Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Frida Kahlo’dan İlham Alan 4 Dekorasyon Önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Frida Kahlo’dan İlham Alan 4 Dekorasyon Önerisi

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Frida Kahlo’yu son zamanların popüler kültür ikonlarından biri olarak tanıyoruz. Kahlo, kendine özgü stili, sanatı, politik duruşu ve çarpıcı yaşam öyküsüyle ön plana çıkan bir kişilik. Modadan dekorasyona kadar pek çok alanda Frida Kahlo esintilerini görmek mümkün. Frida’nın renkli bakış açısını dekorasyonuna yansıtmak istiyorsan sana bazı ipuçları sunmak istiyoruz.

1. Duvarlarda retro esintiler yarat

Frida Kahlo dekorasyon stilini yaşam alanlarına taşımak istiyorsan Meksika esintilerinden ilham almalısın. Terrakota renkleri ile uyumlu retro desenli seramikler bunun için ideal bir seçenek. Desenlerin çok boğucu ve yorucu olacağını düşünüyorsan duvarların bir kısmını düz ve minimal renklerde boyayabilirsin. Frida’nın renkli dokuma elbiselerinden ilham alarak zemin için geleneksel el dokuması kilimlerden yararlanabilirsin. Raflardan ya da dolap üstlerinden sarkan sarmaşıklar, kaktüsler ve tercihine uygun tropik bitkiler ile Frida dekorasyon tarzını kolaylıkla yakalayabilirsin. Antika aksesuarları duvar dekorasyonun için etkili bir şekilde kullanabilirsin. Bu açıdan renkli ahşap aksesuarlar, Frida Kahlo dekorasyon stilini yakalamana yardımcı olacak.

2. Dokumaları pek çok alanda kullanabilirsin

Frida kırlent başta olmak üzere pek çok aksesuarda hoş esintiler yaratabilir. Meksikalıların sarape adını verdiği geleneksel tekstil ürünlerini koltuk şalı ya da masa örtüsü olarak kullanabilirsin. Bu ürünler, duvar aksesuarı olarak da oldukça şık bir seçenek. Frida Kahlo dekorasyon tarzını etkili bir şekilde tamamlamak istiyorsan yaşam alanlarında zanaatkar tasarımlar, maskeler ya da el işi detayları ön planda olmalı. Bu açıdan, mekandaki canlı bitkiler için örgü hasır sepetler tercih edebilirsin. Frida Kahlo dekorasyon uygulamaları için motifli tekstil ürünlerini ve düz kadifeleri ahşap yüzeyler ile bir araya getirebilirsin. Böylece sıcak ve konforlu bir mekan tasarımına imza atabilirsin.

3. Sanatsal dokunuşlara ağırlık ver

Kahlo’nun özgün tarzının ve başarısının altında farklı ve sıra dışı ögeleri bir arada kombinlemesinin önemli büyük. Frida tablo ve sanatını mekana yansıtmak için çarpıcı renkler, hayvanlar, tropik bitkiler ve portreleri bir arada kullanabilirsin. Bu tür ögelerin uyumlu bir şekilde kullanılmasıyla mükemmel bir kompozisyon oluşturabilirsin. Frida Kahlo dekorasyon tarzını uygularken kır çiçeklerinden de yararlanabilirsin. Bu çiçekler Frida tabloları ile bütünleşmiş bir mekan yaratacaktır. Duvarlarda sıcak tonlardan renk blokları oluşturarak neşeli ve salaş yaşam alanlarına sahip olabilirsin.

4. Canlı renkler olmazsa olmaz

Kahlo’nun Meksika’daki evi La Ca Azul (Mavi Ev) isminin de yansıttığı gibi maviyle iç içe bir mekandır. Duvarlarda saks mavisi hakimdir ve bu renge sarı, yeşil ve kırmızının farklı tonları da eşlik ediyor. Kahlo’nun egzotik ve renkli tarzını yaşam alanlarına uyarlamak için mekan tasarımını canlı renkler ağırlıklı olacak şekilde yapmalısın. Geleneksel dokumaları masa örtüsü olarak kullanarak, canlı çiçeklerden bol bol yararlanarak Frida Kahlo dekorasyon stilini yaşam alanlarına yansıtabilirsin. Tropik çiçeklerden yararlanarak canlı renkleri doğal bir şekilde kullanabilirsin. Ahşap mobilyalar ile Frida Kahlo dekorasyon stilini bütünleşmiş ve sıcak görünümlerle yansıtan mekanlar elde edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message