Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evi aydınlık göstermenin 5 yolu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evi aydınlık göstermenin 5 yolu

Yayınlanma tarihi: 20.03.2020

Basit hilelerle evindeki kasvetli havayı dağıtmak artık çok kolay! Pratik ve her bütçeye uygun tasarım önerileri sayesinde ferah bir görünüm elde etmek, küçük değişikliklerle daha aydınlık bir alana sahip olmak için 5 dekorasyon önerisine göz atabilirsin.

Gün ışığından faydalan

Evinin karanlık olması belki de tamamen bir dekorasyon hatasıdır. Pencerenin önüne konulmuş bir koltuk ya da yanlış boyda seçilmiş bir konsol gün ışığının eve girmesini engelleyebilir. Bu durumda yapman gereken şey mobilyaların yerinde küçük değişiklikler yapmak veya fazlalıkları ortadan kaldırmaktır. Her ne kadar şık dursa da kalın ve koyu renkli perdeler kullanmak da ışıktan mahrum kalmanı sağlamış olabilir. Bu sorunu evi aydınlık gösteren perdeler arasında ilk sırada olan tül perdelere merhaba diyerek çözebilirsin. Böylece daha sade ve minimal bir görünüm elde eder, yapay yöntemlere başvurmak yerine doğal bir şekilde ışıktan faydalanırsın.

Doğru aydınlatma yöntemleri kullan

Gün ışığından faydalanmanın mümkün olmadığı durumlarda devreye elbette doğru aydınlatma yöntemleri giriyor. Tavanın ortasından sarkan avizeler gibi yaygın kullanılan ev ışıklandırma sistemleri küçük alanları aydınlatmada son derece yetersiz kalabilir. Küçük ve gün ışığı almayan bir alana sahipsen lambaderler, spot lambalar ve abajurlar tam sana göre. Karanlık bir odayı aydınlatmak için alternatif aydınlatma yöntemleri kullanmak sana daha fazla fayda sağlar.

Ayna kullanmaktan kaçınma

Ahşap, varak ya da dekoratif! Aydınlık ev dekorasyonu olur da aynalar olmaz mı hiç? Tarzına uygun aynayı seçtikten sonra yapman gereken yalnızca uygun açıyı yakalamak. Aynaların ışığı yansıtma özelliği sayesinde evinin ışık almayan bir bölgesini aydınlatabilmen çok daha kolay. Örneğin koltuğun üstüne yerleştirdiğin büyük bir ayna salonunun daha derin ve büyük durmasını sağlayacağı gibi, gün ışığından da maksimum faydayı almana yardım edecektir.

Odak noktaları yarat

Bembeyaz bir odada sarı bir koltuk kullanmak ya da orta sehpanın üzerine neon renkli bir vazo koymak… Tamamen hayal gücüne kalmış bir değişiklikle dar bir alanın derinlik algısını değiştire bilmen mümkün. Gri, beyaz ve siyahın uyumuna dayanan Nordik dekorasyon stili de odak noktaları yaratmakta sana çok yardımcı olabilir. Ahşap ve metalik aksesuarlar kullanmak veya çiçeklerle kontrast yaratabilmek hem son derece basit hem de bütçeni zorlamayacak önerilerden biri.

Açık renk boya kullan

Evi aydınlık göstermenin yolları denildiğinde akla gelen en etkili yöntem elbette açık renk duvar boyaları kullanmak. Aklına hemen bembeyaz bir oda gelmesin! Farklı tasarım metotlarıyla enerjik, sakin ya da havadar alanlar elde edebilirsin. Sarı, yeşil, beyaz ve gri tonları hem tavanda hem de duvarlarda güvenle kullanabileceğin boya renkleri arasında. Sıradanlıktan kurtulmak için turuncu ve sarı alt tonları, canlı bir görünüm için yeşil ve mavi alt tonları kullanabilirsin. Tavanda da kullanabileceğin bu açık renkler basık tavanlı alanlar için de ideal.Evi aydınlık gösteren duvar boyaları için uğraman gereken başlıca adreslerden birisiyse elbette Bi’Boya. Onlarca farklı renk seçeneği ve farklı kampanyalar Bi’Boya’da seni bekliyor!

Diğer Yazılara Göz At
Genel
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?

Toast Message