekleri; kışın baharı müjdeleyen en dayanıklı çiçeklerden başında gelir. Açelyalar fundagiller familyasının adeta soğukla alay eden bitkileridir. İnanması zor olsa da türüne göre dayanıklılıkları -20 ile -35’ler arasında değişir. Açelya çiçeği bu anlamda kış bahçesi dizaynı ve kış bahçesi balkonlarımıza ayrı bir hava katar.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message