Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Eve hareket kazandıracak alternatif dekorasyon fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Eve hareket kazandıracak alternatif dekorasyon fikirleri

Yayınlanma tarihi: 11.06.2020

Evimizi dekore edeceğiniz zaman karşınıza çıkan dekorasyon fikirleri genelde belli çerçeveler içerisinde yer alır. Daha farklı ve kişiliğinizin orijinalliğini hayatınıza yansıtacak fikirler arıyorsanız, yaratıcılığa başvurmak gerekiyor. Mesela neden tek bir tarz ile sınırlı kalalım? Farklı tarzları harmanlayarak kullanmak da bir seçenektir. Hatta evin her odası için de değişik dekorasyon akımlarından esinlenmek kesinlikle hareketli ve eğlenceli bir atmosfer yaratacaktır! Yeni dekorasyon trendlerine göz atmak da ufuk açar. Otel konsepti ve maksimalist mekanlar yaratmak yeni trendlerden sadece birkaç tanesi.

Farklı dekorasyon temalarının harika dostluğu

Ev dekorasyonunun nasıl olacağına karar verirken genelde bazı genel başlıklardan faydalanıyoruz. Klasik mi? Modern mi? Country mi? Vintage mı? Daha birçok dekorasyon türünden örnekleri araştırıyor ve birine karar verdikten sonra o çerçevede eşyalar alıyor ve duvarlarımızı boyuyoruz. Biraz farklılaşmanın ve dekorasyon fikirleri içerisine yaratıcılık katmanın zamanı gelmiş olabilir. Tek bir dekorasyon türüyle sınırlı kalmayarak, birkaç farklı dekorasyon türünü birleştirebilirsin. Mesela geleneksel köy evi dekorasyonuna modern dokunuşlarla ortaya çıkacak tarz ile dikkat çekici ve orijinal bir salona sahip olabilirsin. Günümüz şehir evlerinde artık soba kullanılmıyor olsa da, mini dolap gibi değerlendirilebilecek bir soba, orta sehpa yerine koyulacak ahşap kasnaklı bir yer sofrası, modern tablolar, özel tasarım bir lamba ve country tarzı koltuklar ile ahenk içinde yer alabilir.

Son trend: Doğa dekorasyonu

Bazı evler, yumuşak bir samimiyetle yuvada hissettirir… İşte bu etkiyi yaratmanın en iyi yollarından biri doğa dekorasyonunun kullanılmasıdır. Çünkü doğa aslında hepimizin yuvasıdır ve doğadan ilhamla dekore edilen evlerde kolayca huzurlu bir atmosfer yaratılabilir. Peki, doğa dekorasyonunu nasıl kullanabilirsiniz? Son yılların trendi olan doğaya dönüş temasını evinize yansıtma yolları neler?Etrafı bitkilerle ve doğa tablolarıyla donatmak en güzel yol! Dekorasyonda ağırlıklı olarak ahşabı ve kahverengi, yeşil tonlarını tercih etmek doğru tercih olur. Yalnız sürekli bu tonlarla sıkıcı bir atmosferde yaratmış olmamak için araya kırmızı, mor gibi canlı renklerde çiçekler koymayı unutmamalısın. Bu dekorasyon türüne en çok yakışan şeylerden biri de tüylü koltuk örtüleri, halılar ve aksesuarlar.

Uzakdoğu esintileriyle huzurlu veren dekorasyon fikirleri

Kökeni Çin’e dayanan Feng Shui felsefesine göre doğru renklerin ve eşyaların evin doğru yerlerinde bulunması hayatın enerjisini değiştiriyor. Neden ev dekorasyonunda da bu mistik felsefeden faydalanmayalım? Şan ve şöhreti temsil eden sarıyı çalışma odasında, sağlıklı büyüme enerjisi yayan yeşili çocuk odasında, huzur veren ve dinlendiren maviyi yatak odasında, yaratıcılığın rengi olan turuncuyu mutfakta, şifa enerjisi yüksek olan moru banyoda kullanarak evin sinerjisini yükseltebilirsin. Feng Shui dekorasyonuna dair odalara göre ufak tüyolar de verelim.

Uzakdoğu esintileriyle huzurlu veren dekorasyon fikirleri

Giriş kapısına uğuruna inanılan objeler asılabilir. Kapının karşı bölümüne ayna asılabilir. Mutfakta ateş ve su dengesi olmalıdır. Örneğin ateşi temsil eden fırın ile suyu temsil eden lavabo direkt yan yana olmamalıdır. Mutfak için genel olarak ahşap tercih edilmelidir. Salonlarda bitkiler ve renkli tablolar kullanılmalı, doğal gün ışığından maksimum oranda faydalanılmalıdır. Yatak odasında mümkünse yatak bir aynaya bakıyor şekilde konumlandırılmalıdır ve köşeye dayalı olmamalıdır. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message