Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Farklılık arayanlar için en çılgın 5 dekorasyon önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Farklılık arayanlar için en çılgın 5 dekorasyon önerisi

Yayınlanma tarihi: 18.02.2020

Gelişen teknolojiyle küçülen evlere sığmak için ne tür sihirli ev eşyalarının tasarlandığını muhakkak sen de görüyorsundur. Dolapların içinden çıkan yataklar, yatakların içinden çıkan masalar ve masaların içinden çıkan daha büyük masalar bu sihirli eşyaların en büyük örneklerinden olmalı. Peki kullanışlı olmalarının yanı sıra, sence bu eşyalar modern mi? Hayır, kesinlikle değiller! Çoğu, yuvamızı bir mekanizmaya çevirmekten başka işe yaramıyor. Sen de, bu mekanizmalaşmaya karşı çıkıp yuvanı eski sıcaklığına kavuştururken farklılığını ortaya koymak istiyorsan sana vereceğim çok çılgın dekorasyon fikirleri olacak. Üstelik bu çok çılgın dekorasyon fikirleri sadece geniş evler için değil küçük daireler için de kullanabileceksin. Neymiş şu çok çılgın dekorasyon fikirleri?

• Bir eşya belirle

Tüm odalarda bambaşka şeklini kullanabileceğin bir eşya seç ve bunu evin esprisi haline getir. Örneğin aynalar; aynalar her odada öyle göze çarpsın ki çevrendekiler başka aynalara baksalar bile akıllarında senin evin canlanabilsin. Kitapları çok seviyorsan kitaplıklara da yönelebilirsin. Neden banyonda bile güzel bir kütüphanen olmasın ki? Emin ol bu tür çılgın dekorasyon fikirleri evini unutulmaz kılacak.

• Odayı birkaç parçaya böl

Bir odanın her yerini aynı şekilde dizayn edip bütünlük kurmaya çalışma. En azından yatak odanda yattığın, çalıştığın ve oturduğun yerin havası birbirinden tamamen farklı olsun. Böylece uyanıp koltuğuna oturduğunda farklı bir mekana geçmiş gibi olacaksın ve uyku faslını kafanda tamamen bitirebileceksin. Çalışma alanını farklı tarzda dizayn etmeninse seni odanda sıkılmaktan kurtaracağına emin ol. Hem çılgın ev dekorasyonları için de ihtiyacın olan tam da böyle çatışmalar.

• Duvarlara yüklen

Bir evde kendini en çok yansıtabildiğin yer duvarlardır. Sadece fotoğraflarla değil; resimlerle, el işlerinle, tablolarla, anılarla, çeşit çeşit lambalarla süsle duvarlarını. Şunu da unutma: ya tamamen doldur, ya tamamen boş bırak. Boyası bile gözükemeyecek kadar anıyla kaplı bir duvar çılgın ev dekorasyonu değil de nedir?

• Eskilere önem ver

Nenelerinin ve dedelerinin ev eşyalarından faydalanma zamanı. “Çılgın dekorasyon fikirleri yaşlılardan mı çıkacak?” deme! Eski bir radyo, sararmış kitaplar, danteller… Kim bilir belki şanslısındır da içlerinden biri koleksiyoncu çıkar. Bu da elbette en çok senin işine yarar. Evinin bir köşesinde de olsa mutlaka o nostalji ruhunu yakalamaya çalış. Nostalji insanın içini ısıtmayacak da başka ne ısıtacak? Ne varsa eskilerde var sözünü boşuna söylememiş büyükler.

• Kendin yap

Evindeki her şeyi hazırdan alma fikrini unut. Şunu bil ki satın alınan hiçbir eşya sana “bu masayı ben yaptım,” demek kadar mutluluk veremeyecek. Kendin yaparsan en çılgın dekorasyon fikirleri senin elinden çıkar çünkü bir tek sende var olan eşyalara sahip olursun. Ev senin, içinde de olabildiği kadar sen olmasına izin ver. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message