Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Göz yormayan dekorasyon için ipuçları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Göz yormayan dekorasyon için ipuçları

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Tüm günün yoğunluğu ve stresinden sonra, hem kendinin hem gözlerinin dinlenebileceği sakin bir alana ulaşmak istiyorsan, evinin iç dekorasyonunu göz yormayan bir hale dönüştürmeyi deneyebilirsin. Ev dekorasyonunu daha az göz yoracak bir hale getirmek için uygulayabileceğin bazı yöntemler bulunuyor. İşte bu yöntemlerden birkaçı:

Ev dekorasyonuna minimalist yaklaş

Özellikle son yılların popüler dekorasyon fikirlerinin sadeleşmeden yana olduğu biliniyor. Minimalist dekorasyon evde az ve öz eşya olması fikrini temsil ediyor. Minimalist şekilde dekore edilmiş evlerde yalnızca temel eşyalar bulunduğundan evler göze kalabalık ve yoğun görünmüyor, bu sayede ev göz yormuyor. Sen de evinde sıkça kullanmadığın eşyalarını gözden geçirip onları saklama alanlarına kaldırarak gözünün önünde bulunan eşya sayısını azaltabilir, evini daha az göz yoran bir hale sokabilirsin.

Doğru aydınlatma kullanımı ile evinin görünümünü düzenle

Her stilde ev dekorasyon önerileri için ışık ve aydınlatma üniteleri büyük bir önem taşıyor. Evinde benimsediğin her dekoratif tarz için kullandığın aydınlatma o tarzın tamamlayıcısı oluyor. Evinde göz yormayan bir dekorasyon istiyorsan sıcak ve yumuşak renklerde ışıklar kullanmalısın. Keskin ve parlak ışıklar, gözlerini fazla yorabileceği gibi dinlenmeni de engelleyebiliyor. Evinde ayarlanabilen bir aydınlatma ünitesi kullanman, ışıklandırmandan en verimli sonucu almanı sağlayabiliyor. Bu sayede ihtiyacın olduğunda ışığın derecesini arttırabilir, dinlenme aşamasına geçtiğinde loş ışık oluşturacak şekilde ışığını kısabilirsin.

Kompakt mobilyalar kullan

Fazlaca yer kaplayabilen mobilyalarını istediğinde ortadan kaldırıp boş alan açabilmek istemez misin? Örneğin sık sık yemek için misafir ağırlıyorsan ve kalabalık bir arkadaş çevren varsa büyük bir yemek masasına ihtiyacın olabilir. Ancak evinde büyük bir yemek masası bulundurmak gözünü yoran bir detay olmasına yol açabilir. Büyük bir masa yerine açılıp kapanabilen bir masa alman ev dekorasyonundaki sadeliği korumana yardımcı olabilir. Aynı şekilde alt kısmı puflardan oluşan orta sehpalar ile istediğinde fazladan oturma alanı oluşturabilir, ihtiyacın olmadığında da bu oturma alanlarını ortadan kaldırarak boş bir alan yaratabilirsin

Açık tonlarda duvar boyası renkleri tercih et

Canlı duvar boyası renkleri bulunduğu ortama enerji katabilir ancak zamanla ev dekorasyonunun göz yormasına da yol açabilir. Göz yormayan, dinlendirici bir ev dekorasyonuna sahip olmak için baskın renkler kullanmak yerine daha nötr, yumuşak geçişli renkler kullanmayı deneyebilirsin. Örneğin krem, bej veya açık kahve gibi duvar boyası renkleri evinin görünümünü dengeleyerek göz yormasının önüne geçebilir. Yumuşak ve sakin bir duvar boyası rengi arıyorsan, farklı renklerin farklı tonlarını Bi’Boya‘da bulabilirsin. Beğendiğin üç renk için ücretsiz renk kartı isteyebilir, içine sinen renge daha kolay bir şekilde karar verebilirsin. Sen de favori duvar rengini bulmak için hemen https://www.biboya.com.tr/ internet sayfasını ziyaret et, rengini bul ve sepetine ekleyerek siparişini ver!

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message