Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Hangi Dekorasyon Tarzının Size Uygun Olduğunu Nasıl Anlarsınız?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Hangi Dekorasyon Tarzının Size Uygun Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Çoğu insan dekorasyon dergilerini, web sitelerini ve blogları incelemekten keyif alır. Ama mesele kendi evini dekore etmek olduğunda, hangi stili takip edeceğinden emin olamaz. Tasarımın bireyselliği ve benzersizliği içerisinde dekorasyon stillerinden birini seçmenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, kendi dekorasyon tarzını bulman için yardımcı bir kılavuz hazırladık. İşte, sana uygun olan dekorasyon tarzını belirlemek için faydalanabileceğin yol kılavuzun… 

Dolabından ilham al

Tasarım stilini bulman için yapabileceğin ilk şey, dolabında nelerin asılı olduğuna bakmak! Dolabının içine bir göz at ve hangi renk, kumaş ve desenleri tekrar tekrar kullandığına dikkat et. Giydiğin kıyafetler, dekorasyon stilleri arasında hangi tarzda konfor bulduğunu anlaman için etkili bir yoldur. Pamuk gibi yumuşak dokuları mı tercih ediyorsun, yoksa saten gibi iddialı kumaşlardan mı hoşlanıyorsun?  

Stil kombinasyonu oluştur

Kişiliğine uygun dekorasyon stillerini belirlemek istemen, evindeki hiçbir şeyi sevmediğin anlamına gelmez. Bu “ya hep ya da hiç” çukuruna kolaylıkla girmemek için dekorasyonunu baştan aşağı değiştirmeden önce her şeyi gözden geçir. Evinde bir tur at, görünümünü sevdiğin ve yansıttığı histen hoşlandığın farklı dekorasyon stillerinden her ögeyi bir araya getir. Sevdiğin parçalara odaklan, beğendiğin unsurlarda neşe ve ilham kaynağı bulabilirsin. Sana hitap eden parçaları bulduğunda, onları bir araya getirerek bir stil kombinasyonu oluştur. Stil kombinasyonu, evde yaşayanların kişiliğini yansıtır ve kim olduğun hakkında sana bir hikaye anlatır.  

Dış kaynaklardan faydalan

Dekorasyon stilleri arasından sana uygun olanı belirlemek için dış kaynaklardan ilham al. Dekorasyon sitelerinden, uygulamalarından beğendiğin ev dekorasyon çeşitlerini kaydet. Kaydettiğin tasarımlarda genel bir eğilim, benzer bir renk düzeni veya ortak bir tema olup olmadığını kontrol et. Dekorasyon adlarına takılmadan, tasarımların yalnızca ortak yanlarını bulmaya çalış ve seni kendine çeken unsurlara dikkat et. Kaydettiğin popüler dekorasyon stillerinin seni yansıtmadığını fark edersen, onlardan kurtul ve hemen yeni bir başlangıç yap.

Telefonunda bir tasarım kolajı yarat

Tek bir görüntüde sevdiğin renkleri, desenleri ve öğeleri görmek, dekorasyon tarzını netleştirmene yardımcı olabilir. Telefonda bir tasarım kolajı oluşturmak belirli bir renk şeması, mobilya parçası veya halıdan esinlenebilmen için de yardımcı olur. Bu sayede alışveriş yaparken tasarımları eşleştirebilir, farklı dekorasyon stilleri arasında daha tutarlı tercihler yapabilirsin. Unutma, sevdiğin evi yaratmak zaman alır ve çok sayıda seçim yapmayı gerektirir.

Bina tasarımlarına dikkat et

Dışarı çıktığında, hangi yapılar sana daha iyi hissettiriyor? Geleneksel tuğla evler mi, yoksa minimalist ve modern mi? Dekorasyon stillerinden hangisinin sana daha uygun olduğunu belirlemek için binaların dış görünümlerinden faydalanabilirsin. Modern yapıları seviyorsan, modern ev dekorasyonunun temiz çizgileri ve minimalizminden de zevk alacaksın. Geleneksel evleri seviyorsan, rulo kolları olan geleneksel mobilyalar tercih edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message