Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Farklılıktan hoşlananlar için: Füzyon stili dekorasyon nedir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Farklılıktan hoşlananlar için: Füzyon stili dekorasyon nedir?

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Füzyon stili dekorasyonu yepyeni bir trend, inanılmaz eğlenceli bir stil. Araştırmak, gözlemlemek ve uygulamak çok fazla keyif almanı sağlayabilir. Füzyon kelime anlamı ile, birleşme ve kaynaşmayı ifade eder, bilim dallarından; ”fizik” konularında sıkça rastlarsın füzyon kelimesine, bu kelime dekorasyonlara, tıpkı anlamındaki gibi katkı sunar, birleştirir, kaynaştırır. Yaşadığımız şu zaman sürecinde, her şey değişiyor, hayatlarımız farklı şekiller almaya başlıyor, zevklerimiz değişiyor, ihtiyaçlarımız başka başka alarmlar veriyor, çoğu zaman duyduğun ve bundan sık sık şikayet edenler olabilir ancak bu değişimin en güzel olan yanı; bir olma , bütünleşme, farklılık gözetmeden kaynaşma ve tüm bunların hayatlara getirdiği yeniliklerdir.

Dekorasyonda Füzyon Stili

Farklı kültürlerin, evinin dekorasyonunda bir araya gelmesi, kaynaşmayı yansıtması demektir füzyon stili. Göz alıcı canlı renkler, şaşırtan objelerin yine şaşırtan alanlarda yerleşmiş halidir. Seni içine içine çeken bir görsel şölen denebilir ve bunu derken hiç de abartılmış olunmaz. Füzyon stili dekorasyon ile sıcaklığın yarattığı enerjiyi evinde hissedersin.Farklı olmaktan hoşlanan biri isen, bu stili mutlaka denemelisin. İlk bakışta ve her yerde karşına çıkan etnik dekorasyon benzeri ifadeler ve dekorasyon hakkında bilgiler olabilir ancak füzyon stili dekorasyon, etnik dekorasyon ile birebir örtüşmez ve karıştırılmamalıdır. Sadece etnik veya modern diyemezsin çünkü, her iki stili de bir araya getirdiğinde ve bütünleştirdiğinde, işte şimdi o zaman füzyon stilinde evini dekore etmiş olursun. 

Füzyon Stilini Yansıtan Dekorasyon Fikirleri

Etnik kültürlerin ve modern hayatın getirdiklerini birleştirmek olduğundan bahsettik ancak harmanladığın stillerde, renklerin ve ışığın uyumlu olmasına dikkat etmelisin, füzyon stili dekore etmek karmaşık bir dekorasyon ile gözleri yormak olmamalı. Etnik desenlerde renklerden siyah, sarı, mor, mavi, yeşil, turuncu, kırmızı bolca karşına çıkar, modern tarzda ise hemen hemen her renk kullanılır, renkleri birleştirirken gerek duvar boyalarında gerekse mobilyalarında ışığı nasıl yansıttığı da önemli olacaktır. Şunu hemen eklemeli sadece renkleri bir araya getirmek füzyon stili için yeterli değildir. Renkler, stiller, ışık ve bunların yansımalarına da dikkat etmelisin.Koyu mavi bir duvar boyası, duvarda modern İngiliz stili tablolar, duvara yaslanmış etnik çizgilerde bir komidin, yerde Türk motiflerinden bir kilim, Amerikan tarzı bir kanepe, işte bu füzyon stilini yansıtır.Varak bir aynayı duvara değil de yere öylece bırakabilirsin, ister evin girişinde istersen de salonun bir köşesinde, hemen yanında da kocaman modern bir saksı içinde bir bitki yerleştirebilirsin ya da aynanın çerçevesini Hint motiflerinde tasarlayıp bu sefer duvara asarsın hemen altına da kitaplarını yere bırakabilirsin, yanlarına da yer minderleri ekleyebilirsin.Japon kültüründen hoşlanıyorsan, otuma gruplarını ve perdelerini Japon stilinde dekore edebilirsin, Mısır kültürünün motiflerinden oluşan bir halı mobilyalarına eşlik edebilir. Koyu renkle boyanmış ve mobilya renklerine uyumlu bir duvara, son teknoloji ürünü bir televizyon monte edebilirsin. Başka bir duvarda dayalı duran kocaman bir Japon stilinde yelpaze ile dekorasyonunu tamamlayabilirsin.Örnekler, fikirler çoğalabilir, kendi zevkine hitap edecek, huzurlu ve mutlu hissettirecek kültürleri bir araya getirmek için hemen dekorasyona başlamalısın. Stilini yansıtmakta yardımcı olacak duvar renkleri için Bi’Boya‘dan yardım alabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message