Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kanvas tablolarla duvar dekorasyonu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kanvas tablolarla duvar dekorasyonu

Yayınlanma tarihi: 18.02.2020

Adım adım tamamladığın dekorasyonun sonlarına doğru, sıra boş olan duvarlara gelir. Oturma alanı için seçtiğin rahat koltuklar, ortamı daha da sıcak gösteren kullanışlı mobilyalar, halı, perde ve aksesuar seçiminin ardından duvar dekorasyonu önemli bir yer tutar. Duvarlara asacağın özenle seçilmiş tablolar veya objelerle bulunduğun ortama yeni bir hava katabilirsin.Duvar dekorasyonu için orijinal yağlı boya tablolar seçebileceğin gibi kanvas tablolar da çok fazla seçeneğiyle karşına çıkar. Kanvas tablo yağlı boya tabloya kıyasla hem daha ekonomik hem de çok fazla ölçü seçeneği ve görsel sunum sağlar. Kanvas tablo seçerken dikkat edilecek noktalar ise şu şekilde anlatılabilir:

1- Kanvas tablo asılacak olan duvarı belirleme

Şık bir yemek masası arkası, günün yorgunluğunu attığın koltuğunun arka duvarı, berjerin yanındaki kolonun üzeri, çalışma masanın baktığı karşı duvar gibi yaşadığın alanda tablo asılacak bir çok duvar var. Ayrıca yatak ve çocuk odalarında da kanvas tablo asabileceğin boş duvarları es geçmemek gerek. Hatta kanvas tablo baskı banyo duvarları için bile ideal bir dekorasyon ögesi olarak karşına çıkar.

2- Kanvas tablo ölçüsünü belirleme

Asacağın duvara karar verdikten sonra ölçüyü belirlemek için eline bir metre alman yeterli! Ölçüyü alırken dikkat etmen gereken nokta ise o duvara asılabilecek minimum ve maksimum tablo ölçülerini belirlemek. Örneğin; 60×120 cm. yatay bir tablo aradığında zevkine göre bulamamış olabilirsin ve aynı duvar için 80×150 cm. ölçüsü senin için yine uygun bir ölçü olabilir. Bunun kararını verebilmek için ölçü alırken bu detayı unutmamak gerekir.

3- Kanvas tablo tarzına karar ver

Tabloyu asacağın ortamın tarzı şık, klasik, modern, minimalist veya pop art olabilir. Çok klasik ve antika eşyalarla döşenmiş bir salona tarihi veya oryantal bir kanvas tablo çok yakışır. Çalışma masasının olduğu odaya soyut resimler, şehir siluetleri asmak da iyi fikir! Yatak odalarına asılan portreler, çiçek resimleri yine bu duvarlara şıklık katacaktır. Bunun dışındaki seçenekler ise hayvan resimleri, nü resimler, manzara resimleri ve fotoğraflar olabilir.

4- Kanvas tablonun rengine karar ver

Duvar dekorasyonun için asacağın tabloya karar verdin fakat bu tablonun ortamın diğer nesnelerine yakışmadığını düşünüyorsan önünde iki seçenek var! İlk olarak odanın rengine uyumlu hatta neredeyse aynı renk tonlarında olan bir tablo seçmek. İkinci olarak ise tablonun tarzını beğendiysen renk uyumunu yakalamasan bile o tabloyu asmak. Çünkü kanvas tablo diğer dekorasyon ögelerinden farklı olarak zıt renkler, alakasız renkler içerebilir. Bu konuda daha önemli olan her zaman için tarzın uygunluğudur. Örneğin, minimalist döşenmiş bir yatak odasına bir çok oryantalist tablo yakışmayacaktır. Son olarak ölçüsüyle, görselliğiyle, tarzıyla seçilmiş zevkli bir kanvas tablo dekorasyonunda önemli bir yer tutacaktır.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message