Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evinizde İtalya Rüzgarları Estiren Dekorasyon Önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evinizde İtalya Rüzgarları Estiren Dekorasyon Önerileri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

İtalya, eşsiz mimarisi ile bilinen bir ülke. Dolayısıyla İtalya’da iç dekorasyonlar da muhteşem bir güzelliğe sahip. Sen de evinde bu ihtişamlı görüntüye İtalyan stili ev dekorasyonu ile kavuşabilirsin. İtalyan tarzı ev dekorasyonu oluşturmak için öncelikle İtalyan stili dekorasyonun belli başlı özelliklerine hakim olman gerek. Peki İtalyan tarzı dekorasyonu “İtalyan” yapan unsurlar neler? Gel birlikte bakalım…

Önce renkler!

İtalyan tarzı dekorasyon denilince ilk akla gelen özelliklerden biri elegant olması! Bu görünümün sağlanabilmesi de renk seçimi ile başlıyor. İtalyan tarzı ev dekorasyonunda sarı ve kahverengi gibi renklerin farklı tonlarına sıkça rastlanıyor. Bu renkler, tıpkı İtalya insanları gibi sıcak ve samimi bir ambiyans sağlıyor. Aynı zamanda bu renklerin açık tonlarının kullanımı, İtalyan tarzı dekorasyonun evini olduğundan daha geniş, aydınlık ve ferah göstermesine yardımcı oluyor. Özellikle İtalyan tarzı salon dekorasyonunda bu renklerin duvar boyası rengi olarak tercih edilmesine, mobilya ve perdelerde de çarpıcı etki yaratması için bordo ve yeşil gibi koyu renklerin kullanımına rastlanıyor.

Doğal malzemelerin uyumu

İtalyan tarzı dekorasyon, eski çağların izlerini taşıyor. İtalyan tarzı dekorasyonun rustik görünümü anımsatan bir esintisi de bulunuyor. Bunun başlıca sebebi ise doğal malzeme kullanımı! Bu dekorasyon stilinde ahşap ve taş hem mobilyalarda hem de duvarlarda görülebiliyor. Özellikle duvar dekorasyonlarda doğal taşlar veya taş görünümlü duvar kağıdı hem ev gibi kişisel alanlarda hem de iş yerlerinde tercih ediliyor. Eğer dolap, masa, sandalye ve koltuk gibi mobilyaların ahşap malzemeden yapıldıysa İtalyan tarzı dekorasyonu evinde yansıtma işini yarılamışsın demektir! Yepyeni bir yaşam alanında bu dekorasyon stilini oluşturmak istiyorsan mobilya alışverişinde tercihini kıvrımlı hatlara sahip, kahverengi tonlarındaki eşyalardan yana kullanmalısın.

Dekoratif aksesuarların ışıltısı ile göz alıcı bir ambiyansa sahip ol

İtalyan tarzı dekorasyon, bu kadar elegant ve kaliteli görünmeyi biraz da ışıltısına borçlu! İtalyan tarzı dekorasyonda dekoratif aksesuarlar genellikle çeşitli metallerin renklerini taşıyor. Özellikle altın ve bakır, kahverengi tonları ile uyum içerisinde görünüyor. Sen de evinde İtalyan tarzı dekorasyon oluşturmak istiyorsan buna sahip olmanın en hızlı ve ekonomik yollarından biri parlak metalik renklerde dekoratif aksesuarlar ile evini süslemek! Mumluk ve biblo gibi dekoratif eşyalarında tercih edebileceğin bu renkleri ayna veya tablolarının çerçevelerinde de kullanabilirsin.

İtalya eşittir sanat!

İtalya, dünyaca ünlü sanat eserleri ile biliniyor. İtalyan tarzı dekorasyona ulaşmanın en kısa yollarından biri de evinde çeşitli sanat eserleri bulundurmaktan geçiyor. Duvar dekorasyonlarının büyük önem taşıdığı İtalyan tarzı dekorasyonda sen de duvarlarını yumuşak geçişli tonlara sahip tablolar ve resimler ile donatabilirsin. Aynı şekilde komodin, sehpa ve masa üstlerine yerleştireceğin farklı boyut ve tarzlarda biblolar ile sanatsal bir ambiyans yaratabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message