Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Fransız Balkonu Dekorasyon Fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Fransız Balkonu Dekorasyon Fikirleri

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Çok katlı mimarinin insana nefes aldıran tarafını temsil eden balkonlar şık bir dekorasyon ile eğlenceli mekanlara dönüşebilir. Modern yapılarda sıkça kullanılan ve Fransız balkon olarak bilinen balkonlar, popüleritesini gün geçtikçe artırıyor. Klasik balkon anlayışından kısmen uzak olan Fransız balkon daha çok dış cephenin şık bir görünüm kazanmasını sağlar. Kullanım bakımından aradığın avantajı sağlamasa da hoş bir dekorasyon ile balkonunda fark yaratabilirsin.

Fransız balkon ve canlı bitki vazgeçilmezi

Büyük ve uzun pencereler ile göz alıcı bir bütünlük oluşturan Fransız balkon, canlı çiçekler ile dekore edildiğinde adeta bir bahçeye dönüşebilir. Fransız balkon dekorasyonu yaparken sarmaşık cinsi bitkiler tercih edebileceğin gibi balkon demirine monte edebileceğin çiçekliklerin içerisinde rengarenk çiçekler de yerleştirebilirsin. Bahar aylarında renk renk sardunya ve begongayalar hem senin hem de evinin enerjisini artırır. Çiçekleri balkon korkuluklarına asmak yerine balkon tavanına monteleyeceğin bir aparat yardımı ile sarkıtarak da balkonu dekore edebilirsin. Akşam saatleri için ise küçük spot lambalar hoş bir ambiyans yaratır. Seçim tamamen senin.

Korkuluklarda orijinal tasarımlar

Fransız balkon, dar sokaklara sahip yerlerde inşa edilen yapılarda ekstra bir balkon çıkıntısı oluşturmamak için geliştirilen bir akım olarak ortaya çıkar. Şimdilerde ise daha çok dikkat çeken bir dekoratif yapı olarak kullanılır. Fransız balkon korkuluk modelleri de yapının en temel unsurları arasında kendine yer bulur. Bu tür bir balkonu dekore etmek için alternatif arıyorsan özel olarak tasarlanan orijinal bir korkuluk tercih edebilirsin. İşin ustarlarından alacağın yardım ile zevkine göre tasarlanan bir balkon korkuluğu ekstra bir dokunuşa da ihtiyaç duymaz. Fakat dilersen yine çiçeklerin enerjisinden yararlanabilirsin. Halihazırda bulunan korkulukların modelinden memnunsan fakat küçük bir değişiklik fena olmaz, dersen korkulukları boyayabilirsin. Özellikle pencereler ile uygun renklerde boyadığında balkonuna yeni ve canlı bir görünüm kazandırırsın.

Panjurlar, Fransız balkonun olmazsa olmazlarından

Fransız balkon denince hiç şüphesiz pek çok kişinin aklında panjurla tamamlanan şık bir görüntü gelir. Sen de bu nostaljiyi balkonunda yaşatmak istersen panjur kullanabilirsin. Renk renk kullanacağın panjurlar, eski Fransız evlerini anımsatan bir hava yansıtır. Minimalist bir forma sahip oldukları için Fransız balkonu, klasik balkonlar gibi kullanamayabilirsin. Fakat balkonu dış taraftan dekore edebileceğin gibi iç mekandan da dekore edebilirsin. Dış cepheden; korkuluk, panjur ya da çiçekler ile dizayn ederken iç mekandan ise perdeler ile dekore edebilirsin. Fransız balkon perde seçeneklerini değerlendirirken özellikle dantel detaylı modelleri değerlendirmen hoş sonuçlara ulaştırabilir. Büyük ve gösterişli detaylara sahip modelleri kullanarak balkona kattığın şıklık dışarıdan da rahatlıkla fark edilebilir. Son yıllarda formu değişerek kısmen yaşam alanı sunan Fransız balkona sahipsen dekorasyonda kullanabileceğin argümanlar da artar. Özellikle minimal yer minderleri ya da küçük puflar balkonda hoş vakit geçirmen için değerlendirebileceğin eğlenceli seçenekler arasında yer alır.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message