Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Evdeki Kirişler Nasıl Dekore Edilir?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Evdeki Kirişler Nasıl Dekore Edilir?

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Ev dekorasyonu denince akıllara öncelikle renk ahengi geliyor olsa da dekorasyonun birden fazla tamamlayıcı unsuru bulunur. Evlerde bulunan ve çoğu zaman insanın gözünü yoran kirişler de bu unsurlar arasında yer alır. Fakat ev dekorasyonu yaparken kirişlere uygulayacağın küçük dokunuşlarla dekorasyonu güçlendirebilirsin. Peki kiriş nasıl dekore edilir?

Rustik bir dekorasyon için ahşap detaylara ne dersin?

Mimari faktörler nedeni ile dekorasyonda zaman zaman istediğin gibi davranamayabilirsin. Bu gibi durumlarda krizi fırsata çevirerek mimarinin dayattığı fiziki zorlukların üstesinden gelebilirsin. Dekoratif kiriş kaplama yöntemi ile salon ya da oturma odanda fark yaratabilirsin. Özellikle rustik bir konsepte sahip mekan algısı yaratmak istersen kolonda ahşap detaylara yer verebilirsin. Dilersen işin uzmanlarından yardım alarak komple bir ahşap kaplama yaptırabilirsin.

Kirişte duvardan farklı renklere yer verebilirsin

Kolon ve yaşam alanları arasında uyumu yakalayabilmen için renklerden yararlanabilirsin. Aynı renge boyalı salon duvarları ve kolon yerine zıt renklerin ahenginden yararlanabilirsin. Örneğin gri tonlarda olan bir duvarın kiriş dekorasyonu için pembe tonlar kullanabilirsin. Böylece gri tonların soğuk havasını kısmen yumuşatma imkanı da kazanırsın. Renk seçimin tamamen senin zevkine bağlı. Sadece seçtiğin renklerin salondaki diğer eşyalar ve aksesuarlar ile de uyumlu olduğuna dikkat etmen yeterli. Salonun ortasında değil de duvara bitişik bir kolona sahipsen farklı renk tonları dışında bir alternatif arıyorsan aynadan yararlanabilirsin. Kolona yerleştireceğin aynı ölçülerde bir ayna hem şık bir görünüm kazandırır hem de mekanı olduğundan geniş gösterebilir. 

Niş ve salon kirişleri arasındaki uyumun farkında mısın?

Kiriş dekorasyonu yaparken kullanım alanı da sağlamak isteyebilirsin. Özellikle geniş bir salonun varsa aksesuar koymak için kirişi nişlerden yararlanarak dekore edebilirsin. Nişler yardımı ile hem spot ışıklar ile de aydınlatabileceğin kolonları küçük dekoratif ürünler koymak için de avantajlı bir hale getirebilirsin. Yeter ki kolonu nasıl değerlendirmek istediğine karar ver. 

Kenarda kalan kirişleri gömme dolaplar ile değerlendirebilirsin

Kiriş dekorasyonları her ne kadar zor gibi görünse de aslında doğru birkaç adım ile mekan ile bütünleşen fikirlere imza atmanın mümkün olduğu söylenebilir. Yaşam alanlarında kirişler çoğunlukla mekanın kenar kısımlarında kalır. Bu kolonları değerlendirmek ve dekorasyonunu sağlamak ortada kalan kolonlara nazaran çok daha kolay olur. Özellikle mutfak ya da yatak odanda bu tür bir kiriş varsa bu alanı gömme dolap kullanımı için değerlendirebilirsin. Kolona da uygulayacağın özel dizayn edilen duvar stickerları ile dolap ve kiriş arasına bir hareket kazandırabilirsin. Duvar kağıdı da alternatif bir dekoratif kiriş kaplama seçeneği olabilir. 

Kolonlar birer fotoğraf albümüne dönüşebilir

Çerçevelenmiş fotoğrafları kolonlara yerleştirerek anılarını sevdiklerinle paylaşabilirsin. Kolon kiriş dekorasyonu yaparken en az risk barındıran seçenek kirişi fotoğraf albümüne çevirmek olduğunu söylemek yanlış olmaz. Farklı ebatlardaki çerçeveler kullanabileceğin gibi aynı ebatta fakat farklı forma sahip çerçeveler seçerek de dekorasyona hareket kazandırabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message