Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kendin Yap: Duvar Saati
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kendin Yap: Duvar Saati

Yayınlanma tarihi: 9.06.2020

DIY yani kendin yap projeleri son zamanların popüler yaklaşımlarından biri. Kendin yap projeleriyle kullanmadığın eşyalardan harikalar yaratabilirsin. Kendi emeğinle oluşturduğun tasarımlarla yaşam alanlarını renklendirmek istiyorsan duvar saati yapımı için tavsiyelerimize göz atabilirsin.

Eski plaklardan müzikseverlere özel tasarım

Müzik tutkunuysan ve kişisel zevklerine hitap eden bir yaşam alanı oluşturmak istiyorsan eski plaklardan duvar saati yapabilirsin. Plakları orijinal halde kullanabileceğin gibi şekillendirip de değerlendirebilirsin. Çalışan bir saatin düzeneğini plağa yerleştirerek kullanıma hazır hale getirebilirsin. Düzeneği silikon tabancası ile plağa tutturman yeterli. Yeni duvar saati tasarımını asabilmek için saatin arka kısmına küçük bir askı aparatı yerleştirebilirsin. Dayanıklı bir askı için matkap kullanabilirsin.

Işıl ışıl duvarlar yaratabilirsin

Duvar saati yapımı için içini açabileceğin herhangi bir saati tercih edebilirsin. Bu saat içerisine asimetrik bir şekilde kırdığın CD’leri silikon tabancası yardımıyla yapıştırabilirsin. Bu seçenek, duvarlarında canlı bir atmosfer oluşturmak için hoş bir tasarımdır. Yaşam alanına her güneş ışığı geldiğinde mekanda göz alıcı yansımalarla buluşabilirsin. Aydınlatmalarını açtığında da aynı çarpıcı görüntüyle karşılaşman mümkün. Yaşam alanında sade bir dekorasyon uygulamışsan bu küçük dokunuşla rengarenk bir alan elde edebilirsin. 

Hobi odan için renkli bir tasarım

Kullanmadığın bir resim paletini saat düzeneğinin yerleşebileceği boyutta keserek hoş bir tasarım elde edebilirsin. Sprey ya da akrilik boya ile paleti dilediğin renklerde boyayabilirsin. Hobi ya da dinlenme odası dekore ederken bu duvar saati modelini tercih edebilirsin. Kişisel zevklerini ve hobilerini yansıtan bu şık tasarım, resim sanatıyla ilgilenen arkadaşlarını da mutlu edecek bir hediye seçeneğidir.

Mutfak için yaratıcı dokunuşlar

Mutfağında esprili ve yaratıcı bir dokunuş yapmak istiyorsan mutlaka kullanmadığın tavalarına göz atmalısın. Eskimiş ya da artık ihtiyaç duymadığın tavaları yepyeni bir duvar saati yapabilirsin. Saat düzeneğini tavaya yerleştirmeden önce esprili bir tasarım yapmak için küçük detaylar ekleyebilirsin. Keçeden ya da farklı materyallerden yapılmış sebze figürlerini tavaya silikon tabancasıyla yapıştırabilirsin. Tavada dökülmeler ve soyulmalar başlamışsa bu uygulamadan önce sprey boya ile renklendirme yapabilirsin. Boyayı kalıcı ve parlak bir görünüme kavuşturmak için vernikle sabitleme tercih edilebilir. Mutfak masasının hemen üzerine yerleştireceğin bu hoş duvar saati tasarımının keyfine varabilirsin.

Nostaljik esintilerden hoşlananların gözdesi

Duvar saati tasarlarken gazete ya da kitap sayfalarından harikalar yaratabilirsin. İçini açabildiğin bir saati küçük kareler halinde kestiğin sayfalarla kaplayabilirsin. Bunun için stick yapıştırıcı kullanabilirsin. Tercihine göre kağıt kaplama üzerine vernik uygulayabilirsin. Vernik kullanmak parıltılı bir görünüm yaratarak duvar dekorasyonunu ön plana çıkarır. Bu tasarım ile retro ve vintage dekorasyon stillerini etkili bir şekilde vurgulayabilirsin. Ahşap çerçeveli saatleri tercih ederek mekandaki nostaljik atmosferi güçlendirebilirsin. Kitaplıklarınla mükemmel bir uyum yakalayacak bu tasarımı ahşap mobilyalar ile kombinleyebilirsin. Ahşap ve metal boyama için Bi’Boya ‘nın geniş renk yelpazesi sana yardımcı olacaktır. 

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message