Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
İç tasarımda 2021 neler getirecek: 2021 dekorasyon trendleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

İç tasarımda 2021 neler getirecek: 2021 dekorasyon trendleri

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

İç mekan dekorasyonlarında her zaman moda olan doğal malzemeler, 2021 sezonunda daha alışılmışın dışında bir tarz ile öne çıkıyor. Özellikle ahşap, beton, kil ve metal malzemelerin kombinasyonundan tasarlanan ürünler gözde iç mekan dekorasyon ürünleri olarak bu sezona damgasını vurmaya hazırlanıyor.Evlerde doğal malzemelerin kullanımı ile yapılan dekorasyonlarda en önemli unsur aşırıya kaçmamaya özen göstermek oluyor. Tüm detaylarda ahşap malzeme kullanımı hoş bir görünüm yerine sıkıcı bir izlenim vermeye sebebiyet verebilir. Evlerin tabanlarında, mutfak, banyo gibi mekanların mobilyalarında hatta pencere pervazlarında ahşap kullanımı tercih edilip ahşap ana teması ile yola çıkılarak, bir kaç duvarda kullanılan taş detayı ve kilden yapılmış aksesuarların kullanımı ile göz alıcı bir kombinasyon oluşturabilirsin. Doğal malzemelerin kullanımının yanı sıra, iç mekan dekorasyonunda bitki kullanımı da önem kazanıyor. İç mekanlarda yetiştirilebilen, güneşe çok ihtiyaç duymayan bakımı kolay büyük yapraklı, göz alıcı yeşil yapraklı saksı bitkileri, doğal yansımaların ön plana çıktığı 2021 dekorasyon trendleri arasında yerini alıyor. Evinin salon, oturma odası gibi bölümlerinde tercih edeceğin iç mekan bitkiler, ahşap, taş gibi doğal malzemeler ile bir araya gelerek oldukça hoş bir görsel tema oluşturarak 2021 dekorasyon trendlerine uyum sağlayabilirsin.

Renklerde koyu tonlara geçiş zamanı

Doğallığı vurgulayan 2021 dekorasyon trendleri, İskandinav, Japon ve modern rustik tasarımların etrafında bir kombin oluşturacak biçimde şekilleniyor. 2021 moda trendlerine göre İskandinav tarzında yer alan açık renkli mobilyalarda bir değişime gidileceği görülüyor. Fakat ahşap ve taş dokuların vurgulandığı İskandinav ve Japon tarzlarında bulunan açık renkli mobilyalarının yerini koyu renklere doğru bırakacağı ön görülüyor. Evini 2021 dekorasyon trendlerine göre dekore etmek istiyorsan, son yıllarda İskandinav trendi sayesinde çok popüler hale gelen açık renkli ve ağartılmış ahşap mobilyalardan uzaklaşıp, daha çok rustik ve koyu renkli ahşaplara yönelmen gerekiyor. Dilersen açık tonlara sahip mobilyalarını boyayarak, daha küçük bir maliyetle 2021 modasına uygun yenilenmiş mobilyalarının tadını çıkarabilirsin.Koyu ahşap tonlarının hakim olacağı 2021 dekorasyon trendleri içerisinde, retro ve vintage yansımaların etkilerinin de devam edeceği görülüyor. Klasik koyu ahşap mobilyaların günümüze uyarlanıp vintage dekorlarla kombine edilerek kullanımı, 2021 dekorasyon trendleri içerisinde en yaygın olarak kullanılan tarzlardan biri olacağa benziyor. Bu yıl koyu ahşap tonlarından oluşan klasik görünümlü mobilyalar, retro modasının modernleştirilip daha lüks bir biçimde yeniden doğuşunu simgeliyor.  Ahşap renklerinin yanı sıra, duvar ve koltuk rengi seçimleri de daha koyu renk tonlarına doğru geçiş yapıyor. Örneğin açık gri ve beyaz duvarlar yerine, daha koyu mavi tonları ile 2021 dekorasyon trendlerine uygun modern mekanlar yaratabilirsin. Odaların yanı sıra banyolarda da koyu tonların tercih edileceği 2021 sezonunda siyah renkli lavabo ve küvetlerin dikkatleri üzerine çekeceği ön görülüyor.

İç mekan dekorasyonunda geometrik şekillerin egemenliği

2021 dekorasyon trendleri arasında geometrik şekiller vazgeçilmez parçalar olarak yer alıyor. Pürüzsüz dikdörtgen eşyalar, yuvarlak objeler bu sezonun dekorasyon modasında ana figürlerden biri olarak dikkat çekiyor. Yuvarlak hatlı mobilyalar, aynalar veya keskin geometrik şekillere sahip objeler ev dekorasyon ve mobilya mağazalarında sık karşılaşılacak olan ürünlerin başında geliyor.2021 dekorasyon trendlerine uyum sağlamak istiyorsan, evinde küçük dokunuşlar yaparak fark yaratabilirsin. Evinde bulunan yuvarlak bir sehpanın üzerine geometrik şekle sahip hoş tasarımlı bir obje yerleştirebilir, duvarlarında beşgen, yuvarlak gibi çeşitli geometrik şekillerden meydana gelen aynalara yer verebilirsin. Yuvarlak sehpanın altına yine yuvarlak küçük bir halı yerleştirerek şekil vurgusu yapabilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message