Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Feminen dekorasyonda öne çıkan özellikler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Feminen dekorasyonda öne çıkan özellikler

Yayınlanma tarihi: 18.03.2020

Tıpkı giyim tarzında olduğu gibi ev dekorasyonları da insanların karakterlerini yansıtıyor. Maskülen dekorasyon daha çok sadelikten hoşlananlara hitap ederken, feminen dekorasyon canlı tonlar ve hareketli desenlerle oluşturulmuş dekorasyonu ifade ediyor. Eğer sen de neşeli dünyanı dekorasyonuna yansıtmak istiyorsan feminen dekorasyonu tercih edebilirsin.

Feminen dekorasyonda renk tercihi nasıl yapılmalı?

Dekorasyon tercihini feminen kategoriden yana kullanacaksan kahverengi, siyah, lacivert tonlarındaki koyu renklerden kaçınman gerekiyor. Ancak sıcak renklerin koyu tonlarını tercih edebilirsin. Unutma, feminen dekorasyon merkezinde romantik esintiler bulunduruyor. Açık tonların hepsi feminen dekorasyon için uygun bir görüntü sağlıyor. Genelde pembenin bütün tonları, feminen dekorasyonda yoğun olarak tercih ediliyor. Şeker pembe ve pudra pembe tonları geniş alanlarda tercih edilebilirken, fuşya gibi pembenin koyu tonları daha çok aksesuar seçimlerinde tercih ediliyor. Feminen dekorasyondaki açık tonlar denilince aklına sadece pembe gelmesin. Grinin açık tonları dekorasyona soft bir hava katıyor. Mavinin dinlendirici etkisi açık tonlarında saklı… Bebek mavisi, alice mavisi, toz mavisi gibi açık mavi tonlarını dekorasyonuna dahil ettiğinde ferah bir görünüm elde edebilirsin. Turuncu, sarı, mor, yeşil renklerinin açık tonlarını dekorasyonunun genelinde kullanabileceğin gibi, koyu tonlarını yastık kılıfı, süs eşyaları vb. küçük boyuttaki eşyalarında kullanarak ortamın renkli havasını arttırabilirsin. Kırmızının her tonu feminen dekorasyon için tamamlayıcı rolündedir. Kırmızı, bordo tonlarındaki renklerin romantik görünümü oluşturmak istediğin feminen atmosferi yakalamanı sağlar.

Çiçekler, sanata ilham olan renkleri ve estetik görüntülerinden dolayı hayatın pek çok yerinde tercih edilir. buna tekstil ve dekorasyon da dahildir. Çiçeklerin ve çiçekli desenlerin, romantik veya neşeli görüntüleri feminen dekorasyon için tercih edilmelerine sebep oluyor. Yastık kılıflarından tablolarına, sehpa yüzeyinden duvar kağıtlarına kadar her yerde çiçekli desenleri tercih edebilirsin. Tercihini desenden yana kullanmadığın takdirde canlı çiçek bulunan vazolarla, çiçeğin oluşturduğu romantik görüntüye göz kırpabilirsin. Süs eşyalarında yapak çiçekli tasarımları detaylarına eklemek feminen dekorasyonun için farklı bir artık olabilir. Özellikle sarmaşık görünümlü duvar süs eşyaları feminen görüntüyü otantik bir destekle elde etmeni sağlayabilir.

Taşlar, yaldızlar ve parıltının iddialı görüntüsü…

Klasik detayların yoğunlukta olduğu mekanlarda feminen dekorasyon tarzını yakalamak biraz daha kolaylaşıyor. Gösterişli avizeler, yaldızlı duvarlar veya objelerde yakalanmış parıltılı görüntü, feminen dekorasyonu iddialı bir görünümle elde etmek istersen iyi bir seçenek olarak seni bekliyor.

Duvar renkleri veya duvar kağıtlarıyla feminen dekorasyon

Dekorasyonu ortaya çıkaran faktör duvar renkleri oluyor. Feminen dekorasyon, desen veya taş bulunan hareketli nesneleri bulundurduğundan duvar renklerini oldukça açık pastellerden tercih etmek yerinde oluyor. Nil yeşili, gök mavisi, limon sarısı gibi ilhamını doğadan alan pastel tonlar dekorasyonuna dinlendirici ve ferah bir hava katabilir. Biboya geniş renk yelpazesiyle her türlü dekorasyona hitap ediyor. Seçtiğin pastel rengi duvar kağıtlarıyla hareketlendirebilirsin. Duvar kağıtlarında taş, retro-vintage, ahşap, beton, çizgi, yaldızlı desenlere sahip çeşitler bulunuyor. Feminen dekorasyon için yaldızlı duvar kağıtlarının elegan duruşu tamamlayıcı bir rol üstleniyor. Eşyaların göz yorma seviyesine göre duvarlarının tamamına veya bir kısmına yaldızlı duvar kağıtları yapıştırdığında, feminen dekorasyon tasarımının tamamlandığını hissedeceksin.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message