Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kış Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kış Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Ilıman güz günlerinin geride kaldı ve artık kış mevsimi kendini yavaş yavaş hissettirmeye başlıyor. İnsanlar yalnızca giysilerini değil, yaşam alanlarını da kış aylarının daha rahat ve hoş geçmesi için değiştiriyor. Her yılın trendleri ve dekorasyon fikirleri farklı olduğundan en popüler kış temalı dekorasyon fikirlerini senin için bir araya getirdik. Kış dekorasyonu için yapacağın değişiklikleri kış ayları gelmeden önce yapman, kışa hazırlıksız yakalanmaman için en iyi yöntem. Ayrıca istediğin dekorasyon düzenlemelerini yapmak için de oldukça fazla zamanın olacak.

Odanın dekorasyonu içini ısıtsın!

Kış aylarında doğru aksesuar, doğru renkler ve doğru aydınlatmalar kullanarak evinde sıcacık bir atmosfer yaratman mümkün. Seçeceğin bu dekorasyonlar ile odalarını daha aydınlık ve daha sıcak bir hale getirebilirsin. Kar yağışları, fırtınalar ve yağmurların yarattığı bu kasvetli kış havası, insanın yalnızca bedenini değil içini de üşütüyor. Kış aylarının kasvetinden kurtulmak ve evini daha sıcak bir mekan haline getirmek için dekorasyonunu değiştirmelisin. Kış dekorasyonu ürünlerinin renklerini, evinin gün ışığıyla aydınlanma ölçütüne uygun olarak seçmende büyük fayda var. Hali hazırda gün ışığı almayan bir odada koyu tonlarda kış dekorasyonu kullanırsan, kış bütün kasvetiyle bu odanın üzerine çöker. Bu sebepten açık renkleri tercih etmende fayda var.  Gün içerisinde elektrikli aydınlatmalardan yararlanmak, elektrik faturalarında pek de hoş olmayan görüntülere sebep olabilir. Bu yüzden kış dekorasyonu ürünlerini tercih ederken hem odanı hem de içini aydınlatacak olan ürünleri tercih etmelisin. Özellikle renk seçimlerinde; mobilya döşemelerinde ya da koltuk şallarında krem renginin tonları gibi açık renkleri tercih etmelisin. Ayrıca odanın duvar boyasında da koyu tonlar yerine açık renkler kullanarak odanın normalde olduğundan daha aydınlık görünmesini sağlayabilirsin. 

Kış ev dekorasyonunun olmazsa olmazları: Minder ve kırlentler!

Soğuk havalara karşı, ev içinde en çok zaman geçirdiğin salonunu kadife gibi kumaşlardan üretilen kırlent ve minderlerle sıcak bir atmosfere bürüyebilirsin. Kış dekorasyonu hoş görüntünün yanında ortama sıcaklık da getirmeli. Kadifenin sıcak ve yumuşak dokusu kış mevsimi için ideal bir kumaş olmasını sağlarken parlak görüntüsü de kış dekorasyonunda ışıltılı bir etki yaratmana yardımcı olacak. Kadife yastıklarda sıcak renk tonlarını tercih edersen, hem koltuklarını daha da ön plana çıkarabilir hem de etkileyici bir atmosfer yaratabilirsin. Minder ve kırlentler hem şık hem de oldukça sıcak kış dekorasyonları yaratmak için en gerekli öğelerden.

Küçük dokunuşlarla büyük ambiyanslar yaratabilirsin

Kış dekorasyonu söz konusu olduğunda küçük çaplı birçok aksesuar bulunabilir. Evinde kış dekorasyonu için sıklıkla kullanacağın ürünlerden birkaçı şunlar olmalı: 

Küçük dokunuşlarla büyük ambiyanslar yaratabilirsin

Tüylü halılar, zemini kaplayan büyük ve tüylü halılar hem atmosferi hem de seni ısıtacak.Mumlar, hepsi bir arada ya da tek tek. Nasıl ve nereye yerleştirirsen yerleştir; kitaplıklarda, tv ünitelerinde ya da orta sehpalarında. Sıcak bir görüntünün olmazsa olmazıdır mumlar.Kozalaklar, kuru yapraklar, kış çiçekleri gibi ufak boyutlardaki birçok eşya kış dekorasyon önerilerinde sık sık yer buluyor. 

Küçük dokunuşlarla büyük ambiyanslar yaratabilirsin

Kış dekorasyonu için yalnızca büyük çaplı değişiklikler değil, küçük boyutlardaki değişiklikler de oldukça önemlidir.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message