Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evini zengin göstermek istiyorsan bunları uygulamalısın!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evini zengin göstermek istiyorsan bunları uygulamalısın!

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Evler, bireylerin tüm günün yorgunluğunu atacağı, huzurlu dakikalar geçireceği ve kendini rahat hissedeceği kişisel alanlardır. Bu sebeple iyi bir dekorasyon, huzurlu ve rahat bir ev için olmazsa olmaz faktörler arasında yer alır. Herkes evinin en iyi, en kullanışlı ve göze hitap eder şekilde dekore edilmesini ister. Bununla birlikte herkesin bütçesi, lüks, gösterişli ve dikkat çekici bir ev dekorasyonu uygulamasına imkan vermeyebilir. Fakat dekorasyon yaparken göz alıcı değişiklikler yapmak, zengin ev dekorasyonları oluşturmak ve evlere sıra dışı bir görünüm vermek için düşünüldüğü kadar da yüksek bütçeler harcamaya gerek yoktur. Ev dekorasyonunda yapılacak küçük dokunuşlar, basit uygulamalar ve hileler ile evini olduğundan daha zengin ev dekorasyonu ve daha lüks bir görünüme kavuşturabilirsin. Yazının devamını okuyarak, evi zengin göstermenin yolları ve küçük tüyoları öğrenebilir, kendi ev dekorasyonun ile ilgili fikir edinebilirsin.

Elit bir görünümün ilk sırrı: Düzen!

Ev dekorasyonunda en çok önem verilen alanlar salon ve oturma odalarıdır. Salon ve oturma odalarını daha şık ve zengin gösterebilmek adına bu alanlarda kullanılacak mobilyalardan aksesuarlara kadar en gösterişli ve pahalı ürünlerin seçilmesi gerektiğine dair oluşan fikirler oldukça yanlıştır. Birbiri ile uyumsuz, göz yorucu ve düzensiz şekilde sıralanmış mobilya ve aksesuarların zenginliğin aksine zevksizliği yansıtacak oluşu kaçınılmaz bir gerçektir. Dekorasyon yaparken, gereksiz aksesuarlar ve şaşalı mobilyalardan çok, kullanışlı ve göz yormayan eşyalara yönelmen en doğrusudur. Bakımı zor ve emek isteyen mobilyalar ile aksesuarlar yerine, evini daha düzenli gösterecek sade ve net eşyalar tercih ederek daha elit ve zengin bir ev dekorasyonu oluşturabilirsin. Abartılı mobilya ve aksesuarlara yüklü miktarda ücretler ödemek yerine, evinin duvarlarını temiz gösterecek bir duvar boyası, sade bir duvar kağıdı, yıpranmış parke veya yer taşlarının yerine yeni parka kaplamaları seçerek evini daha temiz ve düzenli gösterebilirsin. Unutmamalısın ki, zengin bir görünüme sahip olan evler, her zaman bakımlı ve düzenlidir. Ferah bir mekan, sade, uyumlu, temiz ve düzenli eşyalar zengin ev dekorasyonları için ilk faktördür.

Ev dekorasyonunda aksesuarlar, renkler ve sanatsal esintiler!

Zengin ev dekorasyonları incelendiğinde renklerin, aksesuarların ve kullanım biçimlerinin evin havasını nasıl değiştirdiği net bir şekilde görülür. Zengin ev dekorasyonu uygulaması yapmak için, ilk olarak evinde kullanacağın duvar boyasını seçmekle başlayabilirsin. Sade ve soft duvar renkleri, her zaman evinde kullanacağın aksesuarları ve diğer renk detaylarını ön plana çıkaracak bir detaydır. Özellikle beyazın asil gücünü kullanarak, evinde hem lüks hem de ferah bir ortam yaratabilirsin. Seçeceğin mobilya ve aksesuarların, birbirleri ile kontrast oluşturması, belirli renk tonları arasında şekillenmesi ve çarpıcı bir uyum yakalaması da evini zengin gösterecek olan bir diğer tüyodur. Sade, tek renkten oluşan oturma grubu veya koltukların için, diğer aksesuarlarınla uyumlu olacak tonlarda çok sayıda farklı boyutlarda kırlentler yerleştirerek havalı bir görüntü oluşturabilirsin. Bunun yanında, aksesuarların ve kumaş detayları için belirlediğin renk tonlarının arasına birkaç adet altın rengi obje ekleyerek, dekorasyon tasarımına lüks bir vurgu ekleyebilirsin. Aksesuar seçimini yaparken, irili ufaklı çok sayıda obje seçerek karmaşa oluşturmak yerine, kendini belli eden iri ve birbirini tamamlayan objelerle daha zengin bir görüntü oluşturabilirsin. Aydınlatma seçimini yaparken ise, evine uygun bir avizenin yanında, çekici bir görünüm sağlayan lambader ve abajur gibi seçeneklerden faydalanabilirsin. Renk ve aksesuar dengesini sağladıktan sonra, duvarlarını hareketlendirme konusuna geçebilirsin. Duvarlarına, ahşap çerçeveler kullanarak sanatsal çizimler ve tablolar ile senin için anlamlı olan fotoğraflar asabilir, renk detayları ile seçmiş olduğun diğer aksesuarlarına gönderme yapabilirsin.Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message