Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Hangi Renk Koltuk ile Hangi Renk Koltuk Şalı Kullanmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Hangi Renk Koltuk ile Hangi Renk Koltuk Şalı Kullanmalı?

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Her yıl değişen moda trendleri yalnız kıyafet kombinleri için değil; mobilya, ev dekorasyonu gibi çeşitli yerlerde de karşımıza çıkıyor. Salon, mutfak, balkon kısacası evimizin her köşesi hayal gücümüzü yansıtmak için bizi bekliyor. Dekorasyonun önemli parçası koltuklarımız, dünden bugüne değişen koltuk şalları ile taze bir hava, yeni bir şıklık yarışında. Büyüklerimizin de kullandığı bu şallar artık sadece temiz tutma amacı gütmek yerine şıklığın ve zarafetin de göstergesi oluyor. 

Peki nasıl kullanılır koltuk şalı?

Daha çok eskilerin kullandığı, koltuğun tamamını örten lastikli örtüler giderek küçüldü ve yerini modern bir tarza bıraktı. Sen de tazını yansıtmak için uzun, kısa, kare, tek renk, geometrik ya da yalın desenli, kabartma tasarımlı, el örgüsü, polar, yün, saten, püsküllü ya da ponponlu koltuk şallarından dilediğini tercih edebilirsin. Ayrıca bohem tarzdaki dekorasyonunu tamamlamak için hayvan ve meyve gibi figürleri canlı renklerle patlatarak sanatsal dokunuşlar elde edebilirsin. Koltuk şalları mevsimsel görülüp, sadece kış ayları dekorasyonları içine katılsa da, yaz aylarının da nitelikli dekorasyon ürünlerinden biridir. Soğuk günler için tercih edebileceğin pamuklu şallarla yumuşak hissi yaşayabilir, yaz aylarında ise serinletici kumaşlardan seçimini yapabilirsin.

Koltuk şalı dekorasyonunda renkler

Koltuk şalı kullanımında koltuğun büyüklüğüne, şekline ve rengine dikkat etmen gerektiği gibi kullanacağın odanın evin neresi olduğuna, duvarlarının rengine ve bütündeki uyumla sentezine de bakman gerekir. Bu yüzden koltuk ile koltuk şalının renk harmonisine önem vermelisin. Öncelikle evinin ne kadar ışık aldığıyla başlayabilirsin. Unutma az ışık alan bir odada koyu renk dekorasyon odayı daha boğucu gösterecektir. Eğer açık renk duvarlarına pastel tonda bir koltuk tercih ettiysen farklı bir pastel renk koltuk şalı kullanarak sadeliği ve ferahlığı sağlayabilirsin. Ama canlı bir enerji istersen örneğin bembeyaz bir koltuğa örteceğin fuşya ya da hardal sarı tam sana göre. Kahverengi ya da taba renkteki koltuklarını kahverenginin farklı tonlarındaki -örneğin sütlü kahve- şallarla kombinlemek de seçebileceğin uyumlar arasında. Zıtlıklar tam bana göre diyenlerdensen siyah koltuk-beyaz şal ya da tersini kullanabilir, gri katarak biraz yumuşatabilirsin. Bir başka zıtlığı da mor koltuğuna bezediğin sarı çiçekli koltuk şalını, sarı koltuğuna aynı desende mor şalla birleştirerek sağlayabilirsin. Bordo, mürdüm ve siyah gibi koyu renkleri yine koyu renkler ve tonlarıyla ya da pastel renklerle birleştirmek de bir harmoni yakalamanı sağlayabilir. Peki ben daha özgün bir dekorasyon istiyorum diyorsan ve bohem tarzdan da hoşlananlardansan kırmızı, turuncu, mor ve mavi gibi çarpıcı renkleri bir arada kullanabilirsin. Örneğin canlı bir kırmızının hatta kahverengi veya beyazın üzerine etnik desenli bir ya da birkaç koltuk şalını dilediğin gibi dekore edebilir, kırlentlerle de destekleyebilirsin. Ayrıca örteceğin birden fazla koltuk şalını farklı desen ve renklerde seçerek yalnız seni yansıtan bir tarza dönüştürebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message