Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kendin yap duvar rafı fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kendin yap duvar rafı fikirleri

Yayınlanma tarihi: 24.02.2020

Oturma odasından koridora, mutfaktan yatak odasına dek, raflar evin hayat kurtarıcısıdır. Evlerin dekoratif tamamlayıcısı da olan raflar çeşitlilik açısından da geniş bir yelpazeye sahip. İster depolama alanı istersen de duvar dekorasyonu için kullanabileceğin duvar rafını kendin yap uygulamasıyla da yapabilirsin. Evinde kullanmadığın bir çok eşyaya doğru teknikler uygulayarak kendi tarzını yansıtan ya da ihtiyacını karşılayacak şekilde raflar elde etmen mümkün. Kendin yap duvar rafı için fikir edinmek istersen işte sana birkaç seçenek…

Ahşap kasaların raf yolculuğu

Kendin yap duvar rafı uygulamalarının başında gelen ahşap kasaları, artık sıradan gibi görünse de uygun şekillendirme ve renklendirmelerle sıradanlıktan çıkarabilirsin. Bulunduğu alana kattığı doğal atmosferi ile sakin ortamları zenginleştireceğin dekoratif bir obje olarak kullanabilirsin. Dekoratif kullanımının yanı sıra mesela banyoda havluları muhafaza edebileceğin bir depolama alanı olarak da tercih edebilirsin. Kendin yap duvar rafını nasıl değerlendireceğin noktasında karar senin.

Kaykay ve kızaklardan çocuk odasına dekoratif raf

Özellikle gençlerin vazgeçilmezi olan kaykayları ve kış mevsimi deyince akla ilk gelen şeylerden olan kızakları evde de rahatlıkla kullanabilirsin. Nasıl mı? Kendin yap duvar rafı uygulamalarıyla. Kullanmayacağın ya da atmak üzere olduğun bu aletleri depoda tutmak yerine duvarda muhafaza edebilirsin. Sağlam bir monte işlemi ile çocuk ya da genç odalarına şıklık katabilir ve kitap, minik objeler ya da oyuncakları bu raflarda ağırlayabilirsin.

Eski bavullardan vintage raflara

Eski klasik bavullar yerine tekerlekli bavulların tercih edildiği günümüzde, eski bavulu atmadan önce farklı şekillerde değerlendirebileceğin alternatifler bulmakta fayda var. Eski bavulun klasik havasını evine taşımak senin elinde. Özellikle oturma odası ve salona çok yakışacak olan bir duvar rafı yapabilirsin. Kendin yap duvar rafı uygulamaları ile hayal gücünü canlandır. Bavulu enine doğru ortadan keserek duvara sabitleyebilir ya da hayal dünyana uygun olarak dilediğin şekli verebilirsin. Bu raf uygulaması ile evine şıklık katabilirsin.

Dondurma çubuklarından kendin yap duvar rafları

Kendin yap duvar rafı denince akla pek gelmese de dondurma çubukları iyi bir kurtarıcı olabilir. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurmaları yiyip çubuklarından da raf yapabilirsin. İhtiyacın olan bir silikon tabancası ve bolca dondurma çubuğu. Gerisi tamamen hayal gücüne bağlı. İster geometrik şekiller vererek istersen de dilediğin harfe uygun şekli vererek raf oluşturabilirsin. Bu şirin raflar çalışma odası ya da koridora çok yakışacak.

Kemerleri duvarda raf olarak görmek

En büyük mimar olan hayal dünyası ile bir çok şey yeniden anlam kazanabilir. Her bireyde bulunan ve sıklıkla kullanılan eşyalardan olan kemerleri kendin yap duvar rafı olarak değerlendirmeye ne dersin? Uygun ölçülerde ahşap odun ya da plakayı kenarlarından kemerlerle tutturup ve yüksekliğini ayarlayıp raf olarak kullanabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message