Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kapı ve Pencere Yenilerken Bilmeniz Gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kapı ve Pencere Yenilerken Bilmeniz Gerekenler

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Kapıların renginde bozulmalar başlamışsa ya da pencereler ışığı yeterince yansıtmıyorsa kapı ve pencerelerin değişim zamanı gelmiş diyebilirsin. Tadilat sebebin ne olursa olsun kapı pencere yenileme işleminde diğer iç mekan tadilatlarında olduğu gibi dikkat etmen gereken hassas noktalar bulunur.

Kapı ve pencereleri ne zaman yenilemek gerekir?

Ev tadilatları genellikle insanları oldukça heyecanlandırır. Çünkü iç mekanda yapılan küçük tadilatlar büyük değişimleri ortaya çıkarır. Kapı pencere yenileme işlemi sonrasında da evde büyük bir değişimin ortaya çıkacağından emin olabilirsin. Fakat kapı pencere yenileme için doğru zaman olduğundan emin misin? Kapılarda kabarma varsa ya da pencereler artık kolaylıkla açılıp kapanmıyorsa işte o zaman yenilik ihtiyacı doğar. Çünkü kapı ve pencerelerde ortaya çıkan bu sorunlar özellikle kışın ısı ve enerji verimliliğini düşürür. Pencere ve kapı yenileme fiyatları bütçeni zorlayacaksa ilk etapta sadece öncelikli olanların değişimini yapabilirsin. Kapı pencere yenilerken tercihinin ısı ve ışığa engel olmayacak seçeneklerden yana olduğuna dikkat etmelisin.

Kapı ve pencere yenilemede ekonomik fikirler

Kapı pencere yenileme işlemi maliyet açısından seni zora sokacağını düşünüyorsan ekonomik fikirleri değerlendirebilirsin. Eğer kapıda kabarma yoksa ya da açılıp kapanırken ciddi sorunlara sebebiyet vermiyorsa daha küçük çaplı tadilatlara yönelebilirsin. Özellikle kapı kolunu değiştirerek ya da kapıyı boyayarak eski ev kapıları yeni görünüm kazanır. Evinde camlı kapılar bulunuyorsa boyama işlemi yaparken camlı bölmeyi koruman gerekebilir. Aksi halde kapı boyasını çıkarmakta zorlanabilirsin. Eski camlı kapı yenileme çalışmalarında dilersen cam kısmını da değiştirerek mekana şık ve yeni bir görünüm kazandırabilirsin. Ekonomik kapı yenileme fikirleri bütçeni koruyacağı gibi dekorasyona da katkı sağlar.

Kapı ve penceler boyanır mı?

Eski tip oda kapıları nasıl yenilenir? Eski tip bir kapıdaki yeniliğin derecesine karar vermekle işe başlamalısın. Kapıda küçük tadilatlar mı yapmak istiyorsun yoksa komple bir değişim mi istiyorsun. Küçük tadilatlar yapacaksan boyama ile işe başlayabilirsin. Eski oda kapısı yenileme işlemi yaparken boyamaya geçmeden önce kapıyı zımparalayarak cilalı görünümden arındırmalısın. Böylece boyanın yüzeye tutunmasını sağlarsın. “Eski oda kapıları nası boyanır?” sorusunun ikinci aşamasında ise malzeme hazırlığı bulunur. Kapı için uygun ölçülerde ve uygun yumuşaklıkta fırçalar kullanman önemli. Bez veya sünger yardımı ile kapıyı nemlendirdikten sonra astarlama işlemine geçebilirsin. Astar kuruduktan sonra ise kapıyı boyayabilirsin. Gördüğün gibi eski oda kapıları değerlendirme çalışması için yüksek bir bütçe ayırmana gerek bulunmaz. 

Kapı yenilerken gözden kaçırılmaması gerekenler

Kapı pencere yenileme yaparken komple bir değişim düşünüyorsan ölçüyü doğru almalısın. Böylece kapı ve pencere için en uygun ürünü seçmen daha kolay olur. Ayrıca malzeme yapısına da karar vermen gerekir. İç mekan kapıları için doğal ahşap kapılar şık bir görünüm verir. Kapı pencere yenilerken estetik detaylar kadar ürünün bakımını da göz önünde bulundurmalısın.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message