Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Hangi stil senin tarzını yansıtıyor?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Hangi stil senin tarzını yansıtıyor?

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Yepyeni bir yaşam alanını dilediğin tarzda baştan yaratmanın heyecanı bir başka oluyor. Seçtiğin duvar boyası, mobilyalar ve dekoratif aksesuarlar ile evinde karakterini yansıtman kolay ve keyifli hale geliyor. Bunun için farklı dekorasyon stillerini inceleyebilir, hangisi senin ruhuna daha uygunsa o dekorasyon stilini evinde uygulayabilirsin. İşte arasından seçim yapabileceğin popüler dekorasyon stilleri:

Eski stillere hayranlık duyuyorsan klasik dekorasyon fikirleri

Klasik ev dekorasyon stillerinde eski dönemlere ait izler görülüyor. Bu stilde genellikle kahverengi tonları ve beyaz renk kullanılıyor. Detayların dikkat çektiği klasik dekorasyonlarda koltuk ve dolap kenarları kıvrımlı şekillerde, altın veya gümüş malzemeden oluşabiliyor. Gösterişli dekorasyon stilleri arasında yer alan klasik dekorasyon, daha çok büyük evlerde rahatça uygulanabiliyor.

Az ve öz felsefesini benimseyenlere minimalist iç dekorasyon

Son yıllarda hem evlerde hem iş yerlerinde minimalist dekorasyonlar tercih ediliyor. Bu dekorasyon stillerinde genellikle bir veya iki ton renk kullanımı görülüyor. Ayrıca mümkün olduğu kadar az eşya kullanımı bu stilin yapı taşı olarak kabul ediliyor. Örneğin salonda minimal iç dekorasyon uygulanırken koltuk, dolap, sehpa gibi temel eşyaların haricinde yalnızca ufak birkaç tane aksesuar ekleniyor. Bu sayede minimalist dekorasyon ev alanını olduğundan büyük göstermeye de yardımcı oluyor.

Gelenekselliği modernlikle birleştirmek isteyenler için country ev dekorasyonu

Country ev dekorasyonu, adını kırsal dekorasyon stillerinden alıyor. Geleneksel ev dekorasyon stillerini daha canlı ve hafif bir şekilde günümüze taşıyan country dekorasyon stilinde ahşap mobilya ve aksesuarlar, bol bol çiçek deseni kullanımı ve pastel renkler göz önüne çıkıyor. Sen de evinde geleneksel çizgiler taşıyan, samimi bir görünüm arzuluyorsan country ev dekorasyonu tam sana göre olabilir.

Doğallıktan şaşmayanlara: rustik dekorasyon stilleri

Rustik ev dekorasyonlarında doğallık öne çıkıyor. Country dekorasyonda olduğu gibi ahşap kullanımın görüldüğü bu dekorasyon stilinde hasır gibi doğal malzemelerden yapılmış işlevsel eşyalar da yerini alıyor. Ayrıca kullanılan ahşaplar genellikle ya eski ya da sonradan eskitilmiş halde kullanılıyor.

Lüks stillerden hoşlananlar için barok ev dekorasyonu

Barok stil, hayatın pek çok alanında olduğu gibi mimari alanda da büyük etki yaratmış bir akım olarak biliniyor. 17. yüzyıla ait bir akım olan barok, ev dekorasyonunda da gösterişli çizgiler ile kendini gösteriyor. Altın renkli detaylara sahip, koyu renkli mobilyalar ve karakteristik duvar boyası renkleri ile evinde barok akımını yaşatabilirsin. Şık ve elegant görüntüden hoşlanıyorsan, barok ev dekorasyon stili denemeye değer.

Rahat ve enerjik karakterli kişiler için bohem ev dekorasyonu

Bohem ev dekorasyonu, evine doğallık ve canlılık taşıyabilir. Yastıklar ve kırlentler ile oluşturduğun rahat görünüm, çiçekli detaylar ve parlak renkler ile evinde bohem dekorasyon stilini yakalayabilirsin.Sen de evin için dekorasyon stilleri araştırıp kararını verdiysen sıra duvar boyası almaya geliyor. Hemen Bi’boya internet sayfasını ziyaret et, hayalindeki rengi bul ve sepetine ekleyerek siparişini ver. Boyan aynı gün kargoda ve en kısa zamanda evinde olsun, duvarlarını kolayca kendin boya!

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message