Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kış bahçesi dekorasyonunu zenginleştiren 5 özel bitki
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kış bahçesi dekorasyonunu zenginleştiren 5 özel bitki

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Çiçekleri seviyor musun? O zaman bahçe keyfini yılın 12 ayı sürdürebilmek için evinde kış bahçesi yaratarak kışın en soğuk günlerinde bile, rengarenk çiçeklerle dolu bahçende keyif yapabilirsin. Kendi zevkine uygun olarak döşeyeceğin mekanda kullanacağın kış bahçesi bitkileri ise mekanın en önemli unsurları aslında.. Kış bahçesi bitki dekorasyon fikirleri ile ilgili ilginç ipuçları ve en son trendleri duymaya hazır mısın? Kış bahçesi bitki dekorasyonu için bahçende yer verebileceğin 5 güzel bitki önerisi için okumaya devam edebilirsin. Kış bahçesi denince akla sadece gerçek bir bahçenin camla kapatılmış olanı gelmesin, evinin balkonu veya bir odasını da kış bahçesine dönüştürebilirsin. Önemli olan orayı nasıl döşediğin ve ruhuna iyi gelecek hangi kış bahçesi bitkilerini seçtiğin. Kış bahçe bitkisi seçerken en önemli nokta çeşit çeşit ve boy boy olmaları. Bu şekilde bitkileri kış bahçende zeminden alçak raflara, masanın üstüne ya da duvardaki raflara yayarak çok güzel bir kontrast yaratabilirsin. Elbette ki kışın güneş ışığının yetersiz olması sebebiyle az ışık, az su isteyen bitkileri seçmek önemli ama kış bahçesinde kullanılan bitkiler çok dikkatle izlenmeli ve bakımının sadece sulamak olduğu kanısına kapılmamalı. Onlar da özenli bir bakım istiyor. Dikkat etmen gereken önemli noktalardan biri hızlı büyüyen bitkiler seçmemek. Bu, kış bahçesi bitki dekorasyonunda çok tercih edilen bir durum değil. Kış bahçen için seçebileceğin 5 güzel bitkiyi senin için derledik.   

Süs muzu (Musa ornata)

Anavatanı Hindistan olan bu bitkinin yaprak ayaları büyüktür ve bu nedenle kış bahçende çok güzel bir tropik etki yaratır. Kış bahçesi bitki dekorasyonunun da önde gelen bitkilerindendir. Kökleri soğua dayanıklı olduğu için rahatlıkla yetiştirebileceğin bir tür. 

Zarif şamadora (Chamaedorea elegans)

Bu bitki şamadora türüne ait bir palmiye. İç mekan ve özellikle kış bahçe bitki dekorasyonu yaparken çok kullanılan bitkilerden. Gölge ortam sevdiği için evin çok güneş ışığı almıyorsa kış bahçesi bitki çeşidi olarak bunu da seçeneklerin arasına alabilirsin. Ayrıca, ılıman bir hava severler. 

Kış bahçesi bitki dekorasyonunda minyatür ağaçlar

Ağaç seviyorsun ama elbette ki meşe ya da söğüt gibi en sevdiğin ağaçları kış bahçene alamıyorsun. O zaman kış bahçesi bitki araştırmanda öne çıkacak olanlar minyatür ağaçlar olmalı. Burada tek bir minyatür ağaç ismi vermek istemiyoruz çünkü pek çok çeşidi var ve hepsi de kış bahçeleri için uygun: Bonsai, minyatür kumkuat ya da limon ağacı…

Japon sikası (Cycas revaluta)

Kış bahçesi bitki türleri denince akla gelen en ilginçlerinden biri de Japon Sikası’dır. Bu bitkilerin neredeyse 200 milyon yıldır hiç değişmeden kaldıkları söylenir ve bu yüzden de onlara “Yaşayan fosil” denir. Bu bitkiler yavaş büyür ve yıllarca yaşar, yani kış bahçende tercih edeceğin bitkiler arasında önemli bir yeri var. 

Fil ayaklı yukka (Yucca elaphantipes)

Kuşkonmaz ailesine ait bu bitki de kış bahçesi bitki önerilerimiz arasında. Pek çok kişi önce onu dış mekan bitkisi olarak düşünse de o çok güzel, popüler ve modern bir ev bitkisidir aynı zamanda. Her daim yeşil olan Fil Ayaklı Yukka’nın yaprakları sivri uçludur, yaprakları serttir, evde kedin varsa dikkat tırmanma direği yapabilirler!

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message