Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evdeki köşeleri değerlendirmenin 10 yolu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evdeki köşeleri değerlendirmenin 10 yolu

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Dekorasyon noktasında, evdeki her bir metrekare önemli hale gelir. Verimli kullanılamayan tüm alanlar, tasarım için negatif bir etki yaratır. Evdeki en atıl kalan alanlardan biri, köşelerdir. Köşeleri dekorasyonunuzda nasıl verimli bir şekilde kullanacağınızı öğrenmek ister misiniz?

1. Köşe kitaplığı kullanabilirsin

Alışılagelmiş sıradan kitaplık modelleri çoğunlukla düz bir forma sahiptir. Ancak evde boş köşeler varsa, köşelere uygun bir formda tasarlanmış bir kitaplık ile hem dekorasyonunu stilize edebilir hem de bu atıl alanı değerlendirebilirsin. Üstelik bu sayede, kitapların artık zarar görmez.

2. Merdiven altlarını değerlendir

Merdiven altları, evlerde en çok ihmal edilen alanlardan biridir. Oysaki merdiven altındaki köşeye, uygun boyutta bir yatak koyarak kahve ve dinlenme köşesi yapabilirsin. Böylece hem bu alanı işlevsel olarak değerlendirmiş hem de estetik bir tarz ile dekorasyonuna eklemiş olursun.

3. Mutfak dolaplarındaki çekmeceleri değiştir

Mutfak dolaplarındaki köşeler genellikle kullanılmaz. Ancak işlevsel bir tasarım ile bu bölümleri de depolama için kullanman mümkün. Uygun üçgen formdaki çekmeceler sayesinde mutfak gereçlerinin yığılmasını engelleyebilirsin.

4. Ek bir dolap daha fazla depolama alanı

Kıyafetlerin dolabına sığmıyor ve bundan dolayı zarar görüyor olabilir. Hatta belki de çoğu zaman aradığın kıyafetleri bulamıyorsundur. Evindeki odaların birindeki boş bir köşeye, metal bir askı çubuğunu yerleştirerek veya uygun formda portatif bir elbise askılığı koyarak, bu alana kıyafetlerini yerleştirebilir ve alandan kazanabilirsin.

5.  Küçük bir ofis oluşturabilirsin

Küçük bir evin varsa oldukça işine yarayacak bu öneri sayesinde, yerden feragat etmeden bir çalışma masasına sahip olabilirsin. L şeklindeki bir çalışma masası ve raf ile dosyalarını muhafaza edebilir, rahat bir ortamda çalışmalarını sürdürebilirsin.

6. Mini bar ile özgün bir dekorasyon

Dilersen, mutfağında veya evinin başka bir odasında atıl bir köşeyi bar olarak kullanarak değerlendirebilirsin. Üçgen köşeli bir şarap dolabını, atıl kalan köşeye yerleştirerek kendi mini barına sahip olabilirsin.

7. Fazladan bir oturma alanı

Kalabalık misafirleri ağırladığın zamanlar için ek bir oturma alanı oldukça faydalı olabilir. L formdaki kanepe veya iki sandalye sayesinde odandaki köşeyi değerlendirebilir, misafirlerine yer açabilirsin.

8.  Daha fazla rafa kim hayır diyebilir?

Sergilemek istediğin eşyalara, kitaplara veya dekoratif aksesuarlara; oldukça dekoratif bir tasarım sayesinde yer açabilirsin. Dar köşelere uygun olarak edindiğin üçgen rafları duvara sabitleyerek, farklı bir dekorasyona kavuşabilirsin.

9. Hamak ile bohemist stil

Dekorasyonunda oldukça farklı bir etki yaratan hamaklar, köşeleri değerlendirmenin bir diğer yoludur. Hamak sayesinde hem bohem bir dekorasyon stiline sahip olabilir hem de özgün bir tasarım oluşturabilirsin.

10. Fotoğraflarını sergileyebilirsin

Evinde bir fotoğraf duvarı oluşturmak için  büyük bir duvara ihtiyacın yok. Dilediğin boş köşeye, sahip olduğun fotoğraflarını asarak mini bir sergi elde edebilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message