Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evin Ortasındaki Kolon Nasıl Değerlendirilir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evin Ortasındaki Kolon Nasıl Değerlendirilir?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Binaların dayanıklılığı için kullanılan kolonların evin estetik görüntüsünü bozduğunu düşünebilirsin. Özellikle evin tam ortasında duran bir kolon canını sıkabilir. Ancak birkaç küçük dokunuş ile kolanları, ev dekorasyonunun şıklığını tamamlayan bir parça haline getirebilirsin. Böylece stilini yansıtan kolon dekorasyonları yaparak dezavantaj olarak gördüğün bu durumu avantaja çevirebilirsin. Peki, kolon nasıl dekore edilir? Sorusuna yanıt arıyorsan, işte kolonlarla yapabileceğin birbirinden farklı ve şık seçenekler sunan dekorasyon fikirleri…

Kolonları ışıklandırarak evine hareket kat

Sıradan ev dekorasyonlarından sıkıldıysan evdeki kolonları ışıklandırarak hem kolonları değerlendirebilirsin hem de evinde hareketli bir atmosfer oluşturabilirsin. Evindeki kolonların etrafına diğer eşyalar ile uyumlu dekoratif ışıklar yerleştirebilirsin. Kolonunu aydınlatan bu ışıklar ortama şık ve sıcak bir hava katacağı gibi aynı zamanda alışılmışın dışında bir dekorasyon yapmana da olanak sağlar. Ayrıca odada birbirine yakın mesafede bulunan iki kolon varsa aralarına raflar yerleştirerek kolonlara işlevsel bir özellik de kazandırabilirsin. Bu rafları ise led ışıklar ile süsleyerek göz alıcı bir dekorasyon yapabilirsin.

Kolonla iki farklı alan oluştur

Kolonlar özellikle çok büyük salonlarda kullanılır. Odanın ortasında yer alan kolonları bölme olarak kullanabilir ve bu sayede iki farklı alan elde edebilirsin. Salondaki koltuğu kolunun önüne yerleştirebilirsin. Koltuğun arka kısmındaki tarafa yemek masası ve sandalyeleri diğer tarafına ise koltuk takımını koyabilirsin. Böylece kullanım amacına göre salonda iki farklı alan elde etmiş olursun. Ayrıca salonda kolon dekorasyonu yaparken kolonun üzerine televizyon yerleştirerek de farklı bir dekorasyon yapabilirsin.

Aynalı kolonlar ile evinize şıklık katın

Son yıllarda salon dekorasyonunda vitrinlerde ayna kullanmak çok moda. Ancak sen vitrin yerine kolonunda ayna kullanarak daha modern ve şık bir salon dekorasyonu elde edebilirsin. İsteğine göre kolonun dört tarafını ayna ile kaplatabileceğin gibi kolonun tek bir tarafında da ayna kullanabilirsin. Salonunda duran bu boy aynası hem modern bir görüntü oluşturur hem de evdeki kolon değerlenmiş olur.

Rengarenk kolonlar ile evin enerjisini artır

Stilini yansıtan renkli duvar kağıtlarını evdeki kolon dekorasyonu için kullanabilirsin. Böylece evinde daha enerjik bir ortam oluşmasını sağlayabilirsin. Üstelik kolonlar için sadece düz renkler tercih etmek zorunda değilsin. Hoşuna giden farklı desen ve motifleri kolonlarda kullanarak evine daha modern bir görüntü katabilirsin. Eğer kolonların evindeki alanı daralttığını düşünüyorsan kolon rengini odadaki duvarların renginden birkaç ton daha açık seçmen alanın geniş gözükmesine yardımcı olur. Ayrıca renk seçiminde evindeki diğer eşyaları da göz önünde bulundurman uyumlu bir dekorasyon yapman için sana yardımcı olur. Kolonun oda içerisinde çok fazla göze batmasını istemiyorsan kolon rengini koltuk takımın ile aynı renkte seçebilirsin. Geniş renk skalasına sahip Bi’Boya ‘da, kolonların için istediğin renk boyayı bulabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message