Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kendin yap: Vazo fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kendin yap: Vazo fikirleri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

İnsanlar, eski çağlardan beri kırılan, eskiyen, modası geçti diye kullanılmayan, geri dönüşüme müsait olan hiçbir eşyayı çöpe atmaz. “Elbet bir gün kullanılır” diye saklar ve zamanı gelince, aklına bir fikir geldiğinde o eşyaları değerlendirir. Son yıllarda, teknolojideki ilerlemeler ile birlikte, istenilen her şeye kolayca ulaşılabilmesine rağmen, evdeki malzemeleri kullanarak yeni ürünler tasarlamak; hem hobi olarak düşünüldüğü gibi, hem de yaratıcılığına güvenen birçok insan için yeni iş alanı oluşturmuştur. Yeni fikirler, yaratıcılık ve malzemelerle birleştiği zaman, yaşam alanlarındaki keyifli değişimler kaçınılmaz hale gelir.

Vazo yapımı fikirleri

Bazı insanların yaratıcılığına imrenirsin. “Ben de yapabilsem keşke” dersin ama yine de denemeye bile gerek görmezsin. Oysa kendi içinden gelenleri yapabilir ve kendine özgü ürünler tasarlayabilirsin. İlham gelsin diye bekleme. Elinde olan malzemeleri kullanmaktan ve denemekten çekinme. Evinde ve ofisinde  vazo içindeki çiçekleri görmek seni ne kadar mutlu ediyor bir düşünsene! Hadi hemen harekete geç ve kendi vazonu  kendin yap! Evindeki pet şişeleri, cam kavanozları, içecek şişelerini atma, sakla. Evde fırınlayabileceğin polimer kil kullanarak keyifli tasarımlar yapabilirsin. Ayrıca pipetleri birbirine yapıştırarak hiç hayal edemeyeceğin kadar güzel vazolar oluşturabilirsin. Soda şişeleri, bu iş için biçilmiş kaftan. Rengarenk boyayarak, çok güzel desenler elde edebilirsin. Örneğin alçı kullanabilirsin ve üzerine boncuklar yapıştırarak şık bir görüntüye kavuşturabilirsin. Ampulden vazo yapabileceğini düşünebiliyor musun? Hayal et. İmkansız değil. Seramik ürünlerden ve mozaiklerden şahane fikirler bulabilirsin. Metal kahve kutularını boyayarak ve içine renkli çiçekler koyarak harika görüntüler yaratabilirsin. Ayakkabı ve giysilerin içini su geçirmez malzemelerle kaplayarak, ilginç ve farklı görüntüde  vazolara sahip olabilirsin. Origami (kağıt katlama tekniği) keyifli ürünler elde edebilirsin.

Vazo dekorasyon fikirleri

Kırılmış bir vazoya, cansız çiçekler yapıştırarak dekoratif bir görüntü oluşturabilirsin. Cam kavanozları hasır ipler, pullar, simler kullanarak tasarım harikasına dönüştürebilirsin. Cam şişelere kuru yemiş kabukları yapıştırarak, sonrasında renklendirdiğin orijinal bir şekil elde edeceğinden emin olabilirsin. Otantik tarz döşenmiş bir yer için, içine cam yerleştirdiğin ahşap vazolar yapabilirsin. Ve içine koyduğun kuru çiçeklerle ortama uygun hale sokabilirsin. Büyük cam vazoların içine boyadığın dal parçalarını yerleştirebilirsin. Kullanmaktan sıkıldığın eski vazolarını boyayarak, üzerine desen yaparak ve kuru yapraklar yapıştırarak yepyeni bir görüntüye kavuşturabilirsin. Masada, bahçede, antrede, aklına gelebilecek her yerde kendi yaptığın vazolarla mekana şıklık katabilirsin. Ayrıca içine mumlar yerleştirerek, ışıl ışıl bir görüntü yaratabilirsin. Tatilde topladığın midye kabukları ile şık tasarımlar yaratarak sevdiklerine hediye edebilirsin.Şimdi yaz mevsiminin keyfini çıkarmanın tam zamanı. Tatilde, deniz kenarından minik taşlar toplamayı ihmal etme. Doğa yürüyüşleri yaparken topladığın güzel çiçekleri kurutmayı da unutma. Hemen sen de yaratıcılığını kullanmaya başla ve güzel tasarımlara imzanı at.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message