Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evini büyük gösterecek 4 tavan dekorasyonu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evini büyük gösterecek 4 tavan dekorasyonu

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Yüksek tavana sahip yaşam alanları daha rahat ve özgür hissettirir. Yüksek tavanlara nazaran dar ve eğimli tavanlar ise iç karartır. Hatta kafese hapsolmuş küçük bir kuş gibi bile hissedebilirsin! Doğru tavan dekorasyonu ile bu hissin önüne geçebilir ve evinin konforunu artırabilirsin! Tavan dekorasyonu nasıl yapılır veya tavan dekorasyonu fikirleri nelerdir? Hangi malzemeleri kullanabilir veya ne tür yöntemler ile dekoratif tavan tasarımı yapabilirsin merak ediyorsan yaratıcı ve işe yarar 4 tavan dekorasyonu seninle…

Tavanların gözdesi: Aynalar

Tavan dekorasyonu başta ayna olmak üzere yaratıcılığın sonsuzluğunda bir araya getirilmiş her malzeme ile yapılabilir!  Salon tavanını tavan dekorasyonu kendin yap fikirlerinden yararlanarak seçtiğin malzemelere ayna ekleyebilir, yeniden dekore edebilirsin. Bu yöntem için tavanın tam ortasına gelecek şekilde küçük bir kare ayna veya arzu ettiğin herhangi bir geometrik şekle sahip bir ayna kullanabilirsin. Aynayı tavanın tam orta kısıma yani avizenin bulunduğu yere yerleştirebilirsin. Böylelikle salon tavanını yenileyebilir, alçak tavanlı salonuna daha geniş ve derin bir görünüm elde edebilirsin.

Gösterişin adresi: Köpük süslemeler

Tavan dekorasyonu köpük ile de yapılabilir! Nasıl mı? Stropiyer adı verilen köpük tavan malzemesi ile tavan dekorasyonunu kendin yapabilirsin. Hazır halde satılan bu bu plakaları istediğin gibi boyayabilir, kolayca tavanına yapıştırabilirsin. Stropiyer pratik bir uygulama sunmanın yanı sıra daha geniş ve ferah bir ortam yaratmanı da sağlayabilir. Tek yapman gereken şey stropiyerin taban kısmını odanın duvar renginin birkaç ton açığına boyamak. Daha sonra işlemeleri istediğin renkle ortaya çıkarabilir, daha uzun bir oda görünümüne kavuşabilirsin. Üstelik, işlemeli veya oymalı klasik tarzda bir salona hesaplı ve eğlenceli bir yöntemle sahip olabilirsin.

Ahşap tavanlar sıcak aile ortamı sunuyor

Tavan dekorasyonu ahşap ile bütünleştiğinde sıcacık bir ortam sunuyor! Rahatlığı sunan country, rustik veya modern tarzda bir salon tasarımı hayal eden kişiler ahşap tavan kullanarak hayallerine kavuşabilir. Samimi ve sade bir ev ortamı sunana ahşap aynı zamanda evinin daha büyük gözükmesini sağlayabilir. Bu illüzyonu yakalamak için açık renk ahşap parkeleri kullanabilirsin. Ahşap tavan dekorasyonu için dikkat etmen gereken temel şey bu parkeleri odanın enine doğru yerleştirmen olacaktır. Bu yöntem sayesinde odanın daha geniş görünmesini sağlayabilirsin.

Gergi duvar dekorasyonu huzur ve dinginlik vadediyor

Tavan dekorasyonu ile modern dokunuşları evlerle buluşturan gergi duvar dekorasyonuna bayılacaksın! Gergi duvar dekorasyonu farklı tasarım, desen ve renklerle tavan dekorasyonu yapma imkanı sunuyor. Gergi tavan ısı ile şekillenebilen ve birbirinden çeşitli desenlere bürünebilen alüminyum profillerin tavana gerilerek monte edilmesiyle oluşuyor. Gökyüzü ve deniz gibi insanı dinlendiren ve huzur veren ortamı rahatlatan görüntüleri tercih edebilirsin. Gergi duvar dekorasyonu tercih ederek daha geniş ve farklı tasarıma sahip bir tavan dekorasyonu elde edebilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message