Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Geri dönüşüm ürünleriyle 5 farklı duvar dekorasyonu önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Geri dönüşüm ürünleriyle 5 farklı duvar dekorasyonu önerisi

Yayınlanma tarihi: 19.02.2020

Geri dönüşüm projeleri ile duvar dekorasyonu yapabilirsin. Eğlenceli ve bir o kadar da ekonomik geri dönüşüm dekorasyon fikirleri ile duvar dekorasyonunu baştan aşağı yenileyebilirsin.

Kendin yap geri dönüşüm fikirleri

Hayal gücünü kullanarak hem eğlenebilir hem de duvar dekorasyonu için ihtiyacın olan ürünleri yapabilirsin.

1. Kullanmadığın plastik tabakları değerlendirebilirsin

Plastik tabakları değerlendirme işi çocuğunla birlikte yapabileceğin harika bir duvar dekorasyonu fikridir. Bu yaratıcı fikir için boya, yapıştırıcı, plastik tabak ve makas kullanmalısın. İlk olarak plastik tabağında küçük bir pizza dilimi gibi üçgen bir bölge kesmelisin. Daha sonra bu bölgeyi sivri kısmı tabağın içine gelecek şekilde tabağa yapıştırmalısın. Kestiğin parçanın kesilen üçgen kısmın hizasında olmasına özen göstermelisin. Artık süsleyebileceğin bir balığın var! Bu hoş balıkları çocuğunun odasının duvar dekorasyonu için kullanabilirsin.

2. Eski merdivenin yeni çerçeveliğin olsun

Geri dönüşüm dekorasyonları tamamen senin hayal gücüne bağlı. Meyve toplamak için veya ufak tefek işlerini halletmek için kullandığın eski ve ahşap merdivenini duvar dekorasyonu için değerlendirebilirsin. Çerçeve yapımı için merdiveni elden geçirmeli ve boyamalısın. Boyamadan daha otantik ve retro bir görünüm elde etmek için kurumuş yaprakları ve çiçekleri merdivene yapıştırabilirsin. Son aşamada bir ip yardımıyla ya da kullanmadığın bir kumaşı merdivenin basamak aralarına yapıştırabilir veya bağlayabilirsin. Böylelikle fotoğraflarını bu ipe veya beze tutturabilirsin. Çerçeve hazır! Fotoğrafları yapıştırma yönüne göre ister yatay istersen de dikey olarak merdiveni duvara monte edebilir, hoş bir duvar süsü olarak da kullanabilirsin.

3. Çocuğuna ahşap isimlik hazırlayabilirsin

Çocuğunun odasına veya yeni doğacak bir bebeğin odasını süslemek için isimlik hazırlayabilirsin. Yeni doğmuş bebek odasını geri dönüşüm ev dekorasyonu ürünleri ile süsleyebilirsin. Bunun için kullanmadığın herhangi bir tahtayı, suntayı ya da ince olan tüm düz yüzeyleri kullanabilirsin.Duvar dekorasyonu için süsü yapacağın kişinin isminin baş harfi şeklinde bir parça kesmelisin. İnce ahşap yüzeyi istediğin harf şeklinde maket bıçağı ile kesmelisin. Daha sonra istersen diğer harfleri de kesebilirsin. Kesme işlemi sonrası ahşap boya ile boyamalısın. İstiyorsan üzerine bebeğin cinsiyetine uygun süs de yapıştırabilirsin. Son olarak harfi baş kısmından delmeli ve boyayla uyumlu bir kurdele ile bağlamalısın. Geriye sadece asmak istediğin duvarı seçmek kalıyor.

4. Çocuğun için yazı tahtası yapabilirsin

Duvar boyası dökülmüş veya sıvası çıkmış bir duvar bölümünü yazı tahtasına dönüştürebileceğini biliyor muydun? Evet yapabilirsin! Tahta için ayırdığın kısmı kara tahta boyası ile boyayabilirsin. Çocukların için oldukça sevindirici bir geri dönüşüm ev dekorasyonu olacak.

5. Bahçe duvarını yeşillendirebilirsin

Geri dönüşüm bahçe dekorasyonu ile eski konserve kutularını değerlendirebilirsin. Konserve kutularını boyamalı ve ardından tel veya monte etmeye yarayan bir edevatla bahçe duvarına, çitine ya da evinin dış duvarına sabitlemelisin. Bu konserve kutularına sarmaşık gibi duvara yakışacak bitkileri ekebilir, saksı olarak değerlendirebilir, bahçe duvar dekorasyonu için tamamlayıcı aksesuar olarak kullanabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message