Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Jüt Halı ile Dekorasyonun Sırları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Jüt Halı ile Dekorasyonun Sırları

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Her dekorasyon tarzı ile kolaylıkla bütünleşecek ve şık bir uyum yakalayacak halı seçeneklerine mi ihtiyacın var? Jüt halı tasarımları beklentilerini karşılayacak tasarımlara sahip. Jüt dekorasyon stillerine nasıl uyarlanır öğrenmek ister misin?

Jüt halı nedir?

Jüt halı, yaşam alanlarında sadelik, doğallık ve kullanım kolaylığı arayan kullanıcılar için popüler seçeneklerden biri. Bu halı çeşidi jüt adı verilen bitkinin liflerinden tasarlanıyor. Jüt bitkisi, ıhlamurgillerden, 2-4 metre arasında uzayabilen ve sıcak iklimlerde yetişen bir bitki. Dünyada pamuktan sonra en çok üretilen ve kullanılan bitki lifi olarak da biliniyor. Jüt, doğada %100 oranında çözünebildiği için çevre ve doğa dostu kullanıcıların gözdesi haline gelmiş durumda. Jüt halı modellerini country, klasik, rustik ya da modern dekorasyon stillerine uyarlamak çok kolay.

Yoğun kullanılan mekanlar için ilk tercih

Sık kullanılan yaşam alanlarında halılar daha sık aşınır ve eskir. Bu açıdan jüt halı uzun kullanım ömrüne sahip, dayanıklı ve şık bir seçenektir. Evcil hayvanların bulunduğu mekanlarda jüt halı modellerinin kullanılması pek tavsiye edilmez. Çünkü bu tasarımlar kokuyu emmez ve nemli ortamlar için de kullanışlı bir seçenek değildir. Antre, salon ve oturma odası gibi yaşam alanlarında bu tasarımlardan ilham alabilirsin. Mekanın ihtiyaçlarına ve özelliklerine uygun olacak şekilde asimetrik, köşeli ya da oval halı modellerine yönelebilirsin. Jüt halıların farklı boyut seçeneklerine de ulaşabilirsin. 

Koyu tonlardaki zeminler ile mükemmel uyum

Mekan zemininin koyu tonlarda dekore edildiği ortamlarda jüt halı seçeneklerinin kendine özgü doğal renkleri oldukça şık görünüyor. Özellikle de siyah ve ceviz tonlarının kullanıldığı yer döşemelerinde bu halıları tercih ederek hoş bir kontrast yaratabilirsin. Jüt halı tasarımlarının farklı renk geçişlerini barındıran seçenekleri de mevcut. Dekorasyonuna uygun modelleri yaşam alanlarına uyarlayabilirsin. Kontrast yaratacak renklere sahip halı tasarımlarını tercih ederek mobilya ve aksesuarlarınla uyumlu zeminler tasarlayabilirsin. 

Halını kendin tasarlayabilirsin

Kendi halını tasarlayarak kişiselleştirilmiş bir yaşam alanına sahip olabilirsin. Jüt liflerini sıcak silikon tabancası ile kolaylıkla birbirine tutturarak halı formu elde edebilirsin. Jüt halı yapımı için lifleri halınla uyum yakalayacak iplerle dikerek tutturmayı da tercih edebilirsin. Renkli ipler kullanarak şık bir jüt halı tasarımı yapabilirsin. Halı kenarları için püskül detaylarından yararlanarak farklı bir tasarıma imza atabilirsin. Püskül uçları için boncuk ve pullar ekleyerek country ve rustik dekorasyon stillerini yakalayabilirsin. 

Jüt halı temizliği nasıl yapılır?

Bu halıları nemli bir bez yardımıyla çok ovalamadan temizlemeyi tercih edebilirsin. Elektrik süpürgesi de etkili bir temizlik sunuyor. Jüt halı, lif içerikli olduğu için zamanla dökülme yapabilir. Tamamen doğal lif içerikli olan tasarımlarda daha fazla dökülme eğilimi görülüyor. Temizlik avantajı yakalamak için halının altına kaydırmaz taban ya da ince bir naylon serebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message