Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evinizin Isı Yalıtımını Güçlendirmenin 4 Yolu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evinizin Isı Yalıtımını Güçlendirmenin 4 Yolu

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Ev içi ısı yalıtımı yaşam alanlarındaki sıcaklığı muhafaza etmenin verimli yollarından biridir. Isı yalıtımı ile kış aylarında sıcak havayı ortam içerisinde muhafaza edebilir, yaz aylarında ise ideal oda sıcaklığını koruyabilirsin. Peki ev içi ısı yalıtımı nasıl olmalıdır? Doğru ısı yalıtımı nedir? Bu soruların cevabını 4 pratik adımı takip ederek bulabilir, evinin konforunu arttırırken bütçene uzun vadeli katkıda da bulunabilirsin.

Ev içi Isı Yalıtım Nasıl Yapılır?

Ev içi ısı yalıtımı, özel kaplamalı yalıtım malzemeleri yardımı ile evin çatılarını, garajı veya depo gibi kullanılmayan alanların duvarlarını kaplama işlemi ile yapılır. Duvarların yanı sıra pencereler de özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri veya yalıtımlı doğramalar ile kaplanır ve böylece ısı kayıpları minimuma indirilir.

Pratik ve Etkili 4 Isı Yalıtım Yöntemi

Evine sonradan uygulayabileceğin bu 4 yöntem ile faturalarını düşürebilir, ev içi konforu artırabilirsin.

Mantolama İşlemi

Mantolama işlemi, dış cepheye veya iç cepheye uygulanabilen pratik bir yöntemdir. Mantolama, duvarların iç kısımlarından veya dış kısımlarından ev içi ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanması ile yapılır. Evin müstakil ise iç cephe mantolama işlemini, apartmanda yaşıyorsan da diğer komşularınla anlaşarak dış cephe mantolama işlemini yaptırabilirsin.

Isı Yalıtımına Uygun Cam ve Pencere Seçimi

Doğru pencere seçimi ile hem ev içi ısı yalıtımı yapabilir hem de dışarıdaki gürütüleri evinizden uzak tutabilirsiniz. Pencere seçimi yaparken dikkat etmen gereken temel unsur evin içindeki ısıyı dengelemene yardımcı olacak ürün kullanımıdır. Evinin güneye bakan pencereleri için ince cam, kuzeye bakan pencereleri içinse kalın cam tercih etmelisin. Çünkü kalın cam güneşin ısıtıcı özelliğini kesebilir, bu yüzden ısıyı içeride tutmak için bütün pencerelere kalın cam taktırmamalısın.

Çatı Bakımı

Çatı bakımı ile çatını isteklerin doğrultusunda yapılandırabilir ve ısı tasarufu sağlayabilirsin. Çatı bakımı sırasında ilk olarak çatının durumunu tespit etmelisin. Eski ve deforme olmuş çatılara sadece ısı yalıtım ürünleri yeterli olmaz. Önce çatınızın onarım işlemlerini halletmelisin. Bu aşamada sıcaklığı en iyi şekilde muhafaza etmek için çatıyı piramit modeline dönüştürebilirsin. Evinin yapısı bu modele uygun değilse çatını yapısına göre onarabilir ve düz zeminde uygulanabilen ev içi ısı yalıtım uygulamalarını denebilirsin.

Etkili Kombi ve Petek Yönetimi

Gelişen teknolojiye uygun yeni petek kullanımı veriminizi artırmanıza katkı sağlar. Eğer evinizde eski tip ızgara modeli petekler bulunuyorsa bu petekleri yenisi ile değiştirebilir, uzun ömürlü ev içi yalıtımı sağlayabilirsin. Ev içi ısı yalıtımı, sadece oturduğunuz odanın peteğini açmanız ile gerçekleşmez. Evin ısınması için duvarlarınızın ısınması gerekir ve bu tek petekle mümkün olmaz. Evinizin tüm odalarını açarak kombinizi daha düşük derecede çalıştırabilir, ev içi ısı yalıtımı yapabilirsiniz. Bu yalıtımın aksamaması için kombinizin bakımını da düzenli aralıklar ile yaptırmalısınız.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message